arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۹۲۷۵۳
تاریخ انتشار: ۵۰ : ۱۱ - ۰۹ مرداد ۱۳۹۸

سازمان ملل: احتمالا اواخر ۲۰۱۹ نام اسرائیل در لیست ناقضان حقوق کودکان درج شود

سازمان ملل در میان انتقادات اصحاب مطبوعات و روزنامه‌نگاران اعلام کرد، امکان دارد اواخر ۲۰۱۹ نام اسرائیل را به خاطر اقدامات این رژیم علیه کودکان فلسطینی در لیست ناقضان حقوق بشر کودکان وارد کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سازمان ملل در میان انتقادات اصحاب مطبوعات و روزنامه‌نگاران اعلام کرد، امکان دارد اواخر ۲۰۱۹ نام رژیم صیهونیستی را به خاطر اقدامات این رژیم علیه کودکان فلسطینی در لیست ناقضان حقوق بشر کودکان وارد کند.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه القدس العربی، ویرجینا گامبا، نماینده آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در امور خشونت علیه کودکان در درگیری‌های مسلحانه در نشست خبری در نیویورک اظهارات مذکور را ایراد کرد.

این اظهارات گامبا در واکنش به انتقادات اصحاب مطبوعات نسبت به عدم درج نام رژیم صهیونیستی در لیست سیاهی است که در پایان گزارش سالانه ۲۰۱۸ گوترش آمده است. گزارشی که به صورت رسمی روز سه شنبه منتشر شد و طی یک جلسه علنی روز جمعه مورد بررسی قرار می‌گیرد.

در این نشست خبری خبرنگاران سؤالات مختلفی پیرامون خارج کردن نام رژیم صهیونیستی از لیست‌های سیاه در پیوست گزارش سالانه مطرح کردند.

پس از اینکه گامبا خلاصه‌ای از گزارش سالانه گوترش و حجم نقض حقوق کودکان در ۲۰ کشور را ارائه کرد، خبرنگاران سوالاتی را درباره عدم درج نام اسرائیل در لیست سیاه موجود در پیوست گزارش مذکور پرسیدند. با توجه به اینکه در خود این گزارش به کشته شدن ۵۹ کودک فلسطینی اذعان شده است که ۳۰ تن از آنها با گلوله شلیک شده به قسمت بالای بدن توسط ارتش رژیم صهیونیستی کشته‌ شده‌اند،‌ دولتی که عضو سازمان ملل است و قتل و کشتار توسط این رژیم به نوعی عملیات اعدام عامدانه محسوب می‌شود گامبا در پاسخ گفت، موارد وحشتناکی از قتل کودکان وجود دارند و برخی از این موارد در گزارش درج و برخی هم به دلیل عدم انجام تحقیقات و بررسی درج نشده اما این موضوع به تصمیم دبیرکل بازمی‌گردد که چه اسمی را در لیست سیاه درج و چه اسمی را درج نکند.

این اظهارات گامبا کاملا متناقض است زیرا اطلاعاتی که دفتر وی جمع‌آوری می‌کند را غالبا از سازمان‌های مختلف سازمان ملل به دست می‌آورد و این سازمان‌ها پیش از ارسال اطلاعات به دفتر گامبا از درستی آن اطمینان حاصل می‌کنند.

وی در پاسخ به سوالی پیرامون اینکه آیا عدم درج یا درج اسامی کشورها در لیست سیاه، به اطلاعات به دست آمده یا فشارهای سیاسی مربوط می‌شود یا خبر، گفت، فشارهای سیاسی هیچ نقشی در این خصوص نداشته‌اند و تنها براساس اطلاعات به دست آمده این لیست تهیه شده‌ است.

گامبا در خصوص عدم سفرش به اراضی اشغالی گفت، تاکنون چهار مرتبه تلاش کرده است به اراضی اشغالی سفر کند اما مقامات اسرائیلی مانع شده‌اند. وی عدم سفرش به اراضی اشغالی را برگزاری انتخابات پارلمانی اسرائیل عنوان کرد و گفت، به زودی به درخواست گوترش برای انجام تحقیقات درباره همه موارد و شناسایی دلایل افزایش تعداد زخمی‌ها به منطقه سفر می‌کند.

وی در پاسخ به سوالی درباره آنچه آن را به خدمت گرفتن کودکان فلسطینی خوانده بود در حالی که ممکن است این کودکان به همراه پدر و مادر خود در تظاهرات مسالمت‌آمیز حضور داشته باشند، مدعی شد، "جدای از همراهی کودکان با والدینشان در تظاهرات،‌ عملیات به خدمت گرفتن کودکان توسط گروه‌ها نیز وجود دارد".

گامبا گفت، جنایت‌های مربوط به کودکان شامل قتل، سرقت، تعطیلی و هدف گرفتن مدارس، ممانعت از کمک‌های مواد غذایی و پزشکی و تجاوزهای جنسی هستند. تعداد این جنایت‌ها در مقایسه با سال ۲۰۱۷ کاهش نسبی داشته است و تعداد طرف‌هایی که نامشان در این گزارش آمده است در مجموع ۶۴ طرف از بین ۹ کشور و ۵۵ نهاد غیردولتی است. تعداد نقض حقوق کودکان در سال ۲۰۱۸، به ۲۴ هزار مورد رسیده است. همچنین از زمان ایجاد مکانیزم نظارت بر نقض حقوق کودکان در مناطق درگیری‌های مسلحانه توسط سازمان ملل در سال ۲۰۰۵ آمار کودکانی که کشته شده‌اند، رکورد زده است و در ۲۰ کشور ۳۰۶۲ کودک کشته شده‌اند که افغانستان، سوریه و یمن به ترتیب در صدر قرار دارند.

وی گفت، در سال ۲۰۱۸ در فلسطین اشغالی ۵۹ کودک شهید شدند که نسبت به سال ۲۰۱۷ افزایش چهار برابری را نشان می‌دهد. از بین این تعداد ۵۷ کودک توسط ارتش رژیم صهیونیستی و یک کودک توسط شهرک‌نشینان شهید شدند. تعداد زخمی‌ها نیز به ۲۰۷۵۶ کودک رسید و شش کودک اسرائیلی هم جراحت برداشتند.

نشست خبری نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور خشونت علیه کودکان در درگیری‌های مسلحانه یک ساعت کامل به طول انجامید و او همواره از پاسخ به سوالات خبرنگاران درباره عدم درج نام این رژیم در این لیست سیاه و درج نام عربستان و ائتلاف عربی در میان کشورهایی که در راستای حفاظت از کودکان تلاش می‌کنند، فرار می‌کرد. همچنین میان گزارش موجود پیرامون نقض‌ها و میان لیستی که در پایان این گزارش آمده است، تناقض وجود دارد. گزارشی که دبیرکل سازمان ملل آن را تهیه کرده و تصمیم می‌گیرد به دلایل سیاسی یا فشار کشورهای ذی‌نفوذ نام این کشورها را در لیست سیاه درج نکند.

او در این نشست با بیان اینکه همه موارد نقض حقوق کودکان فلسطینی را بررسی می‌کنیم و امکان دارد پایان سال جاری میلادی نام رژیم صهیونیستی در لیست سیاه درج شود، گفت: ما در اینجا از کشتار و زخمی شدن کودکان صحبت می‌کنیم و نه از اقداماتی اسرائیل مرتکب شده است.

نظرات بینندگان