arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۱۰۲۳۷
تاریخ انتشار: ۱۵ : ۱۳ - ۱۱ آبان ۱۳۹۸

ناسا در تدارک ماموریت مدارگرد پلوتون

سازمان فضایی آمریکا (ناسا) با حمایت مالی از ارزیابی‌های مقدماتی، گام اولیه را برای عملیاتی کردن ماموریت مدارگرد پلوتون برداشت.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ناسا در تدارک ماموریت مدارگرد پلوتون

به گزارش فاکس نیوز، به عنوان یک جرم آسمانی که ممکن است سیاره باشد یا نباشد، پلوتون این روزها توجهات بسیاری را به خود جلب کرده است. تنها چند روز پس از آن که جیم برایدنستاین مدیر ناسا گفت که پلوتون باید عنوان سیاره بودن خود را پس بگیرد، سازمان فضایی آمریکا (ناسا) اعلام کرد که از مطالعه‌ای در مورد امکان انجام یک ماموریت مدارگرد دیگر به این سیاره کوتوله حمایت مالی کرده است.

بنابر بیانیه منتشر شده در این باره، ناسا بودجه لازم را در اختیار مؤسسه تحقیقات جنوب غربی (SwRI) قرار داده است تا هزینه‌های این پروژه را برآورد، عملی بودن آن را بررسی و پیش‌نیازهای طراحی فضاپیما و محموله را برای این پروژه فراهم کند و همچنین ارزیابی‌های اولیه را در مورد هزینه و خطر استفاده از فناوری‌های جدید در این پروژه به عمل آورد.

اَلِن استرن پژوهشگر اصلی ماموریت افق‌های نو و از محققان موسسه تحقیقات جنوب غربی طی بیانیه‌ای در این باره اعلام کرد: «در مطالعه‌ای که پیش از این و با حمایت مالی موسسه تحقیقات جنوب غربی انجام شد، ما یک گردش مداری از سیستم پلوتون طراحی کرده و نشان دادیم که این ماموریت با استفاده از وسیله پرتاب‌ها با قابلیت برنامه‌ریزی و سامانه‌های پیش‌رانش الکتریکی موجود قابل انجام است.»

«ما همچنین نشان دادیم که می‌توان از گرانش بزرگترین قمر پلوتون یعنی شارون برای گریز از مدار پلوتون و بازگشتن به کمربند کویپر و کشف اجرام بیشتری چون آلتیما ثولی که در این کمربند وجود دارند و دستکم یک سیاره کوتوله‌ی دیگر برای مقایسه با پلوتون، استفاده کرد.»

ناسا نخستین بار در ژوئیه سال ۲۰۱۵ (تیر-مرداد ۹۴) در جریان ماموریت افق‌های نو (New Horizons) از کنار پلوتون عبور کرد. این سازمان فضایی در طول آن سال مجموعه‌ای از تصاویر را از این جرم آسمانی منتشر کرد که از آن جمله می‌توان به نخستین عکس کلوز-آپ از منطقه‌ای در نزدیکی استوای این سیاره کوتوله اشاره کرد؛ این منطقه دربردارنده طیف وسیعی از کوه‌ها است که تا ۳۳۵۳ متر از سطح یخی پلوتون ارتفاع دارند.

پلوتون در سال ۲۰۰۶ میلادی و وقتی از سوی اتحادیه بین المللی اخترشناسی به یک سیاره کوتوله تنزل داده شد، عنوان سیاره بودن را از دست داد.

برایدنستاین ماه گذشته در جریان سخنرانی خود در کنگره بین المللی اخترشناسی گفت: «من به عنوان مدیر ناسا معتقدم که پلوتون باید یک سیاره باشد.»

منبع: ایرنا
نظرات بینندگان