arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۲۲۲۰۴
تاریخ انتشار: ۵۱ : ۲۰ - ۱۲ مرداد ۱۳۹۷
در 11 سال اخیر؛

گرما جان بیش از 23 هزار ایتالیایی را گرفت

23 هزار و 880 نفر در 11 سال اخیر و در 23 شهر ایتالیا بر اثر موج شدید گرما، جان خود را از دست دادند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

گرما جان بیش از 23 هزار ایتالیایی را گرفتانجمن محیط زیست ایتالیا روز جمعه اعلام کرد که از سال 2005 تا سال 2016 میلادی موج شدید گرما در 23 شهر ایتالیا جان 23 هزار و 880 تن را گرفت. بخش اپیدمیولوژی بهداری استان مرکزی لاتزیو نیز اعلام کرد که تنها در شهر رم از سال 2000 میلادی تاکنون 7700 نفر جان خود را بر اثر موج شدید گرما از دست داده اند. 
این در حالی است که هم اکنون در 18 شهر ایتالیا زنگ خطر گرمای آفریقایی تا 40 درجه نواخته شده و این کشور در حالت وضعیت قرمز بسر می برد. با توجه به شرجی بودن هوا در ایتالیا نیز دمای هوا بیشتر محسوس است. موج گرما، زمانی که دمای هوا در طول روز بالای 35 درجه و در طول شب بالای 25 درجه است، می تواند تاثیرات بسیار منفی بر روی سلامت انسان، بویژه سلامت سالمندان و بیماران داشته باشد. 
گرما در مناطق شهری ، اثر تاثیر آسفالت و تردد خودروها و استفاده از سیستم های تهویه، از 4 تا 5 درجه افزایش پیدا می کند. این نشان دهنده اهمیت سیاست های انطباقی است چرا که شناخت دقیق مناطق شهری چه از نظر گرما و چه از نظر بارندگی می تواند برای نجات جان شهروندان و محدود کردن خسارات اساسی باشد. 
'ادواردو زانکینی' نایب رئیس ملی انجمن محیط زیست ایتالیا اظهار داشت: برای کاهش خطرات جانی و جلوگیری از موج شدید گرمای کنونی نیاز به اتخاذ سیاست های جدید برای شهرها، منابع و هماهنگی ملی برای کمک به شهرداران در قبال این پدیده بی سابقه است. ایتالیا نیز باید همانند سایر شهرهای اروپایی اقداماتی برای کاهش تاثیرات منفی گرما در فصل تابستان و سیلاب ها در فضاهای شهری اتخاذ کند جاییکه امروز آسیب پذیر بوده و اکثر مردم در آنجا زندگی می کنند. 
سازمان جهانی بهداشت عقیده دارد که گرما می تواند شرایط جسمانی بویژه در بیماران قلبی و تنفسی و روانی را بدتر کند. پزشکان و مقامات بهداشتی دولت باید آماده مقابله با موج گرمای تابستانی و پیامدهای آن بر روی سلامت مردم باشند. هر سال دمای بالای هوا بر روی سلامت بسیاری از مردم بویژه سالمندان و نوزادان تاثیر منفی دارد. 
قابل ذکر است که طی سالهای اخیر همواره بر شدت گرما در ایتالیا افزوده و از سوی دیگر از بارندگی ها نیز کاسته شده است. سیستم ملی حفاظت از محیط زیست (SNPA) طی گزارشی در خصوص تغییرات اقلیمی مربوط به سال 2017 اعلام کرد: سال 2017میلادی دومین سال پس از سال 1961 از نظر خشکسالی بود و بارندگی ها 22 درصد کاهش یافتند. بهار و تابستان سال گذشته (2017) نیز تحت تاثیر تغییرات اقلیمی، با گرمای کم سابقه روبرو شد که دومین رکورد پس از گرمای سال 2003 (1382) محسوب می شود. همچنین دمای سطح دریاها نیز تا 2.2 درجه بالاتر از حد عادی رسید. خشکسالی در سال 2017 به تمام ایتالیا ضربه زد و منجر به مشکلات بسیاری از نظر مدیریت منابع آبی در بسیاری از استان ها شد. 
گفتنی است که ایتالیا حتی در فصل زمستان گذشته نیز با گرمای کم سابقه ای مواجه شده بود. دمای هوا در شهرهای مختلف از جمله رم در دی ماه گذشته به حدود 20 درجه رسید که در 40 سال اخیر بی سابقه بود. مرکز هواشناسی اپسون علت این پدیده کم سابقه در دی ماه را نفوذ باد گرم جنوب مدیترانه اعلام کرد که خود باعث تعجب شهروندان ایتالیایی و گردشگران شد. 

نظرات بینندگان