arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۵۰۲۰۰
تاریخ انتشار: ۴۱ : ۱۹ - ۱۱ دی ۱۳۹۷

انگیزه مالی؛ زمینه ۸۱ درصد جرایم سایبری کشور

معاون امور بین الملل و حقوقی پلیس فتا ناجا در نشست تخصصی امنیت سایبری در کیش گفت: مسائل مالی ۸۱ درصد انگیزه‌های مجرمان سایبری کشور را تشکیل می‌دهد. امکان تشخیص جرایم به صورت آنلاین و گزارش آن در کوتاه‌ترین زمان ممکن برای پلیس فراهم شده و موجب می‌شود تا با همکاری مقامات قضائی نسبت به جرایم سایبری واکنش سریع صورت گرفته و مجرمان دستگیر شوند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

معاون امور بین الملل و حقوقی پلیس فتا ناجا در نشست تخصصی امنیت سایبری در کیش گفت: مسائل مالی 81 درصد انگیزه های مجرمان سایبری کشور را تشکیل می دهد.

به گزارش ایسنا، سرهنگ حسین رمضانی در نشست تخصصی امنیت سایبری با حضور روسای بانک ها و موسسات مالی اعتباری کیش با پلیس فتا با تاکید بر افزایش جرایم سایبری در جهان و ضرورت ارتقاء امنیت این فضا، اظهار کرد: امروز امنیت و بهداشت این فضا به عنوان یکی از مهمترین دغدغه های کشورهای جهان مطرح اشت.

وی با اشاره به اینکه استفاده از هوش مصنوعی و سامانه های هوشمند از دیگر فعالیت های پلیس فتا در کاهش وقوع جرم در فضای سایبری است، افزود: امکان تشخیص جرایم به صورت آنلاین و گزارش آن در کوتاه‌ترین زمان ممکن برای پلیس فراهم شده و موجب می شود تا با همکاری مقامات قضائی نسبت به جرایم سایبری واکنش سریع صورت گرفته و مجرمان دستگیر شوند.

وی عنوان کرد: فضای مجازی و امنیت این آن اهمیت بسیار بالایی دارد و در دنیای امروز بیش از 50 درصد جهان در ثانیه آنلاین هستند، می توان گفت در فضای سایبری از نظر امنیت این فضا با یک گوی شیشه ای مواجه هستیم.

رمضانی تاکید کرد: در گذشته ارتکاب جرایم توسط افرادی با جثه های بزرگ و مغزهای کوچک صورت می گرفت اما امروز بیشترین جرایم توسط افرادی با جثه های کوچک اما مغزهای بزرگ شکل می گیرد.

وی خاطرنشان کرد: در فضای سایبری رشد و توسعه جرایم با سرعت بیشتری در جهان صورت می گیرد و تامین امنیت این حوزه به یکی از بزرگترین دغدغه های کشورها تبدیل شده و همه در تلاش هستند با یافتن راهکارهای جدید امنیت این فضا را افزایش دهند.

معاون امور بین الملل و حقوقی پلیس فتا ناجا گفت: دست یابی به یک فهم و ادبیات مشترک برای ارتقاء ایمنی فضای سایبری در میان تمامی بخش های خصوصی و دولتی فعال در کشور یکی از اهداف برگزاری این نشست بود.

وی، انگیزه بیش از 81 درصد مجرمان را مالی و کسب درآمدهای نامشروع به روش های مختلفی عنوان و تصریح کرد: مهمترین روش برداشت های غیرقانونی از راه دسترسی به کارت های بانکی، رمز دوم اینترنتی و ایجاد درگاه های جعلی (فیشینگ) است که مواردی از جمله خرید و فروش در فروشگاه های اینترنتی یا سایت هایی مانند صیغه یابی، کمک به نیازمندان و مانند آن هاست که افراد را به سوی این درگاه ها هدایت می کند.

این مقام انتظامی ادامه داد: برداشت های غیرمجاز در کشور ما رتبه اول جرایم سایبری را به خود اختصاص داده متاسفانه با توسعه فضای سایبری و شبکه های اجتماعی در بخش نشر اکاذیب، انتشار شایعه و مواردی از این دست در کشور ما در حال افزایش است.

سرهنگ رمضانی، مهمترین مساله در حوزه جرایم سایبری را سواد رسانه ای عنوان و بیان کرد: وجود چالش در این حوزه از مهمترین مسائل فرهنگی، اجتماعی و خانوادگی در دنیای دیجیتال و فضای مجازی به شمار می آید.

این مقام انتظامی با اشاره به شکاف دیجیتالی که فاصله اطلاعات این حوزه در میان والدین و فرزندان را ایجاد کرد، افزود: این شکاف باعث شد والدین در تربیت سایبری فرزندان خود دچار مشکل شده و نتوانند نظارت‌های لازم را بر فرزندان خود در این فضا داشته باشند.

براساس گزارش سایت پلیس، معاون امور بین الملل و حقوقی پلیس فتا ناجا در خاتمه با بیان اینکه تلاش داریم در آموزش به خانواده‌ها نه تنها تهدیدات و آسیب‌های فضای مجازی، بلکه راهکار‌های برخورد با این مشکلات را به والدین آموزش دهیم، گفت: باید سطح هوشیاری والدین در خصوص تهدیدات و آسیب‌های فضای سایبر به آن حدی برسد که خود بدانند استفاده از این فضا برای فرزندانشان باید چگونه و به چه کیفیتی باشد و فرزندان آن‌ها مجاز به انجام چه کار‌هایی در این فضا هستند..

نظرات بینندگان