arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۱۶۴۰۲
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۶ - ۲۲ آذر ۱۳۹۸
الجزیره بررسی کرد؛

چرا همزمان با تلاش‌ها برای کاهش تنش میان ایران و کشور‌های منطقه، آمریکا مدعی وجود زرادخانه پنهان موشک‌های بالستیک ایران در عراق شد؟

روزنامه نیویورک تایمز به نقل از مسئولان آمریکایی مدعی شد: ایران از یک زرادخانه پنهان موشکهای بالستیک کوتاه برد در عراق برخوردار است و این مساله، تهدیدی برای نیروهای آمریکایی و هم پیمانان آن محسوب می شود؛ همانطور که مسئولان آمریکایی مدعی توقیف یک کشتی جنگی حامل قطعاتی از موشکهای ایرانی که در حال انتقال برای حوثی ها بود، شده بودند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

چرا همزمان با تلاش‌ها برای کاهش تنش میان ایران و کشور‌های منطقه، آمریکا مدعی وجود زرادخانه پنهان موشک‌های بالستیک ایران در عراق شد؟

الجزیره نوشت: روزنامه نیویورک تایمز به نقل از مسئولان آمریکایی مدعی شد: ایران از یک زرادخانه پنهان موشکهای بالستیک کوتاه برد در عراق برخوردار است و این مساله، تهدیدی برای نیروهای آمریکایی و هم پیمانان آن محسوب می شود؛ همانطور که مسئولان آمریکایی مدعی توقیف یک کشتی جنگی حامل قطعاتی از موشکهای ایرانی که در حال انتقال برای حوثی ها بود، شده بودند.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: برنامه فراتر از خبر شبکه الجزیره، به تفسیر این گزارشهای آمریکایی در مورد ایران پرداخت؛ بویژه آنکه این گزارشها همزمان شده است با تماس هایی که برای نزدیک کردن مواضع بین دولتهای حاشیه خلیج فارس و تهران، در حال انجام است.

تردید

حسن احمدیان، استاد مطالعات خاورمیانه در دانشگاه تهران، معتقد است که اطلاعات رسیده از مجامع آمریکایی، مورد تردید است و پیش از این نیز گزارش های متعدد و نادرستی در این باره منتشر شده بود.

وی افزود: آمریکا می خواهد خطر ایران را برای جامعه بین الملل و هم پیمانان خود در منطقه، بزرگ جلوه داده و به طرفهای اروپایی که هنوز در برجام مانده اند، فشار وارد کند.

خطر و فشار

در مقابل، سالم الجهوری، بر این عقیده است که اینگونه اظهارات آمریکا، با تماس هایی که برای نزدیکی مواضع بین دولتهای حاشیه خلیج فارس و تهران برقرار می شود، در تضاد نیست؛ به این دلیل که این پرونده، در یک مسیر موازی با پرونده آمریکا- ایران، پرونده یمن و پرونده آمریکا با تهران، حرکت می کند.

دشواریهایی وجود دارد که واسطه های بین المللی برای حل آنها در مرحله آینده تلاش می کنند؛ چرا که معتقدند برخی طرفها برای تسریع در ورود به مسیر مذاکره، بر بعضی دیگر فشار وارد می کنند.

از سوی دیگر، جیمز روبنز، پژوهشگر آمریکایی در شورای سیاست خارجی آمریکا، می گوید: ایالات متحده می تواند اطلاعات بیشتری در مورد برنامه های بالستیک منتشر کرده و به نقض توافق هسته ای از سوی ایران اشاره کند و مدعی شود که ایران این موشکها را به سوریه یا یمن می فرستد و یا مستقیما از آنها علیه منافع آمریکا و هم پیمانان آن در منطقه استفاده می کند؛ تا به این شکل، توجهات را از حوادث داخلی ایران، منحرف کند.

نظرات بینندگان