arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۱۱۰۴۵
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۱۶ - ۱۵ آبان ۱۳۹۸

اظهارات معاون ‌نخست‌وزیر انگلیس درباره برجی که آتش گرفته بود، خبرساز شد

اظهارنظر «جیکوب ریس‌موگ» معاون پارلمانی نخست وزیر انگلیس مبنی‌ بر اینکه ساکنان برج مسکونی گرنفل باید درایت به خرج داده و برخلاف توصیه آتش نشانی برج را تخلیه می کردند خشم افکار عمومی را برانگیخت.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

شماری از چهره‌های بلندپایه سیاسی انگلیس از جمله جرمی کوربین رهبر حزب مخالف دولت و تعدادی از نمایندگان مجلس که نزدیکان خود را در جریان آتش‌سوزی برج گرنفل از دست دادند، خواستار کناره گیری معاون نخست وزیر انگلیس شده اند. این مساله همچنین خشم افکار عمومی به ویژه بستگان قربانیان گرنفل را برانگیخته است.

ریس‌موگ دیروز (سه‌شنبه) در گفت‌وگو با شبکه رادیویی «ال‌بی‌سی» گفته بود، عقل سلیم حکم می کرد که قربانیان از ساختمانی که در حال آتش سوزی است خارج شده تا این فاجعه‌ رخ ندهد.

او در حالی این اظهار نظر را مطرح کرد که اداره آتش‌نشانی هنگام آتش سوزی به ساکنان برج توصیه کرده بود از ساختمان خارج نشوند.

دیوید لمی نماینده مجلس عوام که دوستش را در این آتش سوزی از دست داد در توییتر نوشت:‌ جیکوب ریس‌موگ باید استعفا دهد. اظهارنظر او مبنی براینکه ۷۲ قربانی برج گرنفل عقل سلیم نداشتند غیر قابل بخشش است.

جرمی کوربین، اظهار نظر معاون نخست وزیر انگلیس را «خالی از عاطفه» و کمپین عدالت برای گرنفل نیز آن را تکان دهنده توصیف کرد. کوربین در توییتر نوشت: چه‌طور می شود کسی در واکنش به فاجعه‌ای که قابل جلوگیری بود بگوید قربانیان عقل سلیم نداشتند.

اتحادیه آتش‌نشانی انگلیس هم به اظهار نظر ریس‌موگ واکنش نشان داد و آن را غیر مسئولانه خواند.

معاون نخست وزیر انگلیس دیروز با صدور بیانیه ای از اظهارات خود عذرخواهی کرد، اما موج انتقادها هنوز فروکش نکرده است.

نارضایتی افکار عمومی در حالی است که حزب حاکم محافظه کار از امروز کمپین تبلیغاتی خود را در آستانه برگزاری انتخابات سراسری آغاز کرده است. همچنین گزارش های منتشر شده نشان می‌دهد که دولت انگلیس نام شرکت ساختمانی را که پیش از وقوع حادثه، با نصب روکش‌های پلاستیکی به سرایت سریع آتش دامن زد در فهرست پیمان‌کاران دولت قرار داده است.

آتش‌سوزی برج گرنفل در ۱۴ ژوئن (۲۴ خرداد) سال ۲۰۱۷ میلادی ساعت ۰۱:۱۵ به‌وقت محلی از یک فریزر معیوب در طبقه چهارم این برج آغاز و سپس به طبقات فوقانی سرایت کرد.

در این ساختمان قریب به ۶۰۰ نفر ازجمله تعداد زیادی خانواده که شماری از آن‌ها مسلمان بوده، زندگی می‌کردند. به گفته شاهدان، در زمان وقوع این آتش‌سوزی، آژیر حریق برج به صدا درنیامده و این در حالی است که از سال قبل حادثه ۱۰ میلیون پوند برای تعمیرات این ساختمان ازجمله تغییر روکش آن، هزینه شده است.

این برج مسکونی به شهرداری منطقه کنزینگتون و چلسی متعلق بوده، اما یک شرکت خصوصی اداره آن را به عهده داشته است. به‌رغم گذشت ۳ سال از وقوع این حادثه، دولت انگلیس هنوز به وعده‌ی خود برای اسکان ثابت قربانیان جامه عمل نپوشانده است.

منبع: ایرنا
نظرات بینندگان