arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۵۲۵۰۵
تعداد نظرات: ۲۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۶ - ۲۳ دی ۱۳۹۷
محمدقلی یوسفی، اقتصاددان در گفت و گو با «انتخاب»:

حذف ۴ صفر از پول ملی تصمیم درستی است / اگر از این کار صرف نظر کنیم، فشار‌های بیشتری به کم درآمد‌ها وارد می‌شود / چاپ اسکناس‌های زیر هزار تومان فاقد ارزش است؛ هزینه امحای این اسکناس‌ها هم بالاست

محمدقلی یوسفی، اقتصاددان و استاد دانشگاه می گوید: تصمیم به حذف چهار صفر از پول ملی، تصمیم درستی است. به گفته او، در شرایط فعلی راهی غیر از این وجود ندارد و نفع این راه از ضررش بیشتر است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

حذف ۴ صفر از پول ملی تصمیم درستی است؛ نفع این کار از ضررش بیشتر است / اگر از این کار صرفنظر کنیم، فشار‌های بیشتری به کم درآمد‌ها وارد می‌شود / چاپ اسکناس‌های زیر هزار تومان فاقد ارزش است؛ هزینه امحای این اسکناس‌ها هم بالاست

محمدقلی یوسفی، اقتصاددان و استاد دانشگاه می گوید: تصمیم به حذف چهار صفر از پول ملی، تصمیم درستی است. به گفته او، در شرایط فعلی راهی غیر از این وجود ندارد و نفع این راه از ضررش بیشتر است.

یوسفی در گفتگو با خبرنگار «انتخاب»، با بیان اینکه سیاست‌های اقتصادی ما در گذشته موجب شده که ارزش پول ملی به شدت پایین بیاید، گفت: وقتی ارزش پول ملی پایین بیاید، یعنی عملا پول‌هایی که حدود دویست، سیصد، چهارصد تومان و به طور کلی زیر هزار تومان هستند بی ارزش می‌شوند، و در حال حاضر ما هیچ کالایی نداریم که زیر هزار تومان ارزش داشته باشد.

حذف ۴ صفر از پول ملی تصمیم درستی است؛ نفع این کار از ضررش بیشتر است / اگر از این کار صرفنظر کنیم، فشار‌های بیشتری به کم درآمد‌ها وارد می‌شود / چاپ اسکناس‌های زیر هزار تومان فاقد ارزش است؛ هزینه امحای این اسکناس‌ها هم بالاست

این عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: بنابراین هم چاپ پول و هم امحاء پول پرهزینه است، یعنی برای کل کشور و منافع ملی چاپ پول‌های پنجاه تومانی و صد تومانی و دویست تومانی و ... خسارت محسوب می‌شود چراکه این‌ها دیگر ارزشی ندارند؛ هم هزینه چاپ شان بالاست، هم از بین بردن شان پر هزینه است.

این استاد دانشگاه افزود: وضعیت اقتصادی ایران به گونه‌ای است که به دلیل تورم، ارزش پول ملی پایین آمده و دیگر واقعا در محاسبات هم کار سختی است که به طور مرتب صفر‌هایی اضافه کنید که هیچ و بی ارزش باشد.

او ادامه داد: در همه کشور‌ها برای اینکه هم در محاسبات دچار اشکال نشوند هم اینکه این هزینه‌ها را نکنند یکی از راه‌ها این است که صفر‌های پول ملی حذف شود. از این رو، تصمیم به حذف چهار صفر از پول ملی در کشور ما نیز دور از ذهن نیست و به نظر من تصمیم درستی است.

این اقتصاددان افزود: شرایط ما ایجاب می‌کند که پولی جایگزین پول‌های قبلی شود، اما این موضوع، تبعاتی هم دارد، هرچند این گونه نیست که ما در این تبعات ما حق انتخاب داشته باشیم و بگوییم این کار را بکنیم یا نکنیم.

او با بیان اینکه نباید کار به اینجا کشیده می‌شد گفت: فشار‌های اقتصادی، مشکلاتی که از ندانم کاری مسؤلین و حیف و میل منابع صورت گرفته، نقدینگی را به شدت بالا برده و باعث شده که ارزش پول ملی به شدت پایین بیاید.

او با اشاره به طرح حذف چهار صفر از پول ملی گفت: در شرایط فعلی راهی غیر از این وجود ندارد و این راه به نظر من نفعش از ضررش بیشتر است. در نتیجه اینکه بخواهند صفر‌هایی از پول ملی را حذف کنند تصمیم به جایی است.

او در عین حال تصریح کرد: باید بدانیم که این تصمیم هزینه‌هایی دارد، خسارت‌هایی هم وارد می‌کند، مخصوصا برای شهر‌های کوچک و روستا‌ها که هنوز ۵۰۰، ۷۰۰ و هزار تومان در آنجا ارزش دارد و بعضی کالا‌ها هنوز هستند و می‌توان آن‌ها را با این قیمت‌ها خرید. این باعث می‌شود که قیمت کالایی که زیر هزار تومان است بالاتر برود.

