arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۹۱۹۷۲
تاریخ انتشار: ۰۷ : ۱۵ - ۱۵ بهمن ۱۳۹۶

مالکی دوباره عزم نخست‌وزیری کرد

نوری مالکی، معاون رئیس جمهوری عراق با وجود تاکیدهای سابق خود مبنی بر اینکه بار دیگر برای سمت نخست وزیری عراق کاندیدا نمی‌شود، خیلی زود باب جنجال را در این باره باز کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

نوری مالکی، معاون رئیس جمهوری عراق با وجود تاکیدهای سابق خود مبنی بر اینکه بار دیگر برای سمت نخست وزیری عراق کاندیدا نمی‌شود، خیلی زود باب جنجال را در این باره باز کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از الشرق الاوسط، نوری مالکی، معاون رئیس جمهوری عراق در سخنرانی خود در جمع عشائری‌ها در زادگاهش در کربلا تاکید کرد، مساله نخست وزیری به بعد از انتخابات پارلمانی و مسائلی که درباره ائتلاف‌ها قبل و بعد از انتخابات پیش خواهد آمد، بستگی دارد و نخست وزیر از میان بزرگترین فراکسیونی که در جلسه نخست پارلمان تشکیل خواهد شد، انتخاب می‌شود.

مالکی افزود، اگر نخست وزیری سهم فراکسیون بزرگتر باشد، انتخاب نخست وزیر از میان این فراکسیون با برگزاری انتخابات یا به صورت توافقی و یا براساس مشارکت سیاستمداران انجام خواهد گرفت.

وی در مورد اینکه آیا تمایل دارد برای بار سوم این پست را برعهده بگیرد یا نه، گفت، امیدوار است کاندیدا شخص دیگری باشد و او دلایلی برای خود دارد.

اما عزت الشابندر، عضو سابق پارلمان عراق و از افراد نزدیک به مالکی تاکید کرد، دیگر بعد از انتخابات ماه پنجم سال جاری میلادی صحبت از قصه قدیمی درباره اینکه چه کسی نامزد پست نخست وزیری می‌شود و اینکه اگر مالکی نباشد پس چه کسی است؟ ممکن نیست. این اشتباه است که پست نخست وزیر در انحصار یک فرد یا دو فرد خاص باشد در سایه توافق‌ درباره معیارهای نخست وزیر آینده هیچ ارتباطی بین این پست با اسامی افراد خاص وجود نخواهد داشت. به این ترتیب تمامی اسامی مطرح شده که خارج از توافق بر سر معیارها باشند، فرصتی ندارند.

شابندر افزود: مساله امروز به معیارهای جدید برای انتخاب نخست وزیر بستگی دارد که از خصوصیات شخصی، ملی‌گرا بودن، داشتن جایگاه‌ منطقه‌ای، عربی و بین‌المللی شروع می‌شود تا حدی می‌توان گفت داشتن فراکسیون بزرگتر دیگر به تاریخ پیوست. در اینجا دیگر اسامی افراد مهم نیست بلکه داشتن معیارها مهم است. تفاوت بسیاری بین این دو مساله وجود دارد. در دوره‌های قبلی نامزدی افراد محدود می‌شد به مجموعه اسامی با استناد به معیارهای بزرگترین فراکسیون.

وی درباره قصد مالکی برای نامزدی مجدد تاکید کرد، مالکی هرگز دوباره برای این پست نامزد نخواهد شد و این حرف را بارها تکرار کرده است اما طرف‌های خاصی به او توصیه کرده‌اند این قصه را دائما تکرار نکند و این توصیه باعث شده او این مساله را با تواضع رد کند.

شابندر گفت: مالکی رهبر فراکسیون ائتلاف دولت قانون است که برایش مهم است بیشترین تعداد کرسی‌های پارلمان آینده را به دست آورد به طوریکه طرف‌هایی که تمایل خود را برای ائتلاف با "دولت قانون" اعلام کرده‌اند و تمایل دارند به آن بپیوندند برای تشکیل بزرگترین فراکسیون پارلمانی تلاش می‌کنند و دیدگاه خاصی درباره اینکه چه کسی نخست وزیر آینده خواهد شد، دارند، اما طبق معیارهای جدید نه طبق توافق و قراردادها که می‌تواند نتیجه منفی برای عراق داشته باشد.

الشابندر از کشورهای عربی، منطقه‌ای و بین‌المللی خواست، براساس اصل رقابت نادرست در انتخاب نخست وزیر آتی عمل نکنند و به دنبال کسی نباشند که فقط به سود منافع خود و به ضرر منافع دیگران عمل کند، زیرا نتیجه این امر به وجود آمدن درگیری‌های داخلی و خارجی خواهد بود.

در این راستا، امیر الکنانی، یکی از رهبران جریان صدر نیز گفت، مالکی به دنبال نمایش دوباره سناریوی ۲۰۱۴ نیست، سناریویی که در آن شکست سنگینی داشت.

برچسب ها: نخست‌وزیری
نظرات بینندگان