arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۳۱۳۲۳
تاریخ انتشار: ۵۲ : ۱۱ - ۰۳ مهر ۱۳۹۷

دود هورالعظیم غرب خوزستان را فراگرفت

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به ادامه آتش سوزی در هورالعظیم از سه ماه گذشته تا کنون گفت: دود غلیظ ناشی از این آتش سوزی از شب گذشته شهرستان های غرب استان را فراگرفته و تا اهواز نیز گسترش یافته است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به ادامه آتش سوزی در هورالعظیم از سه ماه گذشته تا کنون گفت: دود غلیظ ناشی از این آتش سوزی از شب گذشته شهرستان های غرب استان را فراگرفته و تا اهواز نیز گسترش یافته است.

احمدرضا لاهیجان زاده روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: این آتش سوزی در بخش عراقی هورالعظیم رخ داده و از ساعت یک بامداد امروز وارد اهواز شده و تا هم اکنون آلودگی هوا ناشی از دود در محدوده کلانشهر اهواز ادامه دارد.
وی افزود: با توجه به اینکه جهت وزش باد از غرب به شرق بوده، دود را به شهرهای داخل استان منتقل کرده است.

*سه ماه بی آب
رئیس اداره حفاظت محیط زیست هویزه نیز در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: تصاویر ماهواره ای از هورالعظیم نشان می دهد که دیروز حدود 6نقطه کانون دود در این تالاب فعال بوده است.
محمد ساکی گفت: این شهرستان از دیروز با دود غلیظ مواجه بوده و شدت دود به اندازه ای است که شعاع دید را نیز کاهش داده است.
وی شرایط آبی هورالعظیم را بسیار نامطلوب توصیف کرد و افزود: حقابه این تالاب در تابستان امسال تامین نشده و از تیر ماه هیچ آبی از رودخانه کرخه وارد هورالعظیم نشده و ورودی به آن صفر بوده است.
ساکی با اشاره به اینکه هورالعظیم به وسیله جاده های جنگی به پنج مخزن تقسیم شده اظهار داشت: مخزن 3 و 4 این تالاب تقریبا خشک است و به ویژه وضعیت مخزن 3 هیچ آبی ندارد.
آتش سوزی هورالعظیم در خاک عراق از اوایل تیر امسال آغاز شده است. دود ناشی از این آتش سوزی تا بیش از یکصد کیلومتر فراتر رفته و گاهی تا هشت شهرستان را درگیر می کند، به طوری که در روزهای گذشته علاوه بر دشت آزادگان، هویزه، اهواز، کارون، حمیدیه و باوی، شهرهای شادگان، آبادان، خرمشهر و ماهشهر نیز در برخی روزها تحت تاثیر این دود قرار گرفته اند.
رییس جمهوری اوایل شهریور ماه برای ورود جدی وزارت امور خارجه به مساله آتش سوزی هورالعظیم و مذاکره با کشور عراق دستور ویژه صادر کرده، همچنین شورای عالی امنیت ملی مصوب کرده است که هیاتی برای مذاکره با کشور عراق تشکیل شود.
جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری نیز اخیرا در شورای عالی آب گفته بود که ایران آمادگی همکاری با عراق برای خاموش کردن هورالعظیم را دارد، این در حالیست که ناآرامی های عراق و تعرض به دفتر کنسولگری ایران در بصره عراق، روند اعزام این هیات را در ابهام فروبرده است.
مرحله نخست عملیات آتش نشانی به وسیله 2 بالگرد و یک هواپیمای آبپاش از 29 تیر تا سوم مرداد انجام شد و مرحله دوم از 11 تا 15 مرداد متوقف شد. به گفته مسئولان این عملیات تاثیری در خاموش شدن آتش نداشته بنابراین متوقف شده است اما با این حال مرحله سوم خاموش کردن هور از اواخر مرداد از سرگرفته شد.
بر اساس گزارش اداره کل محیط زیست خوزستان میزان ذرات معلق در روزهایی که دود این آتش سوزی در شهرستان های خوزستان منتشر می شود تا چهار برابر بیش از حد استاندارد افزایش می یابد، اگر چه اندازه گیری آلاینده های گازی انجام نشده است.
مدیرکل هواشناسی خوزستان نیز گفته به دلیل دود غلیظ ، دید افقی در بعضی از روزها به کمتر از 50 متر نیز رسیده است.
هورالعظیم، آخرین بازمانده تالاب های بین النهرین در جنوب غربی کشور در خوزستان قرار دارد. یک سوم این تالاب در ایران و دو سوم در عراق واقع شده است. تابستان امسال هیچ آبی از کرخه وارد هورالعظیم نشده است.
بیش از 2 هزار هکتار از بخش ایرانی هورالعظیم نیز در تابستان امسال دچار آتش سوزی شد.

نظرات بینندگان