arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۳۲۸۳۸
تاریخ انتشار: ۵۲ : ۱۴ - ۱۱ مهر ۱۳۹۷

80 میلیون دلار محصولات شیلاتی ایران صادر شد

صالحی تعداد مزارع پرورش ماهیان خاویاری در کشور را ۱۰۰ مورد عنوان و تصریح کرد: در چند سال اخیر یکی از بخش های پیشرفته در حوزه شیلات، پرورش ماهیان خاویاری است و اخیرا روی دو گونه جدید سیبری، استرلیاد نیز کار می کنیم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رییس سازمان شیلات ایران اعلام کرد: از ابتدای سال تاکنون بیش از ۸۰ میلیون دلار محصولات شیلاتی از کشور صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۰ درصد رشد نشان می دهد.

به گزارش انتخاب، دکتر حسن صالحی امروز چهارشنبه در جریان بازدید از سومین نمایشگاه بین المللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری و صنایع وابسته آن که در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شده است، در جمع خبرنگاران گفت: با این روند پیش بینی می کنیم تا پایان امسال ۵۵۰ تا ۵۸۰میلیون دلار صادرات آبزیان داشته باشیم.

وی در مورد صادرات میگو از کشور نیز اظهار داشت: در پنج ماهه امسال صادرات میگو ۱۰۰ درصد رشد داشته است.

صالحی میزان تولید و پرورش میگو در سال ۹۶ را ۳۲ هزار تن عنوان و خاطر نشان کرد که از این میزان ۲۶ هزار تن صادر شده که ارزش آن ۱۵۰ میلیون دلار می باشد.

وی ادامه داد: برنامه تولید میگو در سال جاری ۳۸ تا ۴۰ هزار تن است.

رییس سازمان شیلات ایران از تامین ارز دولتی برای تامین نیازمندی های مربوط به طرح پرورش ماهی در دریا و تجهیزات مربوط به آن خبر داد و گفت: برای تامین و ارایه ارز ۴۲۰۰ تومانی به متقاضیان در حوزه نیازمندی های قفس و تجهیزات آن محدودیتی نداریم.

وی با بیان این که بیش از ۵۰۰ قفس در دریا و آب های داخلی کشور نصب شده است، اذعان داشت: بخش عمده ای از این قفس ها، به خصوص قفس هایی که در آب های داخلی نصب شده اند تولید داخل هستند.

صالحی برآورد کرد: امسال بین ۲۵ تا ۳۰ هزار تن ماهی به روش پرورش در قفس در کشور تولید شود.

وی درباره گونه های جدید ماهی برای پرورش نیز گفت: با توجه به شرایط کم آبی و آب های بی کیفیت مناطق کویری، مجوز پرورش ماهی تیلاپیا در چهار استان خراسان جنوبی، سمنان، یزد و قم داده شده و امیدوارم تا پایان امسال، تیلاپیای پرورش داخل به بازار عرضه شود.

وی افزود: از بهمن سال گذشته، واردات ماهی تیلاپیا به منظور شکل گیری صنعت پرورش آن در داخل، ممنوع شده است.

رییس سازمان شیلات ایران درباره تولید خاویار پرورشی نیز پیش بینی کرد تا پایان امسال ۵ تن خاویار پرورشی تولید شود.

وی ادامه داد: با توجه به روند کنونی، از برنامه تولید ۱۰ تن خاویار پرورشی و ۱۰ هزار تنی گوشت ماهیان خاویاری در برنامه ششم توسعه، پیشی خواهیم گرفت.

صالحی تعداد مزارع پرورش ماهیان خاویاری در کشور را ۱۰۰ مورد عنوان و تصریح کرد: در چند سال اخیر یکی از بخش های پیشرفته در حوزه شیلات، پرورش ماهیان خاویاری است و اخیرا روی دو گونه جدید سیبری، استرلیاد نیز کار می کنیم.

وی از انجام کارهای تحقیقاتی بر روی کپور ماهیان هندی و کپور ماهیان چینی خبر داد و ابراز امیدواری کرد در خوزستان پایلوت پرورش آن ایجاد شود.

صالحی در پاسخ به پرسش در باره برنامه صید ماهی با رشته قلاب اظهار داشت:صید ماهی با رشته قلاب به ویژه ماهیان یال اسبی در آب های خلیج فارس و دریای عمان در دستور کار جدی ما قرار دارد و تاکنون پیشرفت خوبی در این زمینه داشته ایم.

گفتنی است، این نمایشگاه تا ۱۴ مهر ماه ادامه خواهد یافت و علاقه مندان برای بازدید از آخرین دستاوردها در حوزه شیلات می توانند به سالن A۳۸ در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران مراجعه کنند.

نظرات بینندگان