arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۹۵۸۵۶
تاریخ انتشار: ۴۳ : ۱۳ - ۰۸ اسفند ۱۳۹۶

گفتگو با امام جمعه‌ای که به استادیوم می‎رود و نود می‎بیند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 گفتگو با امام جمعه‌ای که به استادیوم می‎رود و نود می‎بیند

امام جمعه تبریز می گوید: فیلم ارزشی باشد، به سینما هم می‌روم، چه اشکالی دارد؟ باید هنر و هنرمند را ارزشمند بشماریم. حرف من این است ما آنچه را که نمی‌توانیم از طریق مسجد به گوش جوان‌ها و مردم برسانیم، چه اشکالی دارد که از طریق سینما، تئاتر یا استادیوم به گوش مردم برسانیم؟

به گزارش انتخاب، آیت‌الله سیدمحمدعلی آل‌هاشم امام جمعه تبریز که برخلاف خیلی از همتایان خود، به استادیوم می‎رود و در کنار جوانان به تماشای فوتبال می‌نشیند، با ناوگان حمل و نقل عمومی رفت و آمد می‎کند، به سلف دانشجویان رفته و سری هم به خوابگاه آنان می‎زند به دلایل این اقدامات خود پرداخت.

اهم صحبت‌های آیت‎الله آل هاشم را در ادامه بخوانید:

به نظر من، امام جمعه باید قبل از هر کاری، آخوندی کند یعنی کار آخوندی کند. امام‌جمعه وظیفه دارد پدر معنوی همه باشد. یعنی از نظر معنوی نسبت به اعضای یک جامعه، نقش پدری ایفا کند و باید به همه به چشم پدر نگاه کند و همه فرزندان خود را نوازش کند. جامعه هم مانند یک خانواده که همه اعضای آن مثل هم نیستند این‌گونه است که دارای سلایق مختلفی هستند یکی کند است یکی تند، یکی را باید دعوت به نظم کرد و یکی را دعوت به آرامش.

اگر یک امام‌جمعه می‌خواهد در یک شهر موفق باشد باید از جناح‌بندی سیاسی دوری کند. امام‌جمعه باید با حفظ اصول انقلاب از ورود به جریانات سیاسی دوری کند و در بحث سیاسی هم باید مانند پدر، جامعه را مدیریت و فقط در یک مسیر حرکت کند و آن‌هم مسیر مقام معظم رهبری. یعنی نباید غیر از خط رهبری، خط دیگری را دنبال کند. حضرت آقا، خودشان امام‌جمعه هستند و به نظرم بهترین الگوی برای ائمه جمعه، خود ایشان هستند.

در طول هفته هر شب یک ساعت را به مطالعه اختصاص می‌دهم. من مسائل خانواده و محیط‌زیست را فعلاً در خطبه‌ها مطرح می‌کنم چون اینها فعلاً مسائل مردم است.

توجه به مسائل امنیتی ضرورت دارد و اقدامات بنده به این معنا نیست که توجهی به این مسائل نمی‌کنم. ولی هر آنچه که مردم احساس کنند ما مسئولین از آنها جدا هستیم موجب افزایش فاصله بین مردم و نظام خواهد شد. اینکه گفتم نرده‌های بین مردم و مسئولین برداشته شود کار عجیبی نبود چرا که باید دل‌ها را به هم نزدیک کنیم؛ از ابتدا ائمه جمعه چنین نظری داشتند و حتی در برخی مصلی‌ها اصلاً نرده‌ای از ابتدا وجود نداشته و البته در برخی جاها مثل تبریز وجود داشته که ما آنها را برداشتیم. احساس من این است که مردم نسبت به مواردی که موجب فاصله بین آنها و مسئولین می‌شود، حساسیت دارند.

