arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۰۱۲۶۲
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۱۲ - ۲۴ شهريور ۱۳۹۸

روزانه ۴۵ تا ۶۵ نفر بر اثر تصادف جان خود را از دست می‌دهند/ تمایل سایپا به توقف تولید "پراید"/درخواست پلیس از استانداران درباره تغییر ساعات کاری ادارات

رییس پلیس راهور ناجا گفت: با توجه به افزایش ۲۵ تا ۳۰ درصدی ترافیک ابتدای مهر از استانداران درخواست کردیم تا ساعات کار ادارات را از ابتدای مهر به مدت ۱۰ روز، دو ساعت به صورت شناور قرار دهند تا در روزهای ابتدای مهر پیک ترافیک نداشته باشیم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رییس پلیس راهور ناجا گفت: با توجه به افزایش ۲۵ تا ۳۰ درصدی ترافیک ابتدای مهر از استانداران درخواست کردیم تا ساعات کار ادارات را از ابتدای مهر به مدت ۱۰ روز، دو ساعت به صورت شناور قرار دهند تا در روزهای ابتدای مهر پیک ترافیک نداشته باشیم.

سردار سید کمال هادیان فر در نشست خبری خود با اصحاب رسانه درباره طرح تابستانه گفت: در روزهای پایانی طرح تابستانه هستیم و مراسم ایام سوگواری را در هزار و ۴۷ شهر با همکاری پلیس راهور برگزار کردیم و هیچ حادثه و دغدغه ای نداشتیم و شرایط مطلوبی نسبت به سالهای قبل داشتیم.

وی ادامه داد: در ۴ماهه ابتدای سال جاری براساس آمارهای پزشکی قانونی بالغ بر ۵۸۳۳ نفر از هموطنان در جاده های کشور و یا معابر شهری بر اثر تصادف جان باختند (۱۴۳۶ نفر در شهر و ۴۳۹۷ نفر در جاده) و علیرغم اینکه ۳۴ درصد از حوادث ترافیکی مربوط به جاده ها است اما ۷۰ درصد جان باختگان مربوط به این حوادث هستند.به گفته وی ۱۲۳هزار نفر در این تصادفات مصدوم شده اند.

وی ادامه داد: ۱۱۲ هزار وسیله با ظرفیت ۲و نیم میلیون دانش آموزان در ابتدای مهر در حوزه سرویس مدارس فعال هستند.

هادیان فر خاطرنشان کرد: از ۱۵ شهریور تا ۱۵ مهر ماه تمهیدات ترافیکی لازم را در خصوص بازگشایی مدارس در نظر گرفته ایم و توصیه ها لازم و دستورالعمل ها به مدارس ابلاغ شده است.

وی افزود: با توجه به افزایش ۲۵ تا ۳۰ درصدی ترافیک ابتدای مهر از استانداران درخواست کردیم تا ساعات کار ادارات را از ابتدای مهر به مدت ۱۰ روز، دو ساعت به صورت شناور قرار دهند تا در روزهای ابتدای مهر پیک ترافیک نداشته باشیم.

وی ادامه داد: پلیس در بازگشایی مدارس از صد هزار پلیس یار استفاده می‌‌کند و اگر راننده‌ای با این پلیس یارها همکاری نکند ۵۰ هزار تومان جریمه و سه نمره منفی خواهند گرفت.

رییس پلیس راهور ناجا با بیان اینکه ایمنی سرویس یکی از اولویت‌های مهم است، گفت: مدارس باید از سرویس‌ها استفاده کنند که دارای معاینه فنی معتبر باشند؛ متاسفانه در این حوزه نابسامانی‌هایی وجود دارد که شهرداری‌ها باید در این حوزه وارد شوند.

سردار هادیان فر خاطرنشان کرد: در بازگشایی مدارس از ۱۴ هزار ۹۰۲ مامور راهور در سراسر کشور در قالب گشت‌های محسوس، نامحسوس و گشت‌های موتوری استفاده خواهد شد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود خاطرنشان کرد: بیش از ۵۳ درصد از جانباختگان در سر صحنه، ۶ درصد حین انتقال به بیمارستان و ۴۰ درصد در مراکز بیمارستانی جان خود را از دست می‌دهند.

