arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۳۷۶۳۶
تعداد نظرات: ۳۴ نظر
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۱۶ - ۰۲ فروردين ۱۳۹۹
هشدار سخنگوی وزارت بهداشت:

اگر مردم قرنطینه را بشکنند، بین یک تا دو هفته شاهد شیوع مجدد پیک بیماری خواهیم بود

کیانوش جهانپور با اشاره به آمار کاهش ۵۰ درصدی سفرهای نوروزی، ضمن تشکر از افرادی که به توصیه ها عمل کرده اند، تصریح کرد: در عین حال این میزان کاهش در سفرها کافی نیست. بی تردید در صورت ادامه کاهش سفرها و دید و بازدیدها و درخانه ماندن مردم در روزهای آتی، طی یکی دو هفته آینده کاهش موارد بروز بیماری را شاهد خواهیم بود. اما اگر مردم موضوع را ساده بگیرند و تصور کنند که کرونا تمام شده و به هر دلیلی ترددهای شهری و بین شهری و تجمعات در تفرجگاه‌ها و طبیعت و ... افزایش یابد و به نوعی این حصار را بشکنند، قاعدتا بین ۷ تا ۱۴ روز آینده نتیجه آن را با بازگشت و پیک مجدد بیماری مشاهده خواهیم کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دکتر کیانوش جهانپور در ارتباط ویدئو کنفرانسی با خبرنگاران، درباره برخی نگرانی‌ها مبنی بر احتمال شیوع بیش از پیش کرونا به دنبال بازگشت مسافران نوروزی و عدم توجه مردم به استراتژی "در خانه بمانیم"، گفت: آنچه که در مورد بیماری کووید ۱۹ در دنیا نیز صادق است و پیشگیری از آن از این مسیر صادق است، کاهش تردد، تجمع و سفرهاست؛ به هر میزان که این موضوع محقق شود، قاعدتا طی روزهای آینده نتیجه آن را خواهیم دید.

به گزارش انتخاب؛ جهانپور با اشاره به آمار کاهش ۵۰ درصدی سفرهای نوروزی، ضمن تشکر از افرادی که به توصیه ها عمل کرده اند، تصریح کرد: در عین حال این میزان کاهش در سفرها کافی نیست. بی تردید در صورت ادامه کاهش سفرها و دید و بازدیدها و درخانه ماندن مردم در روزهای آتی، طی یکی دو هفته آینده کاهش موارد بروز بیماری را شاهد خواهیم بود. اما اگر مردم موضوع را ساده بگیرند و تصور کنند که کرونا تمام شده و به هر دلیلی ترددهای شهری و بین شهری و تجمعات در تفرجگاه‌ها و طبیعت و ... افزایش یابد و به نوعی این حصار را بشکنند، قاعدتا بین ۷ تا ۱۴ روز آینده نتیجه آن را با بازگشت و پیک مجدد بیماری مشاهده خواهیم کرد.

جهانپور ادامه داد: بنابراین مردم صبوری کنند و در منازل بمانند و با احترام به سلامت دیگران، دید و بازدیدهای نوروزی نداشته باشند و به منزل بزرگترها نروند. قاعدتا توجه به این مباحث، مسیر مهار و کنترل بیماری را طی روزهای آینده هموارتر می‌کند. بنابراین تداوم کاهش سفرها و عمل به استراتژی "در خانه بمانیم" طی روزهای پیش رو بسیار مهم است.

غذا و دارو هم تحریم است

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره تاثیر تحریم ها در روند تامین و تدارک دارو و تجهیزات در جهت مقابله با کرونا و درمان بیماران، گفت: ایران تحریم است؛ تحریم هایی ظالمانه و یک جانبه از سوی ایالات متحده آمریکا. آنچه که روی کاغذ مبنی بر عدم تحریم دارو و غذا وجود دارد، کذب محض است و عملا با تحریم مبادلات بانکی، کشور تحت تحریم است و دارو و غذا هم، از این امر مستثنی نیستند و این تحریم ها مستقیما علیه مردم است و در مسیر تحریم هم تامین دارو و تجهیز بیمارستان‌ها نیز تحت تاثیر قرار دارند.

