arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۰۶۶۰۳
تاریخ انتشار: ۲۶ : ۱۰ - ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۷

ربات های هوشمند توسعه دهنده صنایع غذایی هستند یا فلج کننده ؟ / فست فودی ها بیش از رستوران های سنتی در خطرند

ربات های هوشمند روز به روز در مشاغل بیشتری جای می گیرند و تخصص هایی متعدد تر را به خود اختصاص می دهند. با این وجود برخی از کارشناسان دنیای فناوری معتقدند این روند همیشه مفید نیست .
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

ربات های هوشمند روز به روز در مشاغل بیشتری جای می گیرند و تخصص هایی متعدد تر را به خود اختصاص می دهند. با این وجود برخی از کارشناسان دنیای فناوری معتقدند این روند همیشه مفید نیست .

به گزارش سرویس آی تی انتخاب به نقل از بوستون نیوز ، اگرچه ربات ها هنوز نمی توانند یک سوفله را با موفقیت طبخ کنند و یا تمامی مراحل طبخ یک غدای حرفه ای را به تنهایی انجام دهند، اما اکنون ربات ها به پای ثابت بسیاری از رستوران های مدرن تبدیل شده اند.

برای مثال اخیرا یک رستوران فست فودی در بوستون میزبان تعداد زیادی ربات شده است، ربات هایی که سبزیجات و انواع دانه های خوراکی را طبخ می کنند و به سرعت در یک کاسه تحویل مشتریان می دهند.

یکی از غذاهای مخصوص گیاهی این رستوران موسوم به "هفت گیاه" نیز به طور اختصاصی توسط همین ربات ها طبخ می شود. این رستوران که تنها 2 روز از افتتاحش می گذرد، نسبت به رستوران های پیش از خود یکی از قدرتمند ترین رستوران های رباتیک است.

این رستوران دارای یک منوی هوشمند روی صفحه نمایش لمسی  است . بنابراین کاربران برای خرید را برای خرید هر نوع خوراکی پیش غذا مثل سیب زمینی و سبزیجات روی منو ضربه زده و به سرعت در ظرف غذاهای هوشمند کنار خود،پیش غذا را تحویل می گیرد.

ربات های هوشمند توسعه دهنده صنایع غذایی هستند یا فلج کننده ؟ / فست فودی ها بیش از رستوران های سنتی در خطرند

یک گزارش که طی سال گذشته توسط مؤسسه جهانی مک کنزی منتشر شده بود حکایت از آن داشت که  شغل های آماده سازی غذاهای فست فودی به شدت آسیب پذیرند چرا که کارگران شغل های فست فودی تعدادی کار روتین را صرف فعالیت های فیزیکی تکراری می کنند.

بنابراین با خودکار و رباتیک شدن این مشاغل نه تنها هزینه های رستوران ها کاهش پیدا می کند، بلکه درامد نیز به سبب راندمان بالاتر بیشتر می شود.

از سوی دیگر بسیاری از دکه ها توزیع غذای فست فودی بین راهی نیز پتانسیل بالایی برای اتوماتیک شدن دارند، گرچه هنوز هم بسیاری از انسان ها در دکه های توزیع غذا استخدام می شوند اما نمی توان مطمئن بود این استخدام ها ادامه دار باشند.

تعداد رستوران هایی که غذاهای خاص را تولید می کنند بسیار کمتر از فست فودی ها است. درواقع در شرایطی که عده ای سرآشپز م.اهر ساعت ها را صرف تهیه یک سس خاص می کنند ربات ها با ترکیب چند جزء مثل سرکه و مایونز به سرعت سس آماده می سازند .

اما به رستوران هوشمند رباتیک بوستون باز گردیم. این رستوران تمام هوشمند است اما خریداران خوراکی می توانند شاهد فعالیت های رباتیک باشند و از مکانیزه بودن فرایند تهیه غذا اطمینان حاصل کنند.

ربات های هوشمند توسعه دهنده صنایع غذایی هستند یا فلج کننده ؟ / فست فودی ها بیش از رستوران های سنتی در خطرند

بردی نایت، یکی از بنیانگذاران و مهندسین این رستوران گفت:" نمایان بودن این طرح برای مخاطبان چیزی بود که ما از ابتدا می خواستیم اجرا کنیم. 'این نوعی از نمایش است. سرگرم کننده است که ببیند در پشت صحنه چه اتفاقی می افتد. ما نمی خواستیم چیزی را پنهان کنیم، زیرا فکر می کنیم آنچه که ما ساخته ایم بسیار سرگرم کننده است. ''

این روزها رستوران هایی که خود را به عنوان رباتیک  و یا خودکار معرفی می کنند، توجه زیادی را به خود جلب کرده اند. در سال 2007، یک رستوران  در نورنبرگ آلمان، غذای خود را با استفاده از ریل های انحنا داده شده و بر روی یک میز بزرگ، به مشتریان ارائه می داد که این موضوع را می شد یکی از نخستین ایده های رباتیک شدن رستوران ها دانست.

با همه این ها افزایش تعداد رستوران های تمام رباتیک، به ویژه در بین فست فودی ها یک موضوع نگران کننده برای کارمندان این مشاغل است.

مترجم :رویا پاک سرشت

نظرات بینندگان