او ادامه داد: بنابراین فشاری به افراد کم درآمد می‌آید و لازمه اش این است که مسؤلین تمهیداتی لحاظ کنند که اثرات منفی این اقدام بر اقشار حقوق بگیر جامعه کمتر باشد.

او با اشاره به اثرات تورمی، پایین آمدن قدرت خرید و اثرات درآمدی این اقدام گفت: همه این‌ها برای اقشار کم درآمد بالاخره اثرات منفی‌ای دارد. اما باید راه را پیدا کرد؛ مفهومش این نیست که ما از این کار صرف نظر کنیم؛ زیرا اگر از این کار صرفنظر کنیم، فشار‌های به مراتب بیشتری به آن‌ها وارد می‌شود.

او ادامه داد: نکته دیگر این است که اگر بخواهند همزمان هم پول جدید را بدهند، هم پول قدیمی وجود داشته باشد نقدینگی بالا می‌رود. در نتیجه مسؤلین باید یک سیاست‌هایی دنبال بکنند که این اتفاق نیفتد و اگر قرار شد که این کار انجام شود، در مقطع کوتاهی آن را اجرا کنند تا نتیجه بخش باشد.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۶
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۰۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
0
3
بله برای لاپوشونی رقم اختلاسا خوبه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۳۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
0
5
ندانم کاری مسولین؟ نام این ندانم کاری در عرصه حکومت داری خیانت است.
ali
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۰۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
0
2
با سلام و عرض ادب
حقیر کمی اقتصاد خوانده ام خواهش می کنم دقت کنید این کار به مراتبط خطرات بیشتری نسبت به منافع آن دارد از صاحب نظران و اقتصاددانان بیشتری نظر بخواهید و منتشر کنید مبادا در این شرایط اقدام نسنجیده ای موجبات گرفتاری بیشتری برای مردم و نظام فراهم نماید متشکرم .
رضا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۲۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
0
3
ایشون فقط تئوری خونده نمیدونه حذف صفر کمکی به قشر و اقشار کم درامد نمیکنه T مگه قرار که این کار ارزش واقعی پول رو بالا ببره که حتما اینطور نیست
بلکه فقط یک کلاه فرنگی رو سر مردمه ، تجربه نشون داده که اجرای آن در اقتصادهای رکودی مثل ایران صرفا یک اشباه جبران ناپذیر است و تبعات سیاسی و امنیتی بالایی داره .
اینهم مثل تمامی نظراتی که این آقایون به اصطلاح اقتصاد دان درباری که ارائه کردند و اقتصاد رو به این وضع رسوندند ، خدایی یکی بیاد بگه به من که مثلا همین طرح یارانه آیا موفق بود واقعا دولت با این کار به اقشار کم درامد کمک کرد؟ آیا اهداف اون که ازاد سازی منابع بود برای حمایت از صنعت به واقعیت پیوست ؟! ایا واقعا الان با 45000 میشه یک کیلو گوشت خرید ؟
بابا چرا شما اصحاب رسانه در این خصوصو تیتر نمیزنید خدایی شما هم اگه افکار اقتصاد دانهای مستقل و مردم رو نگید تو این جرم سهیم هستید و در گناه بی ثباتی اقتصاد با اجرای چنین طرح غیر علمی شریک خواهید بود ، پس به خود بیاید و مرد رو مطلع کنید شما هم باید سهم خوتون رو بپردازید مگر اینکه مستقل نباشید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۵۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
0
1
مردم يه صفر كردند شما 4 صفر كجاش منطقيه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
0
1
آیا راه حلی برای افزایش ارزش پول ملی به جای حذف صفر از پول وجود ندارد؟ آیا با حذف صفرها از پول ملی مشکلی به جز کاهش هزینه های چاپ و امحا دارد؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
0
3
عجب اقتصاد دانی
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۱۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
0
1
هر کسی هر حرفی می زند . هدفی در پشتش نهفته است. این مرد هم خود می داند چه هدفی دارد. اما برای رسیدن به این هدف چرا از نفع مردم فقیر سوء استفاده می کند؟ این سوء استفاده از اقشار کم در امد حتما با ضربه زدن به منافع کشور است. چون عملی خود این مرد می گوید سود زیان دارد . چرا باید به نفع اقشار کم در امد باشد . چرا این نفع را شفاف بیان نمی کند؟ متاسفانه هر خلاف و دروغ را به گورده افراد ضعیف پیاده می کنند. این مرد شاید بگوید کاهش ارزش پول هم به نفع اقشار کم در امد بود. که قدرت خریدشان یک سوم شد و پس انداز هاشان یک سوم شد. این گونه افراد کاری می کنند که کسی دیگر نه به بانک و نه به سیستم اقتصادی کشور اعتماد کند. مردم بجائی رسیده اند که هر چه دارند از بانک ها خارج کنند و مانند اشراف ضد انقلاب تبدیل به ارز و طلا نمایند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۱۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
