arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۷۸۷۱۸
تاریخ انتشار: ۳۶ : ۱۱ - ۱۲ تير ۱۳۹۵

روزانه 3 تن 'تاغ' از سمنان قاچاق می‌شود

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سمنان گفت: روزانه بیش از سه تن گونه تاغ از سمنان به استان‌های همجوار قاچاق می‌شود و نیاز است دستگاه های مرتبط، برای مهار قاچاق این گونه ارزشمند گیاهی تدابیر مناسبی اتخاذ کنند.

به گزارش ایرنا ، علیرضا رهایی روز شنبه با اشاره به ارزش ریالی تاغ نسبت به گونه های درختی دیگر و اهمیت این گونه برای مقابله با بیابان‌زایی، افزود: این گونه بیشتر برای تامین زغال در استان های همجوار، قاچاق می شود و از گونه درختی ارزشمند استان سمنان است.

وی اظهار داشت: اصناف، نیروی انتظامی، دستگاه قضائی و مردم استان سمنان باید با داشتن دغدغه در این باره، برخورد جدی نسبت به خرید و فروش این گونه درختی و ممنوعیت حمل زغال تاغ داشته باشند تا از نابودی این سرمایه ملی جلوگیری شود.

رهایی ادامه داد: بهره وری درختچه تاغ برای جلوگیری از افزایش ریزگردهای مناطق بیابانی به حداقل هفت سال زمان نیاز است در حالی که قاچاقچیان با قطع آن و فروش غیرمجاز، درصدد نابودی منابع طبیعی در استان هستند.

وی اضافه کرد: در 600 هزار هکتار از مناطق بیابانی استان سمنان، درختچه تاغ دست‌کاشت شده است و این گونه پوشش گیاهی برای مهار ریزگردها و کاهش بیابان زایی بسیار مؤثر است.

رهایی گفت: در استان سمنان گروه های تخصصی حمل و قاچاق درختچه تاغ وجود دارد و از گذرگاه های گرگان، کالپوش، آزاد شهر و فیروزکوه و با طراحی های خاصی آن را به استان های همجوار قاچاق می کنند.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سمنان اضافه کرد: تفاهم نامه هایی با 6 روستای بیابانی در سال 95 برای حفظ و نگهداری از این گونه ارزشمند بیابانی منعقد شده است و اعتقاد داریم با مشارکت مردم در توسعه عرصه های جنگلی، از حجم قاچاق کاسته می شود.

بیش از 20 هزار هکتار از کانون های فرسایش بادی استان در شهرستان سمنان وجود دارد که گونه های گیاهی مقاوم در برابر کم آبی مانند تاغ، تاثیر قابل توجهی در کنترل بیابازایی در منطقه دارد.
نظرات بینندگان