arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۵۰۱۱۹
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۱۴ - ۱۱ دی ۱۳۹۷

موادمخدر منشاء بیش از ۳۰ درصد ابتلا به ایدز

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: بیش از ۳۰ درصد مبتلایان به ایدز از طریق مواد مخدر است و بسیاری از جرایم و جنایات‌ها ریشه در مواد مخدر دارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

 به نقل از تسنیم ، اسکندر مومنی در اولین نشست خبری خود پس از تصدی پست دبیرکلی ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: با توجه به آسیب‌شناسی‌ها از اقدامات چند دهه گذشته، اولویت‌هایی را در نظر گرفتیم که امیدواریم با همکاری همه نهادها و رسانه‌ها و مردم این اولویت‌ها باشیم.

دبیرکل ستاد مواد مخدر یکی از اولویت‌ها را در حوزه بین‌الملل خواند و گفت: دراین حوزه قصد داریم سایر کشورها هم سهم خود را ادا کنند. نیروی انتظامی تاکنون حدود چهار هزار شهید در راه مبارزه با مواد مخدر تقدیم کرده است.
در سال 2001 تولیدات مواد مخدر در افغانستان حدود 200 تن بود اما امروز به 10 هزار تن رسیده است؛ یعنی از زمان اشغال افغانستان، تولیدات مواد مخدر 10 برابر شد و مسیر عمده آن هم از ایران است. بنابراین سایر کشورها هم باید سهم خود را در این زمینه ادا کنند.

وی ادامه داد: اولویت بعدی مقابله در همه ابعاد است که مقدمات و هماهنگی‌های آن هم انجام شده است و مقابله در تمام نقاط کشور شدت بیشتری می‌گیرد. اولویت کوتاه مدت ما، ساماندهی، جمع‌آوری و بازپروری و درمان معتادان متجاهر است. حدود 60 هزار معتاد متجاهر داریم که 15 هزار نفر مربوط به تهران است و امیدواریم تا پایان سال معتادان متجاهر را با اولویت تهران ساماندهی کنیم. درمان همچنان در اولویت ماست اما یکی از مهم‌ترین اولویت‌ها، موضوع پیشگیری است. درست است که همه نهادها باید مبارزه و مقابله کنند اما این مهم زمانی به نتیجه می‌رسد که تقاضا هم کاهش یابد. برنامه‌ریزی‌های خوبی برای سال آینده صورت گرفته که امیدواریم با همراهی مردم و سایر بخش‌ها باشد.

مومنی گفت: بیش از 30 درصد مبتلایان به ایدز از طریق مواد مخدر است و بسیاری از جرایم و جنایات‌ها ریشه در مواد مخدر دارد. در نظرسنجی‌های انجام شده، اولین دغدغه مردم موضوع مواد مخدر و اعتیاد بوده است. بر اساس بررسی‌های صورت گرفته 11.7 درصد تولید ناخالص داخلی کشور، هزینه جبران خسارت‌های ناشی از مواد مخدر می‌شود.

مومنی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در پاسخ به این سوال که در ارتباط با ساماندهی معتادان متجاهر، دستگاه‌ها شانه خالی می‌کنند گفت: فقط در تهران در همین مدت کوتاه، 5 هزار و 600 ظرفیت جدید نگهداری توسط سازمان زندان‌ها، نیروی مقاومت بسیج و نیروی انتظامی ایجاد شده و این علاوه بر ظرفیت‌های موجود است از این ظرفیت جدید، بخشی عملیاتی شده و بخشی هم تا پایان سال عملیاتی می‌شود. علاوه بر تهران برای 10 استان هم تفاهم‌نامه‌هایی امضا شده تا ظرفیت‌های نگهداری افزایش یابد. موضوع مواد مخدر یک موضوع جمعی و بین بخشی است بنابراین بنا نداریم آرامش مردم را به هم بزنیم و بخواهیم در رسانه‌ها اعلام کنیم که کدام دستگاه‌ها همکاری نمی‌کنند.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در پاسخ به سوال دیگری درباره چاره‌اندیشی‌های صورت گرفته برای اینکه کشورهای غربی نیز سهم خود را ادا کنند اظهار کرد: مکانیزم‌هایی داریم که در جای خود از آن استفاده می‌کنیم اما سیاست جمهوری اسلامی ایران در بحث مبارزه با مواد مخدر، مقابله در همه ابعاد است البته به شرطی که کشورهای غربی هم سهم خود را ادا کنند.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره سرانه نگهداری و درمان معتادان متجاهر در لایحه بودجه 98 اظهار کرد: سرانه نگهداری و درمان معتادان متجاهر روزانه 15 تا 20 هزار تومان برای معتادان متجاهر است و برای سال آینده پیش‌بینی‌هایی شده و برنامه‌ای را تقدیم دولت کردیم که تقریبا بودجه همه این برنامه‌ها در لایحه بودجه مدنظر قرار گرفته است.

مومنی درباره حذف ردیف بودجه درمان اعتیاد از بودجه وزارت بهداشت در لایحه بودجه 98 گفت: آن بخشی که مربوط به ستاد است در حوزه پیشگیری، درمان و مقابله کاهش نیافته و بلکه افزایش هم یافته است.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر درباره گردش مالی مواد مخدر گفت: یکی از کارهای ستاد پیگیری پرونده‌های قاچاقچیان عمده برای شناسایی بنیان‌های مالی این افراد است. البته در برخی موارد معتقدیم قانون باید اصلاح شود که در این ارتباط هماهنگی‌هایی هم صورت گرفته است.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه خروج آمریکا چه خطری برای ایران در حوزه کشت دارد گفت: حضور کشورهای خارجی مخصوصا آمریکایی‌ها تولید و سطح زیر کشت را 50 برابر کرده است؛ بنابراین حضور آمریکایی‌ها مقابله با مواد مخدر را سخت‌تر کرده و مطمئنا خروج کشورهای غربی به ساماندهی تولید و کشت مواد مخدر در افغانستان کمک می‌کند.

مومنی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نوآوری و خلاقیت در تنظیم اولویت‌ها مشاهده نمی‌شود اظهار کرد: این اولویت‌ها تصمیم فردی نیست و سیاسته ای نظام در آن وجود دارد اما تکنیک‌ها و روش‌های رسیدن به این اولویت‌ها متفاوت است.

 

 

نظرات بینندگان