arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۹۷۶۷۲
تاریخ انتشار: ۴۲ : ۱۳ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۸

محسن هاشمی: مترو علاج تحریم، رکود و تورم است

رییس شورای اسلامی شهر تهران همزمان با افتتاح بخش هایی از خط 7 مترو گفت: ساخت مترو از قوت لایموت برای تهران واجب ترست، بخصوص در شرایط تحریم، رکود و تورم که مترو علاج هر سه درد است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

محسن هاشمی: مترو علاج تحریم، رکود و تورم است

رییس شورای اسلامی شهر تهران در آیین افتتاح بخش دیگری از خط 7 مترو ازآن به عنوان بخش مهم از متروی تهران که در آستانه مهرماه و آغاز سال تحصیلی انجام می شود یاد کرد و افزود: این همزمانی جای خوشحالی دارد و من از همه عوامل و مسئولان موثر در شرکت متروی تهران، معاونت حمل ونقل و شهرداری تهران تشکر می کنم.

محسن هاشمی با یادآوری اینکه تجهیزات متحرک این خط هنوز تامین نشده است خاطر نشان ساخت: خط شش و هفت با حداقل ظرفیت کار خواهند کرد و امیدواریم بزودی شاهد ایجاد ظرفیت قابل قبولی برای این کریدورهای راهبردی حمل ونقل عمومی شهر تهران باشیم.

وی ادامه داد: ساخت مترو از قوت لایموت برای تهران واجب ترست، بخصوص در شرایط تحریم، رکود و تورم که مترو علاج هر سه درد است. چراکه هم می توان با ساخت داخل کردن مترو، با تحریم مقابله کرد و در خیلی از بخشها، ما توان این کار را داریم، در تمامی در بخشهای تجهیزات ثابت و متحرک پیش رفته مترو مانند واگن، نبرورسانی، تهویه، سیگنالینگ، کنترل، مخابرات، اسانسور، پله برقی و تیکتینگ ما قدرت ساخت داخل در بخش خصوصی و صنایع دولتی و دفاعی داریم و از ساخت داخل نتیجه گرفتیم.

رییس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه با اشاره به اینکه می توان با ساخت و توسعه مترو با رکود مقابله کرد واشتغال سالم و رونق در بخش تولید وخدمات ایجاد کرد افزود: همچنین می توانیم با توسعه مترو، هزینه زندگی درتهران را ارزان کرد و بخشی از تورم را کاهش داد و بخش هزینه های حمل ونقل که درصد مهمی از هزینه های زندگی مردم را شامل می شود را کاهش داد.

وی خاطر نشان ساخت: ما نباید شاهد این باشیم که از 4 دستگاه حفار مترو (( TBM ، که با خون دل و زحمات فراوان تامین شدند ، بدلیل توقف ساخت دو دستگاه از تهران خارج شود و با همین رویه ممکن است دو دستگاه دیگر نیز به پروژه های فعال خارج تهران برده شوند در حالیکه خطوط 8 تا 11 متروی آماده ساخت است.

رییس شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: این روزها ، مقارن با گذشت دوسال از تشکیل شورای پنجم است و پس از تغییرات در دوسال اول، ما دیگر فرصت سعی وخطا، سستی و تعلل نداریم و باید در دو سال باقیمانده جهشی محسوس در توسعه سیستم حمل ونقل عمومی مترو ایجاد کنیم.

وی افزود: باید مترو برای مدیریت شهری، از شهردار محترم ومعاونین ایشان تا شهرداران ومدیران مناطق وسازمانها، به اولویت اول گذاشتن وقت، پیگیری و توجه تبدیل شود تا مترو به نتیجه برسد.

محسن هاشمی با بیان اینکه توسعه مترو در بخش داخلی را می توان با جذب سرمایه گذاری در مجتمع های ایستگاهی نیز پیش برد گفت: در تهران 200 ایستگاه مترو وجود دارد که هریک ظرفیت ساخت چند مجتمع ایستگاهی، خدماتی و مسکونی را در اطراف خود دارد و از این محل می توان هزینه ساخت خطوط جدید و تکمیل خطوط فعلی را تامین کرد که اگر موضوع بصورت جدی از سوی شهرداری پیگیری شود شورا آماده است تا با مصوبات مورد نیاز از توسعه مترو حمایت کند.

وی تاکید کرد: اگر متروی تهران را با متروی پکن مقایسه کنیم، می بینیم که این دو شبکه تقریبا همزمان ساخت خود را آغاز کردند و زمانی که ما در حال ساخت سه خط مترو بودیم، متروی پکن دو خط داشت و امروز که ما هفت خط با دو نیم میلیون سفر را بطور ناقص بهره برداری می کنیم متروی پکن 20 خط فعال با 390ایستگاه بطول 630 کیلیومتر دارد که بطور متوسط روزانه 10 ونیم میلیون سفر انجام می دهد و رکود 13 و نیم میلیون مسافر را زده است و قرار است تا دوسال آینده طول این شبکه به هزار کیلومتر به ظرفیت 18 میلیون مسافر برسد.

رییس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: تفاوت این دو شبکه در حالی است که دولت چین یارانه سوخت نمی دهد واز سوخت هم مالیات دریافت می کند یعنی حمل و نقل با خودرو برای دولت چین منافع ندارد نه مثل ایران که درتهران روزانه 200 میلیارد تومان یارانه بنزین پرداخت شود.

نظرات بینندگان