0
3
مشکلات اقتصاد اگه ریشه ای حل نشه هر چند سال یکبار ناچار خواهیم بود 4 صفر از پول ملی حذف کنیم!!
اینها چاره ی کار نیست. شاید مسکن باشه، شاید.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۵۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
0
5
" مسؤلین تمهیداتی لحاظ کنند " اگر می خواستند یا می توانستند که مشکلی نبود . این تغییرات فقط شیب افزایش قیمت ها را افزایش خواهد داد . متاسفانه متن نوشته شده هیچگونه مبنای اقتصادی در آن لحاظ نشده .
ناشناس
|
United States
|
۰۹:۵۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
0
5
همین حرفها تشدید کننده وضع بد قشر کم درامد است. شما را به خدا تئوریهای نسنجیده و دور از واقعیات موجود را چاپ نکنید چون باعث تشویس اذهان مردم می شود
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
0
0
آی مردم نگران نباشید صفرهای پول برمیدارن ارزونی میشه!!این همه مسولین فکرماهستن!@!@
به راستی گفتمان ملی برگزار کنیم
|
Germany
|
۱۱:۴۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
0
1
یکم ،ان شرایط ونا به سامانی هایی که باعث افزایش نقدینگی در جامعه شده و باعث بی ارزشی پول ملی شده هنوز وجود دارد یا نه /بقول شما/آنرا اگر رفع نکنیم شش ماه نشده صفر ها دو باره مثل قارچ روی پول ملی بر می گرداند.
دوم،شاید بهتر باشدشما یک سفر پژوهشی کوچک به همین ترکیه /که این کار را با تولید ملی بالا کرده اند/بکنید و بطور عملی با سود و زبان این کار آشنا شوید،چون آنچه من از گفتار شما فهمیدم شما 2+2 می کنید و می‌گوید میشه 4،در صورتی که اصلا روانشناسی اقتصادی را که مهمترین قسمت مسله است در نظر نمی گیرند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
0
2
چه علی خواجه و چه خواجه علی..چه فرقی می کنه صفر برداریم با بر نداریم....خدایی شما کارشناس هستی..
ناشناس
|
-
|
۱۲:۰۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
0
0
بجاي حذف صفر وايجاد تبعات ان كارت الكترونيك را تقويت كنيد كه پولي رد وبدل نشود
بهرام
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
0
2
آثار تورمی 4 صفر بسیار وحشتناک است -لطفا با مردم روراست باشید جناب اقتصاد دان.
همینکه میگویید ارزش زیر 1000 تومان با این طرح ازبین می رود خود موید فشار تورمی وحشتناک و کمر شکن است.
حتما میگویید سبد جدید خانوار معرفی می کنید
کاسی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۰۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
0
1
به نظرمی رسد برای اینکار ابتدا باید مملکت به ثبات اقتصادی برسد بعد اقدام به این کار کرد ، طرح خوبی ست ولی زمان خوبی نیست.
مهدی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۲۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
1
0
با تورم فوق العاده بالا در ایران بهتر است مشابه اروپا و ترکیه شش تا صفر را حذف کنند. هر 100 هزارتومان فعلی = 1 تومان جدید (بصورت اسکناس و سکه) و بالاتر را اسکناس های 5 تومانی، 10 تومانی، 50 تومانی و 100 تومانی چاپ کنند. در ضمن هر 1000 تومان فعلی= یک سنت یا یک ریال جدید شود و آن را بصورت سکه های 1 سنتی / 2 سنتی / 5 سنتی / 10 سنتی و 50 سنتی و یک تومانی ضرب کنند. فقط در این صورت است که در مقایسه با یورو، دلار و فرانک سوئیس اسکناس های ایرانی منطقی خواهد بود! در ضمن اندازه اسکناس های ایرانی در مقایسه با سایر ارزها درشت است و باید سایز آن کوچکتر و اصلاح شود و فرهنگ ننوشتن بر روی اسکناس باید به مردم و کارمندان بانک ها تعلیم شود...
و حذف کمتر از شش صفر برای دولت ها صرفه ندارد. پس منتظر بمانید تا وقتش برسد...
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۵۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
0
1
فقط حجم ظاهری اختلاسها پایین میاید و عملا زمینه تزریق پول پر فشار بیشتر شده و تورم افزایش خواهد یافت
احمد ضمیری دانشجو دکترای اقتصاد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۲۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۴
0
0
به نام خدا با عرض پوزش از محضر استاتید خودم باید به این استاد گرانقدر که احترامش واجب برسانم که بدون داشتن یک هدف مدون این عمل مانند به دور خود چر خیدن است لازم می بینم که به این استاد گرامی توصیه کنم فصل 11 و 12 کتاب اقتصاد کلان پیشرفته ویرایش 4 دیود رومر ترجمه دکتر خلیلی عراقی و دکتر علی سوری را مجددا مطالعه بفرمایند با عرض ادب و شرمندگی
همدانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۴
0
0
رقم اختلاسا کمتر به چشم میاد.
حتما" اینکارو بکنین
نظرات بینندگان