arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۲۰۵۰۷
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۱۴ - ۰۲ مرداد ۱۳۹۷

ضریب حفاظتی جنگل های کشور تا پایان برنامه ششم توسعه

طبق برنامه صیانت از جنگل ها، مناطقی از جنگل های کشور که دچار آتش سوزی می شوند باید احیا و بازسازی شوند و این بازسازی بر اساس اعتبارات تخصیص یافته صورت می گیرد ضمن آن که جنگل ها نیز با زادآوری خود را بازسازی می کنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ضریب حفاظتی جنگل های کشور تا پایان برنامه ششم توسعه باید به ۱۰۰ درصد برسد.

به گزارش انتخاب، مدیرکل دفتر مهندسی و مطالعات سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اعلام این مطلب گفت: اکنون ضریب حفاظتی جنگل ها در کشور بالای ۶۰ درصد است.

رضا بیاتی افزود: افزایش ضریب حفاظتی با اجرای پروژه های حفاظت مشارکتی، مدیریت جامع آبخیزداری و مدیریت پایدار جنگل ها انجام می گیرد.

وی با بیان این که همه جنگل های کشور نیاز به طرح های جایگزینی برای افزایش ضریب حفاظتی دارند، اظهار داشت: در حال حاضر در جنگل های شمال کشور، طرح های جایگزینی مانند طرح مدیریت پایدار و در جنگل های خارج از شمال، طرح های جنگلداری چند منظوره داریم که کافی نیست و باید با تخصیص اعتبار برای کل جنگل های کشور طرح های جایگزین تعریف، تدوین و اجرا کرد.

بیانی خاطر نشان ساخت: طرح حفاظت مشارکتی نیز در سطح ۲۰ میلیون هکتار با همکاری مردم و جوامع محلی در حال اجرا است.

وی در عین حال از کاهش ۷۲ درصدی آتش سوزی جنگل های کشور در سال جاری خبر داد و گفت: در سه ماهه نخست امسال نزدیک به ۴۰۰ هکتار از جنگل های کشور بر اثر آتش سوزی آسیب دیدند که نسبت به مدت مشابه ۷۲ درصد کاهش نشان می دهد.

مدیرکل دفتر مهندسی و مطالعات سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور اذعان داشت: بر اساس تکنولوژی و تصاویر ماهواره ای، می توانیم هر دو روز یکبار تصاویر ماهواره ای بزرگ مقیاس و تقریبا دو بار در روز تصاویر کوچک مقیاس از کشور داشته باشیم.

بیانی افزود: در بحث آتش سوزی ها، ما آمار میزان بارندگی، دما، راه ها، ارتفاع شیب، پوشش گیاهی، دسترسی انسان به جنگل را با نقشه ها و لایه هایی که داریم مطابقت می دهیم و به این ترتیب می توانیم احتمال آتش سوزی در ماه های آینده را پیش بینی و به یگان حفاظت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری اعلام کنیم که در نهایت منجر به کاهش صدمات به جنگل ها می شود.

وی گفت: طبق برنامه صیانت از جنگل ها، مناطقی از جنگل های کشور که دچار آتش سوزی می شوند باید احیا و بازسازی شوند و این بازسازی بر اساس اعتبارات تخصیص یافته صورت می گیرد ضمن آن که جنگل ها نیز با زادآوری خود را بازسازی می کنند.

وی مساحت جنگل های کشور که دارای تاچ پوششی بالای ۵ درصد هستند را ۱۴ میلیون و ۳۱۹هزار هکتار و جنگل ها با تاج پوشش بالای ۱۰ درصد را ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار عنوان و تصریح کرد: بر اساس گونه های گیاهی، جنگل ها را به پنج ناحیه رویش زاگرسی، هیرکانی، ارس بارانی، ایرانی تورانی و خلیج عمانی تفکیک کرده ایم.

مدیرکل دفتر مهندسی و مطالعات سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری با بیان این که بر اساس آخرین آمار، ناحیه رویشی زاگرس ۶ میلیون هکتار است، اظهار داشت: بیشترین تخریب جنگل ها شامل تغییرات کاربری و عملیات عمرانی از جمله احداث جاده ها، اتوبان ها و انتقال لوله های عظیم آب و گاز در ناحیه رویشی زاگرس صورت می گیرد.

وی ادامه داد: طبق آمار فائو میزان تخریب سالانه جنگل ها در ایران یک دهم متوسط جهانی است.

بیانی یکی از مشکلات مربوط به جنگل ها را مربوط به خشکسالی های اخیر دانست و تصریح کرد: با تعامل سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری با مرکز خشکسالی کشور، آمار خشکسالی ۱۰ سال اخیر را با نقشه های خشکسالی مطابقت داده و وضعیت جنگل هایی که در شرایط خشکسالی قرار دارند را مشخص کرده ایم.

وی افزود: بر اساس این اطلاعات، پروژه مدیریت جامع آبخیزداری بیشتر در نواحی که دارای اکوسیستم شکننده در برابر خشکسالی هستند، اجرا می شود.

مدیرکل دفتر مهندسی و مطالعات سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری اذعان داشت: مساحت عرصه های کشور ما که در بحث خشکسالی دارای اکوسیستم خیلی شکننده هستند نزدیک به ۵۰ میلیون هکتار است.

وی گفت: مراتع درجه دو و جنگل ها دارای اکوسیستم شکننده در شرایط خشکسالی هستند.

بیانی در همین حال کل سطح جنگل ها، درختچه زارها و بیشه زارهای کشور را ۱۷ میلیون هکتار عنوان کرد.

نظرات بینندگان