arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۷۸۸۰۴
تاریخ انتشار: ۰۸ : ۱۷ - ۱۲ تير ۱۳۹۵

تهدید موشکی کره شمالی به واقعیت می‌انجامد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
پس از پنج شکست پی در پی و برخلاف پیش‌بینی کارشناسان خارجی مبنی بر" محکوم به شکست" بودن برنامه موشکی کره شمالی، پیونگ یانگ در 22 ژوئن موشک قدرتمندی را به‌طور موفقیت‌آمیزی پرتاب کرد.
 
به گزارش انتخاب به نقل از لنکسترایگل گازته، آلاستیر گاله، رییس دفتر روزنامه وال استریت ژونال در کره جنوبی درباره‌ی برنامه موشکی کره شمالی هشدار داد و گفت: پرتاب موشکی کره شمالی اکنون به ارتفاع و مسافت مهمی می‌رسد. پیونگ یانگ در نهایت در جهت ساخت موشکی که بتواند ایالات متحده و متحدانش را تهدید کند پیشرفت می‌کند.
 
به نوشته خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی، کره شمالی از یک حامل پرتاب‌گر الکترونیکی (TEL) در نزدیکی وونسان در ساحل شرقی این کشور، یک موشک بالستیک با برد متوسط شلیک کرد که 250 مایل پیش رفته و به ارتفاع تخمینی 620 تا 880 مایل رسید، وارد فضا شد و بعد دوباره به جو بازگشت. این پرتاب با تلفیق ارتفاع و مسافت نشان دهنده توانایی مورد نیاز برای حمله به اهداف دورتر از جمله پایگاه‌های نظامی ایالات متحده در گوام یا اوکیناوا در ژاپن بود.
 
با پایان یافتن رشته شکست‌ها از جمله پرتابی پیش از پرتاب 22 ژوئن، این پرتاب اخیر موشک میان برد داخلی نقطه عطفی محسوب می‌شود.
 
جفری لوییس، از موسسه مطالعات بین‌الملل میدل برو به خبرگزاری رویترز دراین باره گفتک پرتاب 22 ژوئن بودن نقض انجام شد. ارتفاع  بالا برای این پرتاب عامدانه انتخاب شده بود تا از نقض حریم هوایی ژاپن پرهیز شود.
 
وی اضافه کرد:‌ اگر این موشک با زاویه عادی خود پرتاب می‌شد به برد کامل 1800 مایلی می‌رسید. اگر کره شمالی به آزمایش‌های موشکی خود ادامه دهد، در نهایت سازندگان موشک از تکنولوژی مشابه در یک موشک استفاده خواهند کرد تا بتوانند سرزمین ایالات متحده را مورد تهدید قرار دهند.
 
آلاستیر گاله نیز در این باره گفت:‌ این موضوع به طور خاص حائز اهمیت است. زیرا این پرتاب نخستین آزمایش موفقیت‌آمیز از نوع جدیدی از موشک‌های میان برد بود که کره شمالی می‌تواند آن را ا ز طریق پرتاب‌گر متحرک جا به جا کند. رهگیری این نوع پرتاب دشوار است و هم‌چنین نابود کردن بالقوه آن را پیش از پرتاب موشک سخت‌تر می‌سازد.
 
او ادامه داد: به نظر می‌رسد آن‌ها در این موشک جدید پیشرفت‌هایی داشته‌اند. می‌توانید مطمئن باشید که آن‌ها بر روی آن کار خواند کرد. توسعه تهدید موشکی برای کره شمالی‌ها دراولویت قرار دارد و من فکر می‌کنم احتمالا شاهد آزمایش‌های بیش‌تری از این دست خواهیم بود.
 
جان شیلینگ از شرکت هوا فضا در این باره می‌گوید، پرتاب موشک کره شمالی نشان می‌دهد که این کشور می‌تواند حامل متحرک KN-08 و KN-14  موشک‌های بالستیک قاره پیما داشته باشد که در اوایل دهه آینده به وضعیت عملیاتی می‌رسند.
 
پرتاب موشک در 22 ژوئن نشان دهنده عزم کیم جون اون، رهبر کره شمالی در اعتبار بخشیدن به تهدیدات هسته‌ای اش بوده است.
 
توانایی موشک‌سازان کره شمالی در حل یکی از چالش‌های اصلی پیش روی سیستم پرتاب سلاح‌های هسته‌ای این کشور نه تنها عزم کیم جون اون در تبدیل این کشور به یک کشور هسته‌ای را تقویت کرده است. بلکه مذاکره برای پایان دادن به برنامه‌های موشکی و هسته‌ای کره شمالی را غیر قابل دسترسی ساخت.
 
همان‌گونه که جاشوا پولاک، کارشناس برجسته گسترش هسته‌ای و موشکی اعلام کرد: مسلما روشن است که پیونگ یانگ امروز معتقد  است که این کشور می‌تواند و می‌بایست سلاح‌های هسته‌ای را در اختیار داشته باشد و تا زمانی که این سلاح‌ها را به عنوان کلید امنیتش و ابزاری برای بیان غرور و قدرت ملی تلقی می‌کند. به این کار ادامه خواهد داد. از آن جایی که موشک موسادان به نقطه اوج جدیدی می‌رسد، تهدید هسته‌ای کره شمالی دیگر یک نگرانی نیست بلکه واقعیت است.
منبع: ایسنا
نظرات بینندگان