اینکه بنده سوار تاکسی و اتوبوس می‌شوم علتش این است که می‌خواهم در بین مسئولان فرهنگ‌سازی کنم تا وابسته به خودروهای خود نباشند. خدا را شکر به نتیجه هم رسیدم و دیدم بعد از اینکه بنده در یک روستای محروم حضور یافتم برخی دیگر از مسئولین به آنجا رفتند و یا اینکه برخی از مسئولین تصمیم گرفتند از ناوگان حمل و نقل عمومی استفاده کنند.

تیم تراکتورسازی تبریز علاقه‌مندان پرتعدادی دارد که ما نباید این جوانان را از دست بدهیم چراکه اینها فرزندان این ملت هستند و هیچ ایرادی ندارد که یک روحانی در استادیوم حضور پیدا کند و جوانان حاضر در استادیوم را تشویق به حضور در نماز جمعه کند. البته اینطور نیست که فقط به استادیوم بروم به دانشگاه‌ها هم میروم و با دانشجویان در سلف غذا می‌خورم و با آنها صحبت می‌کنم؛ خوابگاه می‌روم و با آنها درد دل می‌کنم. به بیمارستان‌ها می‌روم با بیماران صحبت می‌کنم و با همراهان بیمار دردودل می‌کنم.

اگر وقت کنم مسابقات را از تلویزیون تماشا می‌کنم البته سعی می‌کنم بیشتر مسابقات ملی را ببینم. کم و بیش برنامه 90 را هم اگر فرصت کنم، می‌بینم.

در برنامه‌ام هست که برای صحبت با زندانیان به زندان تبریز هم بروم منتهی فعلاً وقت نشده اما قطعاً انجام خواهد شد. چون در بین همین زندانیان، انسان‌های خوبی داریم که برخی بعضاً برای یک اشتباه به زندان رفته‌اند؛ ما در بین این زندانیان حافظ قرآن هم داریم. به نظرم ما هیچ‌کس را نباید از دست بدهیم.

ما سعی کردیم که شرایطی را مهیا کنیم تا جوانان بتوانند به ساده‌ترین شکل در دفتر ما عقد کنند و بنده نیز خطبه آنها را بخوانم. هر جوانی بخواهد می‌تواند در دفتر من مراسم عقد بخواند و بنده هم با افتخار حاضرم خطبه عقد جوانان را بخوانم.
امام جمعه‌ که مثل مردم زندگی نکند حرفش برای مردم تأثیری نخواهد داشت. هرکس متواضع باشد خداوند مهرش را در دل مردم می‌اندازد و هرکس متکبر باشد، مردم از او دوری خواهند کرد. اشرافی‌گری و غیر مردمی بودن برخی مسئولین ضررهای فراوانی به انقلاب می‌زند.

در برخی شهرها ما شاهد بودیم که مردم از برخی مؤسسات طلبکار شده بودند ولی در تجمعات مسالمت‌آمیزی که از سوی آنها صورت می‌گرفت، اعتراض خود را مطرح کردند چون از طرف مسئولان پاسخ قانع‌کننده‌ای به مردم داده نمی‌شد و متأسفانه هنوز هم این مشکل به‌طور کامل رفع نشده است؛ دراین‌بین، متأسفانه دشمنان نظام روی موج این نارضایتی‌ها سوار شدند تا فتنه 88 را تکرار کنند به نظرم همان کسانی که در فتنه 88 دخیل بودند، امروز هم هستند و همین‌ها بودند که از اعتراض مردم سوءاستفاده کردند.

نقد خوب است اما نقد کردن و اهانت کردن با هم متفاوت است. هر فردی که در جامعه زندگی می‌کند قابل راهنمایی و نقد است و هیچ‌کس معصوم نیست بنابراین همه ما نیازمند تذکر و راهنمایی مردم هستیم. به خود بنده هر وقت نقدی بوده، با کمال میل از آن استقبال کرده‌ام. البته به لطف خدا در این چند ما نقد خاصی به بنده نبوده و اگر درست باشد باکمال میل آن را می‌پذیرم و اگر هم درست نباشد با فردی که نقد کرده صحبت می‌کنم.

منبع: تسنیم
نظرات بینندگان