arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۸۹۹۵۴
تاریخ انتشار: ۲۱ : ۰۰ - ۲۶ تير ۱۳۹۸

یادداشت های اعتمادالسلطنه در ۲۵ تیر ۱۲۶۳ خورشیدی: باز در رگ و پی این دولت این‌قدر غیرت باقی مانده که طفلی را وزیر نکنند

صبح که [به] درخانه رفتم، معلوم شد پسر نصیرالدوله وزیر تجارت نشده و لقت نصیرالدوله هم به او ندادند. باز در رگ و پی این دولت این‌قدر غیرت باقی مانده که طفلی را وزیر نکنند. معلوم [شد] تجار به اغوای امین‌السلطان عریضه‌ای به شاه عرض کرده‌اند که ما را به شخصی بسپارید که طمع نداشته باشد و صاحب مکنت باشد و در خدمت شما معتبر باشد. چنین کسی الحال امین‌السلطان است! شاه هم دست‌خط کرده‌اند که هرکس را تجار بخواهند او وزیر باشد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یادداشت های اعتمادالسلطنه در ۲۵ تیر ۱۲۶۳ خورشیدی: باز در رگ و پی این دولت این‌قدر غیرت باقی مانده که طفلی را وزیر نکنندپس از انتشار خاطرات روزانه آیت الله هاشمی رفسنجانی، «انتخاب» قصد دارد این بار بخش های گزیده ای از خاطرات دیگر شخصیت های مهم و تاثیرگذار کشور را روزانه، مرور و منتشر کند

 

به گزارش انتخاب، در خاطرات اعتماد السلطنه آمده است:  

 

 

صبح که [به] درخانه رفتم، معلوم شد پسر نصیرالدوله وزیر تجارت نشده و لقت نصیرالدوله هم به او ندادند. باز در رگ و پی این دولت این‌قدر غیرت باقی مانده که طفلی را وزیر نکنند. معلوم [شد] تجار به اغوای امین‌السلطان عریضه‌ای به شاه عرض کرده‌اند که ما را به شخصی بسپارید که طمع نداشته باشد و صاحب مکنت باشد و در خدمت شما معتبر باشد. چنین کسی الحال امین‌السلطان است! شاه هم دست‌خط کرده‌اند که هرکس را تجار بخواهند او وزیر باشد. من هم عریضه‌ای به شاه عرض کردم که به من بدهید. جواب فرمودند چون این‌طور دست‌خط صادر شده است اگر تجار تو را بخواهند چه عیب دارد. اول تو. دانستم مقصود شاه چه است، که خودشان تعیین وزیر تجارت نکنند. چراکه نایب‌السلطنه به شدت طالب این کار است و چندین عریضه نوشته، اگر خود شاه به کسی بدهد، نایب‌السلطنه می‌رنجد. به این جهت این تدبیر را فرمودند. خلاصه بعد از ظهر خانه آمدم. شب بعد از افطار امین‌السلطان حسن‌آباد آمد. قریب دو ساعت بود.

منبع: روزنامه خاطرات اعتمادالسلطنه، با مقدمه و فهارس از ایرج افشار، تهران: امیرکبیر، آذر ۵۰، ص ۳۰۹.

نظرات بینندگان