arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۳۰۸۷۲
تاریخ انتشار: ۰۸ : ۱۹ - ۳۰ بهمن ۱۳۹۸

انگلیس بعد از برگزیت؛ ورود مهاجران غیرمتخصص ممنوع!

دولت انگلیس طرحی مبتنی بر امتیازبندی را در زمینه مهاجرت ارائه داده است که به موجب آن، از ورود مهاجران غیرانگلیسی زبان و کارگران خارجی غیرمتخصص به این کشور جلوگیری خواهد شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

به گزارش روز چهارشنبه خبرگزاری اسپوتنیک، ‌در این طرح از شرکت ها و صنوف مختلف خواسته شده است بیش از این به نیروی کار ارزان تکیه نکنند و در عوض در زمینه اتوماسیون و حفظ کارکنان سرمایه گذاری کنند.

مقام های انگلیس می گویند با کاهش رقم کلی مهاجران به این کشور به پیشنهادهای برگزیتی عمل می شود و در آن واحد، وعده های انتخاباتی داده شده در جریان انتخابات اخیر، به اجرا گذاشته می شود.

دولت لندن پیشتر اعلام کرد که خواستار اجرای یک سیستم مهاجرتی از نوع سیستم مهاجرتی امتیازبندی استرالیاست که طبق آن، مهاجران براساس معیارهای خاصی از جمله مهارت زبان، شایستگی و تجارب کاری طبقه بندی می شوند و مقامات در مورد افرادی با مهارت های بسیار بالا استثنائاتی درنظر می گیرند.

به موجب طرح جدید مهاجرتی، ‌ افرادی که قصد دارند در انگلیس مشغول به کار شوند، باید به زبان انگلیسی مسلط و در زمینه مشاغل حرفه ای حرفی برای گفتن داشته باشند. این موارد، ۵۰ امتیار برای مهاجران محسوب می شود، ‌ اما برای برخورداری از شرایط کار در انگلیس باید ۷۰ امتیاز کسب کنند که ۲۰ امتیاز باقی مانده به مواردی چون شایستگی، تخصص در بخشی که نیروی کار در آن کم است و برخورداری از مدرک دکترا در رشته ای مرتبط با شغل مورد نظر تعلق می گیرد.

دولت انگلیس همچنین برای دستمزدها آستانه ای تعیین کرده است. هر کس که خواستار کار در انگلیس باشد، ‌ باید به طور سالانه ۲۵ هزار و ۶۰۰ پوند (۳۳ هزار دلار) دستمزد داشته باشد. افرادی که حقوق پایه ۲۰ هزار و ۴۸۰ پوند دریافت کنند نیز درصورت کمبود نیروی کار ماهر در انگلیس، در این کشور پذیرفته می شوند.

به گفته مقام های لندن، ‌ با کارگرانی که از کشورهای عضو اتحادیه اروپا می آیند و کارگرانی که از کشورهای غیرعضو این اتحادیه وارد انگلیس می شوند، ‌ بعد از پایان طرح آزادی عمل کارگران انگلیس – اتحادیه اروپا در روز ۳۱ دسامبر (۱۱ دی ۹۹)، ‌ به طور یکسان و برابر رفتار می شود.

به موجب طرح آزادی عمل کارگران، افرادی با ملیت هر یک از کشورهای عضو اتحادیه اروپا می توانند در دیگر کشورهای عضو با همان شرایط یکسان شهروندان همان کشورها استخدام شوند.

براساس این گزارش، ‌ طرح دولت انگلیس با انتقاد شدید بخش های بازرگانی، اتحادیه های کارگری و مخالفان دولت مواجه شده است.

«کریستین جاردین» سخنگوی حزب سیاسی لیبرال دموکرات انگلیس اتخاذ این طرح را مبتنی بر بیگانه هراسی دانست.

براساس اعلام کارفرمایان و شرکت های تجاری، این طرح باعث بیکاری و بسته شدن کارخانه ها می شود.

این در حالی است که «پریتی پاتل» وزیر کشور انگلیس ضمن دفاع از سیستم جدید مهاجرتی، آن را برای آینده انگلیس بسیار خوب ارزیابی کرد.

خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و پایان روابط در هم تنیده دو طرف این سؤال را پیش رو قرار می‌دهد که این رویداد چه تاثیری بر تردد شهروندان انگلیس و اروپا خواهد داشت؟ اتباع انگلیس و اروپا برای تردد به قلمرو یکدیگر نیازی به اخذ ویزا نخواهند داشت. پس از پایان دوره گذار یعنی تا آخر سال جاری میلادی (۲۰۲۰) اگر توافقی نیز حاصل نشود، گردشگران دو طرف قادر خواهند بود حداکثر ۹۰ روز در هر ۱۸۰ روز از مرزهای یکدیگر خارج شوند. با این تفاوت که مانند گذشته نمی‌توانند در قلمرو طرف مقابل مشغول به کار شده و از حقوق شهروندی برخوردار شوند.

از سویی، اتحادیه اروپا از سال آینده ساز وکار جدیدی را برای تردد اتباع غیر عضو راه‌اندازی خواهد کرد. به این ترتیب اتباع انگلیسی مجبور خواهند شد تا مطابق با این ساز وکار، هزینه ای را برای تردد به اتحادیه اروپا پرداخت کنند.

منبع: ایرنا
نظرات بینندگان