arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۳۰۷۳۰
تاریخ انتشار: ۳۸ : ۱۰ - ۰۳ اسفند ۱۳۹۸

دولت علاوی قبل از تشکیل، در آستانه فروپاشی است؟ / العربی الجدید: برخی تشکل ها، عقب نشینی آمریکا از عراق را شرط تایید دولت عنوان کرده اند

صرفنظر از موفقیت یا عدم موفقیت توفیق علاوی در تشکیل دولت در بغداد، درگیریهای دیگری در پشت پرده عراق جریان دارد، که مربوط به تمایل ایران به عقب نشینی کامل نیروهای امریکایی از عراق است و این درگیری، از سوی برخی تشکل های سیاسی، بعنوان شرطی برای تایید دولت علاوی، مطرح شده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دولت علاوی قبل از تشکیل، در آستانه فروپاشی است؟ / العربی الجدید: برخی تشکل ها، عقب نشینی آمریکا از عراق را شرط تایید دولت عنوان کرده اند

إياد الدليمي در العربی الجدید نوشت: صرفنظر از موفقیت یا عدم موفقیت توفیق علاوی در تشکیل دولت در بغداد، درگیریهای دیگری در پشت پرده عراق جریان دارد، که مربوط به تمایل ایران به عقب نشینی کامل نیروهای امریکایی از عراق است و این درگیری، از سوی برخی تشکل های سیاسی، بعنوان شرطی برای تایید دولت علاوی، مطرح شده است.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: حتی پیش از ترور سردار سلیمانی، ایران به صراحت اعلام می کرد که خواستار خروج نیروهای آمریکایی از عراق است و این تمایل، که اغلب از زبان تشکل های سیاسی عراقی نزدیک به ایران بیان می شد، پس از ترور فرمانده سپاه قدس، شدت بیشتری گرفت و ایران این مساله را فرصت خوبی یافت تا از ان برای فشار بر آمریکا و خروجش از عراق، استفاده کند.

عقب نشینی احمقانه نیروهای آمریکایی که اوباما در سال 2011 دستور ان را داد، به ایران یک فرصت طلایی داد تا خلأ حاصل از خروج آمریکایی ها را پر کند و در ادامه، ایرانی ها بر تصمیمات سیاسی در عراق، حاکمیت یافتند؛ علاوه بر اینکه بر مفاصل سیاسی، اقتصادی و تجاری در این کشور عربی مسلط شدند.

اما این بار، به نظر نمی رسد ایالات متحده تمایلی برای خروج از عراق داشته باشد؛ چرا که به خوبی می داند عراق در مرحله انتقالی قرار دارد، که می تواند در تمام سطوح، تغییراتی ایجاد کند. به علاوه، آمریکا نمی خواهد خروجی شبیه به فرار از عراق داشته باشد.

درست است که دونالد ترامپ بارها اعلام کرده است که تمایلی به خروج از عراق ندارد، اما وی در فاصله یک ساله با انتخابات دوباره قرار دارد و همین امر می تواند باعث گرفتن تصمیمات سختی از سوی رئیس جمهور ایالات متحده شود. درست است که ایران نسبت به آمریکا از برگه های برنده بیشتری در عراق برخوردار است، اما در عین حال، درگیر تحریمهای اقتصادی شدید است.

در این میان، بغداد به میدانی برای بازی تهران و واشنگتن تبدیل شده و حکومت علاوی، حتی پیش از آنکه تشکیل کابینه دهد، محکوم به شکست و فروپاشی است؛ چرا که اختلافات زیادی بین قوای سیاسی مختلف در عراق وجود داشته و به موازات آن، موضع گیری های بین المللی در قبال عراق نیز متفاوت است.

نگرانی بزرگ آن است که درگیریهای سیاسی در مورد حضور یا خروج نیروهای آمریکایی از عراق، به یک درگیری و جنگ خشن تبدیل شود؛ بویژه آنکه هر دو طرف این بازی، مسلح هستند و همین امر، می تواند عراق را به سمت چیزی فراتر از جنگ، یعنی تقسیم، سوق دهد.

نظرات بینندگان