arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۵۹۹۹۲
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۰ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۷
فوربس:

آیا دستورالعمل های جدید ترامپ ایالات متحده را رهبر هوش مصنوعی جهان می کند؟

فوربس نوشت: رئیس جمور ایالات متحده؛ دونالد ترامپ اخیرا دستورالعمل های جدیدی برای توسعه هوش مصنوعی صادر کرده است. اما آیا این دستورالعمل ها باعث می شوند ایالات متحده رتبه نخست هوش مصنوعی جهان شود؟
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

فوربس نوشت: رئیس جمور ایالات متحده؛ دونالد ترامپ اخیرا دستورالعمل های جدیدی برای توسعه هوش مصنوعی صادر کرده است. اما آیا این دستورالعمل ها باعث می شوند ایالات متحده رتبه نخست هوش مصنوعی جهان شود؟

به گزارش سرویس آی تی و فناوری انتخاب، در حال حاضر کنگره و رئیس جمهور آمریکا همزمان به دنبال اصلاح حوزه های هوش مصنوعی و توسعه ظرفیت های این حوزه هستند. به نظر می رسد ترامپ در تلاش است با ارتقای سطج قدرت هوش مصنوعی، به برترین قدرت در جهان تبدیل شود.

طبق اعلام رسمی سفارشنامه رئیس جمهور آمریکا دارای پنج محور اصلی است:

  1. تحقیق و توسعه (که از آژانس ها درخواست افزایش بودجه به ویژه برای تحقیقات علمی دارد
  2. زیرساخت (که اشتراک گذاری اطلاعات را تشویق می کند، هرچند که به طور بالقوه علیه مسائل مربوط به حریم خصوصی باشد)
  3. حکومت داری(که باید توسط ادارات دولتی طراحی شود و ما فقط می توانیم امیدوار باشیم، دیگر گروه های مدنی و دانشگاهی به این مسائل با دید اخلاقی بنگرند)
  4. نیروی کار (که آموزش شغلی و آموزش مداوم در زمینه علوم کامپیوتر را پشتیبانی می کند)
  5. مشارکت بین المللی (که نیاز به همکاری در پروژه ها با کشورهای دیگر را دنبال می کند)

به غیر از این چارچوب کلی، اطلاعات ما در مورد آنچه که اتفاق می افتد، بسیار کم است، هرچند دولت قصد دارد اطلاعات بیشتری را  طی 6 ماه آینده منتشر کند.

 

در حالی که برای بسیاری از افراد هوش مصنوعی صرفا شامل تصاویر علمی تخیلی است، این اصطلاح در محافل فناوری کاملا متفاوت تعبیر می شود. درواقع هوش مصنوعی به لحاظ علمی یک واژه تمام عیار برای توصیف همه سیستم هایی است که می توانند مشکلات خود را هوشمندانه حل کنند، یا وظایف را براساس مجموعه ای از قوانین (الگوریتم های) تعیین شده انجام دهند. در حالی که این الگوریتم ها توسط انسان نوشته می شوند و البته که  مجموعه ای از مسائل و تعصبات شخصی انسان ها را هم پشتیبانی می کنند.

با این حال، ماشین ها برای انجام کار خود نیازی به دخالت انسان ندارند.دو بخش از هوش مصنوعی که حتی پیچیده تر است با نام "یادگیری ماشین" و "یادگیری عمیق" شناخته می شوند. یادگیری ماشین هدف را قادر می سازد ماشین ها را به پیش بینی دقیق بر اساس داده های ارائه شده توسط برنامه نویسان راهنمایی کنند. در حال حاضر، یادگیری عمیق، نقطه قوت چیزی است که ما در زمینه هوش مصنوعی به دست آورده ایم. این کار از مغز انسان یادگیری و پردازش اطلاعات و الگوهای آن الهام گرفته شده است و هدفش این است که ماشینها را قادر سازیم تا افراد و اقلام را طبقه بندی و دسته بندی کند.

ایالات متحده بین 19 کشوری است که یک استراتژی رسمی برای آینده هوش مصنوعی اعلام کرده است.. کانادا اولین بار در ماه مارس 2017 این کار را کرد و البته کشورهای متعددی از جمله  فرانسه، مکزیک، امارات متحده عربی و چین نیز از این سیستم پیروی کردند.

دولت ایالات متحده یک دیدگاه خاص از ضرورت  توسعه هوش مصنوعی دارد، درواقع از زمانی که مشخص شد چین در حال غلبه بر نوآوری ایالات متحده آمریکا است، این کشور نیز به سرعت به تکاپو افتاد تا از قدرت گیری این کشور و برنامه 2030 چین پیشگیری کند.

 

اما در حالی که دستورالعمل اجرایی ترامپ به صراحت هوش مصنوعی را به عنوان یک اولویت مهم برای سیاستگذاری ایالات متحده برجسته می کند، همچنان نگرانی ها در حوزه کمبود محققان دانشگاهی و رهبران مدنی و .. وجود دارد.

با این حال، بسیاری از کارشناسان این تلاش را تحسین می کنند. ویرجینیا دیگانوم، استاد اطلاعات  مبتنی بر هوش مصنوعی در بخش علوم کامپیوتر دانشگاه علم و فناوری دانشگاه اومئا معتقد است؛ تا کنون، دولت ایالات متحده بیش از حد در مورد هوش مصنوعی و تأثیر اجتماعی آن آرام  بوده است و رهبران جهان باید نقش و مسئولیت خود را  در این حوزه جدی بگیرند.

اما یک نکته مهم این است که چگونه می توانیم مطمئن باشیم که استانداردهای اخلاقی و دستورالعملهای سیاسی با این رشد برنامه ریزی شده همخوانی دارد یا خیر؟. دو محور پیشنهادی دولت در حوزه مسائل اخلاقی مانند حفظ حریم خصوصی و از دست دادن شغل احتمالی برخورد می کنند، اما این اعلامیه ها همچنان مبهم است.

افزون بر این ها نگرانی های شرکت هایی مانند گوگل در مورد نحوه استفاده دولت از هوش مصنوعی وجود دارد. برای مثال سال گذشته، گوگل همکاری خود با دولت را محدود کرد و ضمن توقف همکاری خود با وزارت دفاع در سال گذشته حضور در پروژه "ماون" متوقف کرد البته عامل اصلی این ماجرا امضای توماری توسط هزاران نفر از کارکنان گوگل بود.

واضح است که مهم نیست طرح های دولت ترامپ چگونه شکل می گیرد، مهم ترین بخش این است که آیا مدافعین و طراحان هوش مصنوعی با یکدیگر همصدا و همنظر هستند یا خیر و آیا توسعه هوش مصنوعی منجر به کاهش آزادی های مدنی و نقض حریم خصوص افراد می شود یا خیر.

 

نظرات بینندگان