arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۹۷۷۶۵
تاریخ انتشار: ۲۶ : ۲۳ - ۱۷ اسفند ۱۳۹۶

نتانیاهو: بعد از برجام بقیه کشورهای خاورمیانه هم به فکر انرژی هسته‌ای افتاده‌اند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در دیدار با نیکی هیلی گفته که بعد از انعقاد برجام، بقیه کشورهای خاورمیانه هم سودای غنی‌سازی اورانیوم و دستیابی به انرژی هسته‌ای را در سر دارند و باید با این موضوع برخورد کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

نتانیاهو: بعد از برجام بقیه کشورهای خاورمیانه هم به فکر انرژی هسته‌ای افتاده‌اند «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که برای شرکت در نشست آیپک به آمریکا رفته بود، امروز برای دیدار با «نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل به این سازمان رفت.

آنطور که جروزالم پست گزارش داده، نتانیاهو در این دیدار، از نقش هیلی در حمایت از اسرائیل در سازمان ملل تقدیر کرد و گفت «ما به او می‌گوییم هیلی طوفانی؛ او در سازمان ملل کار بزرگی برای حقیقت و برای اسرائیل می‌کند.»

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که رژیم متبوعش بزرگ‌ترین زرادخانه سلاح‌های هسته‌ای خاورمیانه را در اختیار دارد و علناً به بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، هیچ‌گونه دسترسی بازدید هم نمی‌دهد، در ادامه ازلزوم جلوگیری از «حق غنی‌سازی ایران» سخن گفت.

نتانیاهو در این خصوص گفت که برای جلوگیری از تبدیل خاورمیانه به انبار باروت و برای پیشگیری از حرکت دیگر کشورهای منطقه به سمت انرژی هسته‌ای، باید جلوی هرگونه غنی‌سازی در خاک ایران را گرفت.

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی گفت که دیگر کشورهای خاورمیانه از زمان به رسمیت شناخته شدن حق‌غنی‌سازی برای ایران بر اساس«موافقتنامه مشکوک هسته‌ای» میان این کشور و 1+5، داشتن حقی مشابه را خواستار شده‌اند.

نتانیاهو از کشور خاصی نام نیاورده است.

یکی از کشورهای خاورمیانه که اخیراً تلاش زیادی برای دسترسی به انرژی هسته‌ای به کار بسته، عربستان سعودی است.

عربستان در سال 2011 با فرانسوی‌ها برای اخذ دانش هسته‌ای و خرید تجهیزات فنی قراردادی هنگفت بست. سعودی‌ها البته پاییز امسال اعلام کردند که تمرکزشان بر استخراج اورانیوم از بیابان‌های حجاز برای کامل کردن چرخ بومی‌سازی فناوری هسته‌ای سعودی است.

تاریخ می‌گوید که عربستان سعودی یکبار هم تجربه‌ای شکست‌خورده برای تولید بمب اتم داشته است.

«محمد خیلوی» دیپلمات سعودی که در سال 1994 به آمریکا پناهنده شد، مدعی است که سعودی‌ها از سال 1975 و در سایه شکست خفت‌بار اعراب در جنگ 6 روزه با اسرائیل، به دنبال ساخت بمب هسته‌ای بوده‌اند و با توجه به نبود زمینه لازم برای چنین کاری در میان جوانان کشور خود، مبالغ هنگفتی در برنامه هسته‌ای عراق و پاکستان سرمایه‌گذاری کرده‌اند تا شاید این دو کشور یا بمب اتم به ریاض بدهند یا چتر حمایت اتمی خود را بر سر عربستان هم بکشند.

منبع: فارس
نظرات بینندگان