وی ادامه داد: همچنین از ابتدای طرح تابستانه تا ابتدای شهریور هفت دهم افزایش کشته‌ها داشتیم اما تا هفدهم شهریور بر اساس آمار ناجا کاهش جانباختگان داشتیم.

رییس پلیس راهور ناجا با بیان اینکه ۲۵ درصد از جانباختگان حوادث ترافیکی بر اثر واژگونی خودرو بوده است، گفت: در ایام محرم متاسفانه این آمار به ۴۹ درصد رسیده است. در حوادث ترافیکی ۱۹ درصد از جانباختگان عابرین پیاده، ۲۱ درصد موتور سیکلت سوران، ۵۰ درصد سرنشینان خودرو و ۱۵ درصد کودکان بودند.

وی ادامه داد: متاسفانه علی‌رغم توصیه‌های صورت گرفته افزایش ۳ درصدی در جانباختگان مربوط به سرنشینان بود که به دلیل نسبت کمربند بوده است.

او درباره نقش وسایل نقلیه در تصادفات گفت: ۵۹ درصد سواری‌ها، ۲۷ موتور سیکلت‌ها، ۷ درصد وانت‌ها، ۴ درصد کامیون‌ها و ۰.۴ درصد ناوگان عمومی نقش دارند.

وی گفت: ۶۸ درصد جانباختگان و تصادفات دورن شهری در محورهای اصلی و بزرگراهی و ۸۸ درصد تصادفات در محورهای برون شهری در محورهای اصلی و فرعی و ۱۲ درصد در راه‌های روستایی رخ می‌دهد.

به گفته وی ۶۸ درصد از تصادفات در ۳۰ کیلومتری شهر است که نسبت به گذشته افزایش داشته است.

سردار هادیان فر با بیان اینکه از ساعت ۱۶ تا ۲۰ بیشترین تصادفات رخ داده است و در شهرها از ساعت ۱۸ تا ۲۴ است، تصریح کرد: یک میلیون و ۷۰۲ هزار خودروی نوشماره و نقل انتقال خودرو و موتورسیکلت داشتیم که بیش از ۱۴ درصد کاهش داشتیم. یک میلیون ۱۰۳ هزار و ۷۰۳ گواهینامه صادر و تمدید شده که یازده درصد نسبت به مدت مشابه کاهش داشتیم.

وی با اشاره به هزینه های تصادفات بر کشور ادامه داد: تصادفات هزینه های زیادی بر کشور وارد می‌کند هر تصادف فوتی معدل پنج و یک دهم میلیارد تومان خسارت به کشور وارد می‌کند. روزانه در چند ماهه اخیر ۴۵ تا ۶۵ نفر بر اثر تصادف جان خود را از دست می‌دهند و در هر ساعت ۲ نفر در جاده های بر اثر تصادف جان خود را از دست می‌دهند.

سردار هادیان فر خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۱۷ هزار ۱۸۳ نفر جان خود را از دست دادند و ۳۶۵ هزار نفر مجروح شدند که خسارت سنگینی به کشور وارد می‌شود و این نشان می‌دهد همه باید در این راستا تلاش کنند و برای ما جای سوال است که چرا دستگاه‌ها وارد این عرصه نمی‌شوند.

رییس پلیس راهور ناجا با اشاره به نقاط حادثه‌خیز گفت: هزار و ۵۸۳ نقطه حادثه خیر در کشور داریم که چنانچه برطرف شود ۵۴ درصد تصادفات کاهش پیدا می‌کند. همچنین با توجه به اینکه ۸۳ درصد از تصادفات به دلیل چهار عامل سرعت غیر مجاز، سبقت غیرمجاز، عدم توجه به جلو و خستگی و خواب‌آلودگی است و باید در این حوزه وارد شویم و‌کارهای آموزشی در این زمینه انجام شود.

