arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۳۳۳۶۸
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۱۸ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۸

ماجرای اعتراض به سامانه نیما چه بود؟

مدیر اداره صادرات بانک مرکزی با رد شایعات درباره اختلاس در سامانه نیما به بیان پشت‌پرده انتشار این شایعات پرداخت و گفت: نه‌ تنها اختلاسی صورت نگرفته، بلکه موضوع عدم‌ ایفای تعهدات طرفین معامله است که با ورود بانک مرکزی و دستگاه قضایی مشکل حل شده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سوژه‌ای که امروز به‌عنوان ابزار دلالان و سوداگران ارزی برای فشار به بانک مرکزی و در نتیجه افزایش قیمت ارز استفاده شده، فیلمی است که از تجمع عده‌ای از فعالان اقتصادی در اعتراض به سامانه نیما مقابل بانک مرکزی در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود.

رسانه‌های معاند از این تجمع با عنوان اعتراض به اختلاس سه‌هزار میلیارد تومانی در سامانه نیما نام می‌برند، اما خبرنگار تسنیم برای کسب اطلاع از اصل ماجرا با مسئولان مربوطه تماس گرفت و مشخص شد که اولاً ارقام اعلامی از سوی این شبکه‌ها اصلاً صحت ندارد و رقم به‌مراتب کمتر است، ضمن اینکه نه‌تنها اختلاسی صورت نگرفته است، بلکه موضوع عدم ایفای تعهدات طرفین معامله است.

صمد کریمی مدیر اداره صادرات بانک مرکزی با رد شایعات درباره اختلاس و غیره به خبرنگار تسنیم گفت: صادرکنندگان منابع ارزی خود را در بازار دوم عرضه می‌کنند و بانک‌ها و صرافی‌ها نسبت به خرید آن اقدام می‌نمایند. در این فرایند اغلب صرافی‌ها ریال را از واردکننده دریافت و به صادرکننده پرداخت می‌نمایند. صادرکننده نیز نسبت به پرداخت ارز بر اساس رویه‌های متعارف اقدام می‌نماید. در مورد اخیر صادرکننده مدنظر نتوانسته به‌موقع تعهدات خود را به‌صورت کامل انجام دهد.

وی اعلام کرد: بانک مرکزی به‌محض تشخیص تخلف صادرکننده وارد ماجرا شده و با ورود نهادهای انتظامی، اطلاعاتی و قضایی، صادرکننده مکلف به پرداخت تعهدات خود در یک زمان‌بندی مشخص شده است.

کریمی درخصوص پشت‌پرده اتفاقات امروز بازار ارز گفت: این خط خبری که امروز از سوی برخی دلالان پشتیبانی شده به‌منظور فشار به بانک مرکزی و تشدید نوسان در بازار ارز بوده است، چرا که تمام مشکل پرونده حل شده و صادرکننده متخلف نیز با ورود دستگاه قضایی مکلف به پرداخت تعهدات است و از امروز نیز این پرداختها را آغاز کرده است.

مدیر اداره صادرات بانک مرکزی تأکید کرد: بر اساس سیاست‌های ارزی، واردکنندگان و صادرکنندگان جهت خرید و فروش ارز به‌صورت حواله در بازار دوم از طریق کارگزاران بازار مزبور (بانکها و صرافیهای مجاز) اقدام می‌کنند.

وی افزود: بر همین اساس معاملات در بازار دوم براساس قواعد و ضوابط مشخص انجام پذیرفته است و سامانه نیما نقشی در پوشش ریسک‌های مالی و غیرمالی ناشی از رفتار کارگزاران، واردکنندگان و صادرکنندگان ندارد، به‌طوری که طرفین معامله باید پس از اطمینان از صحت و سقم اطلاعات موضوع معامله مبلغ نرخ ارز معادل ریالی و نحوه تسویه ارزی مبادرت به انجام معامله نمایند به‌عبارت دیگر بانک مرکزی مسئول عدم ایفای تعهدات طرفین معامله در بازار دوم نیست.

منبع: تسنیم
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
حسین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۴۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۲
0
4
متاسفانه هیچ نظارتی نیست،واردکننده و تولید کننده شدن گوشت قربانی و عملا صرافی ها دارن با اقتصاد کشور بازی میکنن،چرا و چگونه یک صرافی باید ارزی که ندارن رو بفروش و پول ریالی رو در سیستم دریافت کنه و در نهایت بدون هیچ توبیخی بکار خودش ادامه بده،جایگاه بانک مرکزی پس کجاست؟
اصغر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۱۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۲
0
5
اقا ي كريمي درست نميگويد عدهاي صراف تحت نظارت بانك مركزي سع هزار مياليارد تومن پول توليد كننده را بردند اين فساد بزرگ در بستر سامانه نيما انجام شد اموال توليد كننده را بردند و هيچ پولي به توليد كننده ندادند خطوط توليد را تعطيل كردند پولي هيچ كس را ندادند هـيج چيز حل نشده
حمیدرضا
|
Japan
|
۲۳:۵۳ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۲
0
2
متاسفانه ایشان حرف غیر مستند میزند و هیچ پرداختی انجام‌نشده است و هیچ ترسی هم از زدن حرف غیر واقعی ندارد
نظرات بینندگان