arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۸۷۶۹۸
تاریخ انتشار: ۵۰ : ۱۰ - ۰۱ شهريور ۱۳۹۵

راه روحانی تا انتخابات

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
روزنامه اعتمادنوشت: آقای روحانی در شرایطی سکان اجرایی کشور را در دست گرفت که بحران‌های فراوانی در حوزه‌های بین‌المللی، اقتصادی و سیاسی کشور را فراگرفته بود. رکود و ورشکستگی صنایع و بنگاه‌های اقتصادی، با بالا رفتن ضریب فساد اداری و سازمانی و… از جدی‌ترین مشکلات و مصایبی بود که دولت اعتدال از همان ابتدا برای عبور از آن، باید برنامه‌ها و سیاست‌های کاربردی را تدوین و اتخاذ می‌کرد. این سیاستگذاری‌ها در حالی باید صورت می‌گرفت که دولت سابق در شرایطی مدیریت اجرایی کشور را به آقای روحانی تحویل داده بود که یأس و نگرانی از مشکلات پرونده هسته‌ای ایران در سازمان ملل نه‌تنها در میان توده‌های اجتماعی که دلشوره‌های فراوانی را برای مدیران ارشد کشور پدید آورده بود.

محمود میرلوحی در روزنامه اعتماد نوشت: آقای روحانی با ادراکی دقیق از وضعیت کشور سخن از تعامل با دنیا و حل پرونده هسته‌ای را مطرح کردند. ایشان اعلام کرد که با دنیا تعامل کرده و پرونده هسته‌ای را به سرانجام خواهد رساند که بحق در تحقق این دو هدف اساسی موفق بوده است. کنترل تورم یکی دیگر از ارثیه‌های به جا مانده از دولت سابق بود که دولت اعتدال با میدانداری رییس‌جمهور برای کنترل آن برنامه داشت و امروز بر اساس آمار رسمی کشور مشخص است که رییس‌جمهور توانسته به هدف کنترل تورم در کشور دست یابد.

سیاست دولت در این سه سال این بوده است که باید چرخ‌های اقتصاد کشور نیز در کنار سانتریفیوژ‌ها بچرخد و موفقیت‌هایی را نیز به دست آورد. به هر حال باید توجه داشت که حوزه اقتصادی پیچیدگی‌های زیادی دارد. به تعبیر بزرگان اقتصاد دستوری نیست. بخش‌های متنوع و مختلفی در اقتصاد وجود دارد و به نظر می‌رسد تاکنون آن طور که جامعه مطالبه می‌کرد دولت نتوانسته پاسخگو باشد. متخصصان دانش اقتصاد می‌دانند که دولت چه وظیفه خطیری در حوزه اقتصادی داشت و چه تلاش‌ها و اقدامات مثبتی برای بهبود معیشت مردم انجام داد. لیکن نیاز جامعه بسیار بیش از چیزی است که در حال حاضر دولت توانسته انجام دهد. انقلاب تخریبی که آقای احمدی‌نژاد در طول هشت سال ایجاد کرد با دو سال و چهار سال به نقطه اولیه باز‌نمی‌گردد. دولت روحانی رشد اقتصادی منفی ٨/۶ را به مثبت ۴/۴ تبدیل کرد که کاری بسیار دشوار است. در واقع به‌طور متوسط اقتصاد کشور ۵/٣ درصد رشد کرده است. لیکن هنوز این رونق اقتصادی برای مردم محسوس نیست. واقعیت امر این است که در بخش صنعت همچنان مشکل نقدینگی وجود دارد. حوزه مسکن هنوز وارد دوره رونق نشده و مساله اشتغال نیز مرتفع نشده است. از این رو است که گفته می‌شود با وجود آنکه دولت گام‌های مثبت بسیار جدی برداشته اما این گام‌ها پاسخگوی نیازها و مشکلات فراوان امروز مردم نبوده است. در زمینه اشتغال برای تحصیلکردگان، دولت باید هرچه سریع‌تر برنامه‌های خود را عملیاتی کند. مشکل بیکاری به‌خصوص برای نیروهای متخصصی که در دانشگاه‌ها پرورش می‌یابند، حاد است. به همین دلیل است که ازدواج جوانان به خاطر مشکلات اقتصادی آنها دچار مشکل شده است. لذا دولت اگر بخواهد به تعهدات و قول‌هایی که در انتخابات ٩٢ داده؛ به نیازها و مطالبات امروز جامعه پاسخ دهد؛ برای آینده رای پایگاه اجتماعی خود را تحکیم کند و مورد حمایت و اعتماد مجدد مردم قرار بگیرد، باید در این مدت باقیمانده رفتاری حساب‌شده داشته باشد.

یکی از مهم‌ترین کارهایی که می‌تواند انجام دهد، تثبیت دستاوردهایی است که تا به حال داشته است. دولت باید با مجموعه اقداماتی که انجام می‌دهد روند کاهشی نرخ تورم را حفظ کند. از طرفی باید رونق اقتصادی محقق شود و به‌خصوص در بحث مسکن، اشتغال و شهرک‌های صنعتی باید تلاش‌هایی انجام گیرد تا این بنگاه‌ها جان گرفته و راه بیفتند.

در حوزه‌های غیراقتصادی نیز مساله حقوق شهروندی باید هرچه بیشتر مورد توجه دولت قرار گیرد. دیدیم که دولت لایحه‌ای را تنظیم کرد اما در ادامه چندان خبری از آن نشد که باید به‌طور جدی‌تر دنبال شود. احترام به هنر و هنرمندان و دانشجویان هنوز در کشور ما با مشکلاتی مواجه است. افراد خودسر در جامعه برای هنرمندان و اهل فرهنگ محدودیت‌هایی را ایجاد کرده‌اند و با سلیقه‌های خاص حوزه فرهنگ را دچار محدودیت کرده‌اند. این دسته از افراد و گروه‌های سیاسی به قوانین و ضوابط کشور سلیقه‌ای نگاه می‌کنند. در دولت پیشین در حالی که بنگاه‌های اقتصادی با ثروتی که دولت داشت می‌توانستند به راحتی اداره شوند ولی نقدینگی به جای شهرک‌های صنعتی و بنگاه‌های اقتصادی در جاهای
دیگری صرف شد.

اگر بیشتر به این مسائل توجه شود و از برجام و دیگر دستاوردهایی که دولت در این سه سال داشته بیشتر مراقبت شود، دولت می‌تواند به رای مردم در سال ٩۶ امید وار باشد. به هر حال زمان قابل توجهی نیاز است تا آثار تحریم‌ها به‌طور‌کامل از کشور رفع شود. آقای روحانی اگر بتواند در این کمتر از یک سال باقیمانده دستاوردهای پیشین خود را تثبیت کند و اقداماتی هم در حوزه‌های مختلف کشور انجام دهد، می‌تواند در سال ٩۶ پیروز باشد. نگاه جامعه به دولت تدبیر و امید مثبت است. مردم احساس کرده‌اند که این دولت کارهای مهمی انجام داده است. اگر امروز اختلاس و فساد اداری کمتر شده و رو به مهار شدن است به خاطر تدابیر آقای روحانی است. مردم در انتخابات اخیر قدردان آقای رییس‌جمهور و سیاست‌ها و تصمیماتش بودند و رای قاطعی به ائتلاف اصلاح‌طلبان و حامیان دولت دادند که نشان داد مردم حامی دولت هستند و دولت نیز باید خود را در برابر تمامی تعهداتی که به مردم داده است، مسوول و پاسخگو بداند.
منبع: روزنامه اعتماد

نظرات بینندگان