arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۳۳۲۷۱
تاریخ انتشار: ۰۱ : ۱۳ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۸
روزنامه‌گردی در «انتخاب»؛

آنفولانزایی که سال ۵۶ در تهران همه‌گیر شد (بخش ۶) / بخشنامه وزارت آموزش و پرورش مبنی بر گندزدایی از مدارس

رئیس مدرسه راهنمایی «شاهدخت» شمیران، غایبان امروز را ۱۸۰ نفر اعلام داشت... وی همچنین اظهار داشت: «اگر این سیر صعودی در روز‌های آینده ادامه یابد عملا مدارس از ادامه برنامه‌های درسی بازخواهند ماند و کلاس‌ها تعطیل می‌شود و هم‌اکنون نیز، چون تعداد حاضران در کلاس‌ها به حداقل رسیده، تدریس انجام نمی‌گیرد.» او سپس به بخشنامه اخیر وزارت آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: «دستور داده شده است که کلاس‌ها گندزدایی شود. به این ترتیب واحد‌های آموزشی ناچارند برای اجرای این دستور کلاس‌ها را تعطیل کنند.»
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

آنفولانزایی که سال ۵۶ در تهران همه‌گیر شد (بخش ۶) / بخشنامه وزارت آموزش و پرورش مبنی بر گندزدایی از مدارس

سرویس تاریخ «انتخاب»: نیمه دی ماه ۱۳۵۶ بیماری آنفولانزا گریبان پایتخت‌نشینان را گرفت و بیش‌تر مدارس را به تعطیلی کشانید، ماجرا تا آن‌جا جدی شد که اخبارش تا چند روز در صفحه نخست روزنامه‌ها جا خوش کرد. به دنبال صدور بخشنامه وزرات آموزش و پرورش در روز شنبه ۱۷ دی ۵۶ مبنی بر ممانعت خانواده‌ها از فرستادن اطفال بیمارشان به مدرسه که در روزنامه اطاعات منتشر شد، روز یکشنبه ۱۸ دی ۵۶ نیز برخی از کلاس‌های درس مدارس تشکیل نشد. روزنامه اطلاعات دوشنبه ۱۹ دی، اما تیتر یک خود را به پیشنهاد یکی از پزشکان اطفال اختصاص داد که خطاب به مسئولان گفته بود: «برای مقابله با آنفولانزا یک هفته مدارس را تعطیل کنید»، با این حال آموزش و پرورش زیر بار تعطیلی مدارس نرفت، فردای آن روز نیز خبر انتشار این بیماری در شهر‌های دیگر ایران منتشر شد. شمار غایبان مدارس هر روز بیش‌تر می‌شد و حتی معلمان را نیز دربر می‌گرفت، اما همچنان بخشنامه‌ای مبنی بر تعطیلی صادر نشده بود. با این حال ظاهرا آموزش و پرورش تصمیم گرفته بود برای جلوگیری از انتشار بیش‌تر این ویروس مدارس را گندزدایی کند. روزنامه اطلاعات روز پنجشنبه ۲۲ دی ۵۶، از ریزش شمار دانش‌آموزان در مدارس و نیز تصمیم جدید آموزش و پرورش چنین گزارش داد:


آمار دانش‌آموزان مبتلا به بیماری آنفولانزا در مدارس نیز امروز افزایش بیش‌تری را نشان می‌داد تا آن‌جا که تعدادی از کلاس‌ها به علت عدم حضور تقریبا اکثریت دانش‌آموزان تشکیل نشد.
ناظران مسائل بهداشتی در این باره اظهار نظر می‌کنند که افزایش رقم غایبان در کلاس‌های مدارس ناشی از دو عامل بیماری و دیگری پرهیز از ابتلا به این بیماری است. به این ترتیب که علاوه بر افراد بیمار عده‌ای از اولیا نیز به علت مشاهده پاره‌ای از علایم سرماخوردگی و یا اختلال‌های دیگر جسمانی مانع از رفتن فرزندان‌شان به مدرسه می‌شوند و به این جهت میزان غایبین فزونی یافته است. نمونه این افزایش را در ناحیه ۳ آموزشی می‌توان بازشناخت، زیرا دبستان «آذر» که دیروز از میان ۴۴۰ نفر دانش‌آموز ۵۷ نفر غایب داشت امروز ۱۸۸ نفر در مدرسه حضور نیافتند. خانم مطلوبی، مدیر این مدرسه، که ارقام بالا را دز اختیار ما گذاشت مانند بیش‌تر همکاران خود گفت: «با توجه به افزایش دایمی آمار دانش‌آموزان بیمار به نظر من تعطیل مدارس لااقل به مدت یک هفته از شیوع بیش‌تر این بیماری جلوگیری نخواهد کرد.»

خانم عمادی، رئیس دبیرستان «۲۵ شهریور» شمیران ضمن اشاره به افزایش غایبان گفت: «دیروز از مجموع ۲۳۵ دانش‌آموز ۴۰ نفر در کلاس‌ها شرکت نکردند و امروز رقم غایبین ۱۶۰ نفر بوده است.» وی آن‌گاه به مشکل دیگر مدارس در شرایط کنونی پرداخت و اظهار داشت «با وجود درخواست موکد از معلمان مبنی بر عدم غیبت، امروز چند تن از معلمان به علت شدت بیماری در خانه بستری شده‌اند و بعضی از کلاس‌ها امروز تشکیل نشد.»

در تماس امروز سرویس آموزشی با مدیران و مسئولان مدارس بار دیگر اکثر آنان به لزوم تعطیل مدارس تاکید کردند و یادآور شدند که با کاهش حرارت هوا و مخصوصا بارندگی و ریزش برف امروز ضروری است مدرسه‌ها برای مدت لااقل کوتاهی تعطیل شود و بعد از انجام اقدامات بهداشتی و دیگر تدابیر لازم برای سالم‌سازی محیط اجتماع، دانش‌آموزان بتوانند با آسودگی خاطر و اطمینان بیش‌تر به تحصیل بپردازند.

خانم آذرمیدخت دانشجو، رئیس مدرسه راهنمایی «شاهدخت» شمیران، غایبان امروز را ۱۸۰ نفر اعلام داشت و افزود که از ۴۳۰ دانش‌آموز دیروز ۷۰ نفر غیبت داشتند. وی همچنین اظهار داشت: «اگر این سیر صعودی در روز‌های آینده ادامه یابد عملا مدارس از ادامه برنامه‌های درسی بازخواهند ماند و کلاس‌ها تعطیل می‌شود و هم‌اکنون نیز، چون تعداد حاضران در کلاس‌ها به حداقل رسیده، تدریس انجام نمی‌گیرد.» او سپس به بخشنامه اخیر وزارت آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: «دستور داده شده است که کلاس‌ها گندزدایی شود. به این ترتیب واحد‌های آموزشی ناچارند برای اجرای این دستور کلاس‌ها را تعطیل کنند.»

نظرات بینندگان