چگونگی درمان اتباع افغان مبتلا به کرونا در کشور

جهانپور در پاسخ به سوالی درباره ادعای برخی رسانه ها مبنی بر عدم پذیرش افغانهای مبتلا به کرونا در بیمارستانهای کشور، گفت: قاعدتا در بیمارستان ها و پزشکان ما، ملیت و تابعیت افراد را استعلام نمی کنند و این موضوع کذب محض است. بیماران افغان ساکن در ایران نیز در صورتی که نیازمند بستری باشند، در بیمارستان ها بستری شده و خدمات لازم را دریافت می کنند. در غیر این صورت هم مانند سایر هموطنان در قرنطینه خانگی و با نظارتهای انجام شده، دوره درمان را طی می کنند. اما در عین حال ممکن است بیمارانی با علایم مشکوک در پشت مرزهای کشور، خواستار ورود به ایران و دریافت خدمات باشند که در این زمینه امکان پذیرش افراد مشکوک در کشورهای همجوار را نداریم.

غربالگری ۳۰ میلیون ایرانی در سامانه salamat.gov.ir

وی همچنین درباره نتایج غربالگری کرونا در ورودی و خروجی شهرهای کشور، گفت: این طرح در قالب فاز دوم بسیج عمومی مقابله با کرونا اجرایی شد. حلقه اول این بسیج ملی، خوداظهاری افراد در سامانه salamat.gov.ir و پاسخ به سوالات مربوطه است. تا امروز بیش از ۳۰ میلیون ایرانی در این سامانه ثبت نام کرده اند و مورد پیگیری همکاران ما در سراسر کشور قرار گرفته اند. بر این اساس موارد محتمل و مضنون به کووید۱۹ به مراکز ۱۶ ساعته خدمات جامع سلامت ارجاع شده اند و در صورت نیاز نیز موارد به بیمارستان‌ها ارجاع می شوند و در غیر این صورت نیز فرد بیمار به قرنطینه خانگی هدایت شده و پایش هر روزه از آنها نیز انجام می‌شود.

جهانپور ادامه داد: از این طریق روزانه بیش از ۲۲۰۰ نفر شناسایی مورد محتمل و مشکوک به بیماری را داریم و نهایتا نیز از این جمع، موارد قطعی بیماری که از طریق آزمایشات لازم انجام می‌شود، به صورت روزانه اعلام می‌شوند. این طرح یکی از بزرگترین طرح هایی است که با این درصد شمول انجام می‌شود و طی هفته گذشته حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور تحت پوشش آن قرار گرفته‌اند. بی تردید استمرار آن در طی روزهای آینده به کنترل بیماری بسیار کمک خواهد کرد.

ایران تنها کشور منطقه مدیترانه شرقی در ارایه شفاف اطلاعات کووید-۱۹

سخنگوی وزارت بهداشت همچنین در پاسخ به سوالی درباره موارد کووید ۱۹ در کشورهای دیگر، گفت: این ویروس از هفته‌های گذشته به کشورها ورود کرده بود؛ اما به هر دلیلی برخی کشورها در اعلام آن تاخیر داشتند. در حال حاضر ۱۸۴ کشور دنیا مبتلا به این ویروس هستند و در این پاندمی رسما حضور ویروس را اعلام کردند. سرعت شتابان این بیماری در کشورهای توسعه یافته اروپایی و همچنین آمریکا، نشان می‌دهد که کشورهایی مانند جمهوری اسلامی ایران چه اقدامات موثر و راهگشایی را توانستند در جهت کنترل بیماری انجام دهند تا بیماری عواقب کمتری داشته باشد. به نظر می آید این مقایسه امروز امکانپذیر است و اینجاست که قضاوتهای مغرضانه با اهداف سیاسی یا غیر آن، امروز قابل راستی آزمایی است.

وی ادامه داد: در منطقه مدیترانه شرقی، ایران تنها کشوری است که شفافیت لازم را در این بیماری داشته و از سایر کشورها نیز دعوت می‌کنیم که در ارایه اطلاعات این بیماری، شفافیت جمهوری اسلامی ایران را داشته باشند و مطمئن باشند که این موضوع به مهار بیماری کمک خواهد کرد. بی تردید کتمان واقعیت بیماریهای واگیر، هم برای سلامت خود کشورها و هم کشورهای همجوار تبعات زیادی به دنبال خواهد داشت.

