arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۳۱۷۹۱
تاریخ انتشار: ۱۴ : ۱۶ - ۰۵ اسفند ۱۳۹۸

سازمان بهداشت جهانی، کرونا را از طبقه فراگیری خارج کرد

سازمان بهداشت جهانی امروز (دوشنبه ۵ اسفندماه) اعلام کرد، از این پس واژه فراگیر را برای ویروس کرونا استفاده نمی‌کند، اما شیوع این ویروس همچنان اضطرار مهم بین‌المللی است که احتمال گستردگی آن وجود دارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

به گزارش خبرگزاری رویترز از ژنو، نگرانی از فراگیری این بیماری در پی افزایش موارد ابتلا در ایران، ایتالیا و کره‌جنوبی افزایش یافت؛ اگرچه چین در پی کاهش موارد آلودگی، از شدت محدودیت‌های تردد در برخی شهرها از جمله پکن کاست.

سازمان بهداشت جهانی، شیوع آنفلونزای خوکی اچ۱ان۱ (H۱N۱) را در سال ۲۰۰۹ فراگیر خواند، درحالی که خفیف از آب درآمد، امری که انتقادهایی را بدنبال شتاب شرکت‌های دارویی برای تولید واکسن و دارو به همراه داشت.
این نهاد ۳۰ ژانویه (۱۰ بهمن‌ماه) ویروس کرونا را یک وضعیت اضطراری عمومی با سطح نگرانی بین‌المللی خواند تا به کشورهایی با سیستم‌های بهداشتی ضعیف‌تر به ویژه در آفریقا کمک کند سطح تمهیدات دفاعی خود را تقویت کنند.

از آن زمان به بعد شیوع ویروس گسترش یافت به طوری که طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، بیش از ۷۷ هزار نفر در چین آلوده شدند که از این تعداد ۲ هزار و ۴۴۵ نفر جان باختند و یک هزار و ۷۶۹ مورد با ۱۷ مورد مرگ در ۲۸ کشور دیگر اعلام شد که موارد شیوع در کره‌جنوبی، ژاپن و ایتالیا بالاست.

در همین حال « طارق جاسارویچ » سخنگوی سازمان بهداشت جهانی گفت: طبقه‌بندی رسمی برای فراگیر بودن این بیماری وجود ندارد.
وی افزود: این سازمان به خاطر شفاف‌سازی، سیستم قدیمی فاز ۶ را که ممکن است برخی از زمان شیوع آنفلوانزای خوکی اچ۱ان۱ (H۱N۱) در سال ۲۰۰۹ با آن آشنا باشند، مورد استفاده قرار نمی‌دهد.
این سیستم از فاز ۱ تا ۶ را در بر می‌گیرد؛ فاز ۱ دربرگیرنده آلوده نشدن انسان از یک حیوان مبتلا به آنفلوانزا است و فاز ۶ فراگیری را شامل می‌شود.

سخنگوی سازمان بهداشت جهانی در عین حال گفت: در زبان عامیانه، « فراگیر » دلالت بر شیوع یک بیماری‌زای جدید دارد که به آسانی از فردی به فرد دیگر در سراسر جهان سرایت می‌کند.
وی افزود: آنچه ما در حال حاضر شاهدیم، شیوع مواردی از این ویروس در چند کشور است. برخی کشورها جلوی سرایت و انتقال را گرفته‌اند اما باید همچنان به دلیل احتمال شیوع دوباره گوش به زنگ باشند. ممکن است موارد بیشتری در جاهای بیشتری به وجود آید.

این مقام مسئول گفت: جدا از تعاریف و واژگان، ما همچنان به همکاری با کشورها برای کاهش سرایت ویروس ادامه می‌دهیم درحالی که همچنین برای احتمال شیوع و گسترش بیشتر آماده می‌شویم. ۹۱۰۹

« تدروس آدهانوم گبرای سوس » مدیرکل سازمان بهداشت جهانی جمعه گذشته(دوم اسفندماه) اعلام کرد: به شما اطمینان می‌دهم که اطلاعات مربوط به این ویروس را به طور پیوسته دنبال می‌کنیم و حال آنکه در مرحله‌ای هستیم که سیاست جلوگیری از گسترش شیوع با روزنه باریکی از فرصت همچنان به قوت خود باقی است.

منبع: ایرنا
نظرات بینندگان