arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۲۰۴۳۶
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۶ - ۰۲ مرداد ۱۳۹۷
نگاه گاردین به تهدید دیروز ترامپ علیه ایران؛

ترامپ از پوتین و کیم جونگ اون راه عقب نشینی و استفاده از زبان تهدید را خوب آموخته / توییت ترامپ علیه ایران نمی تواند غرب را از نجات برجام بازدارد؛ اروپا سریعتر دست به کار شود

رسانه های اجتماعی در حال تحول در هنر دیپلماسی هستند. در حالی که حسن روحانی رئیس جمهور ایران به جای مادر همه جنگ ها از مادر همه صلح ها دفاع می کند. ترامپ با عصبانیت در قالب تویئتی نوشت: « بلایی سرتان خواهد آمد که کمتر کسی در تاریخ متحمل شده‌است...حواست را جمع کن.»
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سایمون جنکینز طی یادداشتی تحت عنوان «توییت ترامپ علیه ایران نمی تواند با قلدری غرب را از دستیابی به صلح دور کند» در گاردین نوشت: رسانه های اجتماعی در حال تحول در هنر دیپلماسی هستند. در حالی که حسن روحانی رئیس جمهور ایران به جای مادر همه جنگ ها از مادر همه صلح ها دفاع می کند. ترامپ با عصبانیت در قالب تویئتی نوشت: « بلایی سرتان خواهد آمد که کمتر کسی در تاریخ متحمل شده‌است...حواست را جمع کن.»

به گزارش «انتخاب»؛ در ادامه این مقاله می خوانیم: این که دونالد ترامپ؛ تهران را یک کشور مافیایی می داند در حالی که با رهبران روسیه و کره شمالی روابط دوستانه برقرار می کند، مسخره است. شاید پس از دیپلماسی محرمانه وی با ولادیمیر پوتین و کیم جونگ اون، او عقب نشینی و استفاده ی تنها از زبان و رفتار تهدید امیز را بهتر اموخته است. مسئله جدی تراما تحریم هایی است که آمریکا پس از خروج از توافق هسته ای، علیه ایران تحمیل می کند که بر اساس آن معاملات مالی با تهران کاهش پیدا می کند و به صادرات نفت ایران ضربه می زند.

از سرگیری تحریم ها نه تنها باعث تغییر حکومت نمی شود بلکه سیاست های این کشور در منطقه را تغییر نخواهد داد. آمریکا باید بداند بر جهان حکمرانی نمی کند. تحریم ها به طور حتم در داخل ایران باعث تضعیف میانه روی و تقویت جریان اصولگرا خواهد شد.

مسئله جدی تر کاری است که تحریم های برای مسنجم کردن غرب انجام خواهد داد. هیچ کشور دیگری تعهدات مبتنی بر توافق هسته ای را نقض نکرده است، اما با این حال ترامپ می گوید که نه تنها مخالفان آمریکا، بلکه آنهایی را که به تحریم های آمریکا علیه ایران پای بند نیستند؛ خودشان با تحریم روبرو خواهند شد. هر شرکتی که از ماه نوامبر با ایران معامله کند دسترسی اش به بازارهای آمریکا قطع خواهد شد. کسانی که با خود آن ها معامله کنند به همین سرنوشت دچار خواهند شد. اینکه شرکت های آمریکایی از برقراری روابط با ایران منع شوند یک مسئله است ، اما این که روابط آن ها با دنیا قطع شود، مسئله دیگری است.

چنین اقدامی از واشنگتن به منزله اعلام « خصومت اقتصادی» علیه متحدانش خواهد بود که این بار دامنه ی آن نسبت به جنگ های تعرفه ای این کشور علیه اروپا و چین شدیدتر خواهد بود. پیامدهای این اقدام دردسر سازتر از رویکرد تقابل جویی ترامپ نسبت به ناتو می باشد. این مسئله باعث خواهد شد که کشورهای غربی برای تداوم مناسبات با ایران؛ از روسیه و چین حمایت کنند و چنین اقدامی به طور ضمنی، ایمنی راهبردی آمریکا را به خطر می اندازد.

ترامپ از رسانه های اجتماعی برای تغییر هنجارها و نرم های تعامل بین دولت ها استفاده می کند. او از زبان دیپلماسی که برای کاهش تنش و درگیری است، برای تحقیر و تهدید استفاده می کند. بر همین اساس، دنیا ترجیح می دهد این را جدی نگیرد و ترامپ به عنوان مسئله ای گذرا نگاه کند. نجات توافق هسته ای اکنون یک اولویت مطلق برای رهبران غرب بدون آمریکا است. آن ها بایستی زودتر دست به کار شوند.

نظرات بینندگان