arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۹۲۴۹۵
تاریخ انتشار: ۵۲ : ۱۹ - ۰۷ مرداد ۱۳۹۸

محسن رضایی: نمی گذاریم آمریکا و انگلیس کنترل تنگه هرمز را در اختیار بگیرند/ مجبور هستیم به تعرضات و نا امنی‌ها پاسخ دهیم

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار سونگ تائو، وزیر بین الملل حزب حاکم چین گفت: آمریکایی‌ها می خواهند درگیری و تنش را افزایش دهند. ما بدنبال جنگ نیستیم، ولی از خود دفاع می‌کنیم. امنیت خلیج فارس امنیت ماست و مجبور هستیم به تعرضات ونا امنی‌های آنها پاسخ دهیم تا امنیت حفظ شود.ما خواستار حمل و نقل آزاد و حفظ امنیت در خلیج فارس هستیم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار با وزیر بین الملل حزب حاکم چین با تاکید بر سابقه تاریخی روابط دو تمدن ایران و چین، خواستار مشارکت دو کشور در توسعه اقتصاد و امنیت منطقه شد.

به گزارش ایسنا، محسن رضایی در دیدار سونگ تائو، وزیر بین الملل حزب حاکم چین گفت: از همکاری های حزب حاکم چین با مجمع تشخیص مصلحت نظام تشکر می کنیم. دیدگاه های شما خیلی صریح و دوستانه بود. سفر شما از نظر تاریخچه روابط ایران و چین و نیز اوضاع منطقه ای وبین المللی بسیار مهم است.

وی با اشاره به سفر اخیر رئیس مجلس کشورمان به چین گفت: ما و شما در حال ورود به مرحله ی جدیدی از روابط راهبردی با یکدیگر هستیم. رهبر انقلاب آقای لاریجانی را مامور کردند تا پیام ارتقاء و گسترش روابط ایران و چین را به رهبر شما برسانند و پیام رهبر شما نیز به رهبر انقلاب منتقل شد. وبنای جدیدی از روابط گذاشته شد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت:سفر شما پس از این تبادل پیام میان رهبران دو کشور صورت گرفته و ما این سفر را مهم و در همان راستا می دانیم. امیدواریم که بعد از این سفر، سطح تعاملات دو کشور افزایش چشمگیری داشته باشد. ما از سفر شما و هیات همراه، انتظار بالایی داریم.

استاد دانشگاه جامع امام حسین (ع) گفت: حوادث منطقه هم به نوعی سفر شما اهمیت داده است. ما در منطقه انرژی جهان زندگی می کنیم. هرگونه نا امنی و آتش جنگ در منطقه ما به اقتصاد وصلح وامنیت جهان ضربه می زند. آمریکایی ها و انگلیس مرتبا در منطقه واخیرا در خلیج فارس اتش افروزی می کنند و می خواهند این طور وانمود کنند که امنیت تنگه ی هرمز و کنترل جابجایی شناورها را در اختیار خود بگیرند. البته ما نمی گذاریم چنین اتفاقی بیافتد اما به همکاری دوستانمان در چین چشم دوخته ایم. آمریکایی‌ها می خواهند درگیری و تنش را افزایش دهند. ما بدنبال جنگ نیستیم، ولی از خود دفاع می‌کنیم. امنیت خلیج فارس امنیت ماست و مجبور هستیم به تعرضات ونا امنی‌های آنها پاسخ دهیم تا امنیت حفظ شود.ما خواستار حمل و نقل آزاد و حفظ امنیت در خلیج فارس هستیم.

فرمانده سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس گفت: آمریکایی ها داعش را تشکیل و تقویت کردند که تا نزدیکی بغداد پیش بیایند و می خواستند حکومتی را در سوریه و عراق برپا کنند و تمام منطقه را وارد درگیری کنند. واسراییل دومی درست کنند . نیروهای داعش در دمشق هم پیشروی کردند، دولت سوریه از ما درخواست کمک کرد. ما به هیچ کشوری لشگر نفرستادبم ولی مستشاران ما رفتند و به دولت عراق وسوریه کمک کردند. آقای ترامپ اعتراف کرد که داعش را خانم کلینتون تشکیل داد. آنها به دنبال آتش افروزی در منطقه بودند. اول در عراق و سوریه، بعد یمن و حالا در خلیج فارس.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: بنای ما ایجاد صلح و امنیت در منطقه است. ما مستشاران خود را به کشورهای درگیر فرستادیم تا امنیت را حفظ کنند. مطمئن هستیم که ۱۰سال آینده آمریکا در منطقه ما فوق العاده ضعیف خواهد شد. ایران و چین می توانند همکاری های خود را در بازسازی سوریه و عراق افزایش دهند.

رضایی با اشاره به طرح های توسعه همکاری بین کشورهای منطقه افزود: ما مدت ها به کمربند طلایی در منطقه آسیای جنوب غربی فکر می کردیم. این کمربند مرز چین را به دریای مدیترانه وصل می کند. کریدور ایران در برنامه یک کمربند یک راه، نقش و جایگاه ویژه ای دارد و باید در نظر گرفته شود. سابقه همکاری های تمدن ایران و چین بسیار تاریخی تر از روابط شما با کشورهای دیگر است.

در این دیدار سونگ تائو، وزیر بین الملل حزب حاکم چین گفت: امروز خیلی خوشحال هستم که با مدیران مجمع تشخیص علی الخصوص محسن رضایی دیدار می کنم. بسیار از اینکه در شهر زیبای تهران هستم، خوشنودم. دوستی مردم ایران و چین را بارها احساس کردم و تمایل شما برای گسترش روابط دو کشور قدردانی می کنم.

وی افزود: می دانیم که مجمع تشخیص مصلحت نظام، نقش مهمی در سیاستگذاری و حکمرانی در ایران را ایفا می کند. وزارت بین الملل حزب حاکم چین، وظیفه خود می بیند که روابط خود را با کشورها و نهادهای مختلف سیاسی در کشورهای مختلف را گسترش دهد و ملاحظات و دیدگاه های دوستانمان را به حاکمان چین منتقل کنند. نهادهای سیاستگذاری در کشورهای مختلف نقش مهمی در هدایت روابط بین الملل دارند. بعد از برقراری ارتباط ما با مجمع، میزبان 11 هیات از ایران بودیم و 5 سفر از سوی هیات های عالیرتبه به ایران داشته ایم که در ارتقای روابط بسیار اهمیت دارد.

سونگ تائو افزود: سفر این هیات به منظور تقویت هماهنگی های راهبردی و تبادل نظر میان دو کشور مربوط است و مایل هستیم که در کنار هم با چالش ها و مشکلات مقابله کنیم.در شرایط اخیر، تحولات پیچیده و سریعی را در صحنه ی بین الملل شاهد هستیم که چالش هایی را برای کشورهای چین و ایران به همراه آورده است اما عزم و اراده ما حمایت از ایران در حقوق قانونی و مشروع برای طی مسیر پیشرفت و توسعه است.

در این دیدار، داوود دانش جعفری از کمیسیون اقتصادی مجمع، سید مصطفی میرسلیم، رئیس کمیسیون زیربنایی و تولیدی مجمع، سرتیپ پاسدار دکتر احمد وحیدی و حجت الاسلام و المسلمین مصباحی مقدم، از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و سردار رضا سیف الهی و واعظی و محمد ابراهیم مداحی از معاونین دبیر مجمع حاضر بودند.

نظرات بینندگان