arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۳۶۱۹۳
تاریخ انتشار: ۵۳ : ۱۸ - ۲۴ اسفند ۱۳۹۸

کرونا و سال بد آسیای جنوبی / یادداشتی از فارین پالیسی

اطلاعات دروغ همیشه بحران‌ها را بدتر می‌کند، همزمان انتشار شایعات در مورد روش‌های مقابله با درمان در زمان همه‌گیری یک ویروس می‌تواند خطری دو چندان داشته باشد. در هند برخی به دروغ ادعا كرده‌اند كه ادرار و مدفوع گاو می‌تواند در مقابله با کرونا ویروس مفید باشد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

راوی آگراوال در فارین پالیسی نوشت: تا اینجای کار سال 2020 برای بیشتر کشورهای آسیای جنوبی سال بدی بوده است. رشد اقتصادی در سراسر منطقه در حال کند شدن است ضمن اینکه همزمان افغانستان درگیر تنش‌های سیاسی شده و هند هم درگیر خشونت‌های فرقه‌ای است. اکنون منطقه در خطر شیوع کووید 19 قرار گرفته، اتفاقی که می‌تواند فعالیت اقتصادی را تعطیل، زنجیره های تأمین را مختل و سیستم بهداشت و درمان ضعیف موجود را به کلی از کار بیاندازد.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: آخرین موارد ابتلا از هفته گذشته تا امروز، جهش نسبتا قابل توجهی را نشان می‌دهد. هند با 56 مورد بیشترین موارد ابلا به این ویروس را دارد. کارشناسان می‌گویند با توجه به کمبود کیت آزمایش کرونا و پایین بودن سطح سواد مردم و زیرساخت‌های مراقبت‌های بهداشتی، احتمال همه گیری گسترده بیماری وجود دارد. اگر تجربه کشورهایی مانند ایتالیا را مدنظر قرار دهیم، احتمالا باید شاهد وخیم‌تر شدن اوضاع در هند باشیم.

درمان جادویی؟ اطلاعات دروغ همیشه بحران‌ها را بدتر می‌کند، همزمان انتشار شایعات در مورد روش‌های مقابله با درمان در زمان همه‌گیری یک ویروس می‌تواند خطری دو چندان داشته باشد. در هند برخی به دروغ ادعا كرده‌اند كه ادرار و مدفوع گاو می‌تواند در مقابله با کرونا ویروس مفید باشد.

در همین حال، برنامه‌های پیام رسان در شبکه‌های مجازی به ویژه واتس اپ کانون انتشار این شایعات بوده‌اند. در کل بیشتر کشورهای آسیای جنوبی بستر مناسبی برای شیوع گسترده این ویروس دارند، تراکم بالای جمعیت، اقدامات بهداشتی عموماً ضعیف و تعداد زیاد کاربران اینترنت که عمدتا سواد دیجیتالی زیادی ندارند، همه شرایط را برای شیوع کرونا مهیا می‌کند.

تأثیرات اقتصادی. حتی اگر آسیای جنوبی هنوز هم موارد ابتلا نسبتاً کمی داشته باشد، منطقه در حال حاضر عواقب اقتصادی ناشی از کرونا را احساس می‌کند. طبق گزارش فایننشال تایمز، هند 70 درصد از مواد اولیه دارویی خود و یک چهارم از قطعات اتومبیل را از چین وارد می‌کند ضمن اینکه بازار اصلی گوشی‌های چینی هم هند است، این در حالی است که هند تازه در حال رونق بخشیدن یه سال‌ها رکود اقتصادی خود بود.

تنها نکته مثبت شرایط فعلی برای این کشورها این است که اقتصادهای آسیای جنوبی همه واردکنندگان بزرگ انرژی هستند و ممکن است افت شدید قیمت نفت خام برای آن‌ها سودمند باشد. افت 20 دلار در قیمت نفت خام موجب صرفه جویی در هزینه واردات سالانه هند به ارزش 1 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور می‌شود.

نظرات بینندگان