arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۹۰۴۴۴
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۱۳ - ۰۷ بهمن ۱۳۹۶

شورای شهر همدان عذرخواهی کرد / «محله کبابیان» احیا می‌شود

«شورای شهر همدان بعد از تخریب محله کبابیان با فشار رسانه‌ها، از مردم عذرخواهی کرد و شهردار قول احیای این بافت تاریخی به عنوان سالم‌ترین بافت تاریخی همدان را داد.»
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

«شورای شهر همدان بعد از تخریب محله کبابیان با فشار رسانه‌ها، از مردم عذرخواهی کرد و شهردار قول احیای این بافت تاریخی به عنوان سالم‌ترین بافت تاریخی همدان را داد.»

حسین زندی، یک فعال میراث فرهنگی استان همدان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بعد از تخریب محله کبابیانِ همدان و بالا گرفتنِ اعتراضات فعالان مدنی و رسانه‌ها، مقامات ارشد استانی پاسخ دادند و در نخستین قدم ابراهیم مولوی، رئیس شورای شهر همدان در رادیو و در جلسه رسانه‌ای از مردم عذرخواهی کرد، بعد از آن نیز شهردار همدان اعلام کرد مجبور شده بین بد و بدتر یکی را انتخاب کند. هر چند او معذرت‌خواهی نکرد اما به کار اشتباه خود اعتراف کرد، استاندار نیز در نشستی دستور پیگیری دارد.

او با اشاره به اعلام شهردار همدان برای احیای بافت تاریخی کبابیان ادامه داد: با فشار رسانه‌ها، شهرداری همدان علاوه بر اینکه به اعتراض‌ها پاسخ گفت، اعلام کرد «این منطقه را احیا می‌کنیم».

وی با بیان این‌که در هفته گذشته چهار جلسه با حضور مدیران شهری و برخی از فعالان مدنی با هدف بررسی و احیای بافت تاریخی همدان به خصوص "چمن کبابیان" برگزار شده است، خود را نماینده فعالان مدنی حاضر شده در جلسات خواند و گفت: این جلسات با حضور آقای شهاب رضویان و رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر و تعدادی از فعالان فرهنگی همدان برگزار و مسئولان پذیرفتند با المان‌ها و مصالح بومی خانه‌های تخریب شده را بازسازی کنند، همچنین آقای ایزدی معاون وزیر راه و شهرسازی نیز طرحی را پیشنهاد داد که براساس آن طرح، بار دیگر آن‌ بناها بازسازی می‌شوند.

قول احیای دو بنای تاریخی مهم همدان، نتیجه اعتراض‌ِ تخریب‌های تاریخی

او با اشاره به ایجاد یک حساسیت در مورد مباحث تاریخی شهر همدان بعد از اعتراضات گسترده‌ای که نسبت به تخریب سه بنای تاریخی چمن کبابیان رخ داده است، افزود: با بروز این حساسیت‌ها آقای شهردار قول داد خانه "نراقی‌ها" باقی مانده از دوره قاجار و تنها حسینیه خانگی همدان را تملک و ساماندهی کند، همچنین بازسازی مدرسه "جنت" در خیابان سعیدیه از دیگر قول‌های شهرداری همدان برای نجات بناهای تاریخی بود.

زندی با بیان این‌که هر فعال مدنی همان‌طور که در زمان تخریب یا وجود اتفاقی ناخوشایند برای بافت‌های تاریخی اعتراض می‌کند، باید در زمان انجام اقدامات مناسب در بافت‌های تاریخی نیز از مسئولان شهری تشکر کند، ادامه داد:‌ شهرداری همدان اکنون قرار است دو نمونه از بناهای معماری گذشته و ارزشمند در سطح شهر را حفظ کند، این کار برای مردم شهر همدان اهمیت دارد.

سایت موزه میدان امام همدان در ۵۰۰ مترمربع

او همچنین با اشاره به بازدید میدانی مسئولان شهری همدان از میدان امام (ره) همدان و مسیر تاریخی خیابان اکباتان تا میدان امام (ره) افزود: در زمان انجام بازدید که صبح امروز –شنبه هفتم بهمن- و با حضور شهرداری، اعضای شورای شهر و رئیس کمیسیون شورا رخ داد، بحث جداره‌سازی‌ها و ساماندهی خیابان‌ها بار دیگر مطرح و بررسی شد. تا کنون کفِ خیابان در این محدوده را درست کرده‌اند و در بحث پیاده‌راه هنوز جداره‌ها باقی مانده‌اند.

وی اظهار کرد: براساس تصمیم‌های گرفته شده حدود ۵۰۰ متر به شعاع ۲۵ متر قرار است سایت موزه در میدان امام (ره) ایجاد شود، از سوی دیگر آثار به دست آمده در این محدوده همگی در سایت موزه قرار می‌گیرند. همچنین در بخش‌هایی که منتهی به میدان امام می‌شود و آثار تاریخی به دست آمده است، سقف کاذب زده‌اند و قرار است با پایان کاوش‌ها و مرمت و ترمیم آثار، آن‌ها نیز در مجموعه سایت موزه قرار بگیرند.

رفت‌وآمد ماشین‌ها به سایت همدان هنوز ادامه دارد

او با اشاره به وضعیت عبور و مرور ماشین‌های بازار آهنگران در محدوده تاریخی هگمتانه نیز تأکید کرد: هنوز این مشکل به طور کامل برطرف نشده است اما قدری از مسیر را تعدیل کرده‌اند و لااقل بعد از تمام شدن پیاده‌راه، آن ساماندهی می‌شود.

به اعتقاد او شغل‌هایی که اکنون در آن منطقه قرار دارند، باید با محوطه‌ی تاریخی هگمتانه هم‌خوانی داشته باشند. بازار اهنگرها و شغل‌های فعال در ان منطقه با بازار قدیمی و پیاده‌راه آن و هگمتانه همخوانی ندارند. شهرداری باید با انتخاب مکان مناسب این شغل را به نقطه دیگری منتقل کند.

نظرات بینندگان