وی با بیان اینکه متاسفانه ما شش ماه از سال را از دست دادیم و نتوانستیم به خوبی عمل کنیم، گفت: طبق برنامه باید دو هزار نفر از کشته‌ها کاهش پیدا کند که متاسفانه اینگونه نبوده است و ما شش ماه را از دست داده‌ایم.

او ادامه داد: خسارت ناشی از تصادفات که به کشور وارد می‌شود نزدیک به هفت درصد تولید ناخالص کشور است و ما در خواست داریم ۳۳ دستگاه مسئول با جدیت وارد شوند.

رییس پلیس راهور ناجا بیش از ۱۳۳ هزار فقره تصادفات بوده که ۱۱۶ درصد نسبت به مشابه سال گذشته رشد داشته است، گفت: ۶۸ درصد از تصادفات در ۳۰‌کیلومتری شهرها رخ داده است که شش درصد افزایش داشته است. همچنین روزانه ۲۱۵ هزار اعمال قانون می‌شود، و تاکید شده که جریمه بر اساس عدالت باشد و هیچ‌دستوری را نمی‌پذیریم که کارکنان امروز باید پنج یا ده قبض پر کند و در صورت مشاهده این تخلفات حتما برخورد قانونی خواهیم کرد.

رییس پلیس راهور ناجا خاطرنشان کرد: خوشبختانه سرویس پیامک اصلاح شده است و پیامک‌ها به ۹۰ درصد از کسانی که اعمال قانون می‌شوند می‌رسد و این افراد دو ماه فرصت دارند تا برای پرداخت جریمه اقدام کنند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به دارندگان گوهینامه پایه سوم، گفت: طبق مصوبه هییت دولت دارندگان گواهینامه پایه سوم که بیش دو سال از تاریخ صدور گواهینامه شأن می‌گذرد و دارای حداقل ۲۳ سال سن باشند می‌توانند رانندگان حمل و نقل عمومی شده و به عنوان راننده در شرکت‌هایی مانند تو سی، اینو و راننده سرویس مدارس فعالیت کنند. هر دستگاهی که این ضوابط را رعایت نکرده و راننده ای خلاف این آیین نامه استخدام کنند چنانچه راننده تصادف کند فرد فاقد گواهینامه مد نظر قرار می‌گیرد و سازمان به کارگیرنده فرد نیز به مراجع قضایی معرفی خواهند شد. اسنپ، تپ‌سی، سرویس‌های مدارس و غیره باید با این شرایط از رانندگان استفاده کنند.

رییس پلیس راهور ناجا همچنین خاطرنشان کرد: پنج هزار و ۵۱۳ مدرسه در حاشیه جاده‌ها و ۲۳۲ هزار دانش آموز در این مدارس تحصیل می‌کنند بنابراین رانندگان باید در این نقاط توجه بیشتری کنند. همچنین در سال ۹۷، در ابتدای مهر ۳۷ فقره تصادف اتفاق افتاده است که منجر به فوت دو دانش آموز و مصدومیت ۱۰۹ دانش آموز شده است.

وی ادامه داد: در استان‌های همدان، بوشهر و غرب استان تهران این مشکل وجود دارد و باید توجه ویژه‌ای داشته باشند چرا که تصادف در زمان بازگشایی مدارس در این استان‌ها بیشتر بودند.

سردار هادیان فر درباره توقف تولید خودروی پراید گفت:در خصوص تولید پراید جلساتی با شرکت ساپیا و وزارت صمت برگزار شده و مستندات لازم به آنها ارائه شده است این شرکت هم مایل به توقف این محصول و تولید محصول و خودروی ایمن است.

به گفته وی در ۳ هزار تصادف، سازمان هایی که نقش داشتند به مراجع قضایی معرفی شده ‌اند.

وی در خاتمه ابراز امیدواری کرد؛ کیلومتر ۳۲ آزادراه تهران شمال دهه فجر بهره برداری برسد.

منبع: ایلنا
نظرات بینندگان