جهانپور با اشاره به مشکلاتی مانند تامین ماسک، اقلام ضدعفونی کننده، سرعت کند ارایه کیتهای آزمایشگاهی و ... در کشورهای توسعه یافته، افزود: در ایران اگر این موارد به مرز بحران رسید، اما وارد فاز بحران نشد و این به مدد همکاری مردم و حضور همدلانه و هم افزایی اقدامات دستگاه ها و همچنین انجام اقدامات به هنگام در کشور انجام است.

هر چه دیرتر به کرونا مبتلا شویم، عوارض آن کمتر خواهد بود؟

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره برخی اظهارات مبنی بر اینکه هر چه دیرتر به کرونا مبتلا شویم، عوارض آن نیز کمتر خواهد بود و همچنین تاثیر فصل گرما در تخفیف بروز بیماری، گفت: قطعی نمی شود در این زمینه اظهار نظر کرد. با گذشت زمان ممکن است تغییرات محدود ژنتیکی در ویروسها اتفاق افتد و به نوعی، ویروسها خفیف شوند، اما این قطعی نیست. از طرفی هم این اولین فصل گرمایی است که این ویروس تجربه خواهد کرد و قبل از این، هیچ تجربه ای برای آن وجود ندارد. بنابراین نمی شود قضاوت زود هنگام در این موارد داشت.

شدت علایم کرونا در گروه‌های خونی مختلف، متفاوت است؟

سخنگوی وزارت بهداشت همچنین در پاسخ به سوالی درباره اظهاراتی مبنی بر متفاوت بودن شدت بروز کرونا در گروه های خونی مختلف، افزود: به لحاظ آماری ممکن است در برخی کشورها مانند چین، چنین مواردی را مطرح کرده باشند، اما چون این موارد متعدد نیست، قابل قضاوت نیست. این چنین مواردی در حد مدارک و شواهد متقن علمی نیست. بنابراین هر چند گزارش هایی در این باره ارایه شده، اما اینکه آیا این موارد درست است یا خیر، باید منتظر مطالعات متقن علمی بود. موارد عنوان شده، محدود است و هیچ کدام در سطح شواهد علمی نیست و هنوز برای قضاوت زود است.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۲
1
10
هر کی قرنطینه را بشکند، عقل ندارد
حامد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۲
0
14
شما باید قانون قرنطینه رو اجرا کنید........ مردم ایران فقط با زور هر قانونی رو رعایت میکنند......................
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۲
1
10
اقای وزیر با سلام و احترام به شما و همکاران سخت کوشتان
آقای وزیر بهترین فرصت است از آقای رئیس جمهور بخواهین تا حداقل ۲۰ام همه جا رو تعطیل کنن به غیر سوپر مارکت و نانوایی پمپ بنزین
به والله معمولا هر سال فروردین جز تعطیلات است
این بیماری کاملا کنترل میشه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۲
1
16
بهترین روش برای محدود کردن ترددها، کنترل ارایه بنزین در پمپ بنزین ها است. اگر بنزین نباشد یا محدود باشد، این همه تردد نخواهیم داشت.
پاسخ ها
م
| Iran, Islamic Republic of |
۲۰:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۲
من موندم چرا اینا رو به رگبار نمیبندن؟؟؟؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۳
اتفاقا" میخواهند که بنزین لیتری 3000تومن مصرف بشه که کمکی به خزانه خالی مملکت بشه.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۲
0
7
چرا بر ازموده را دو مرتبه اصرار دارید ۵۰ در صد مردم رعایت نمیکنند جدا از افراد افراطی ضریح لیسان درب حرم شکنان ۵۰ در صد مردم توجه به این قضایا ندارند ترا خدا شبکه را فعال ونگه دارید بقیه کارها را تعطیل کنید راهش خیلی ساده است تخصیص سوخت را فقط به شبکه ها اختصاص دهید وبرای سایر خودرو ها قطع کنید افرادی که هم نیاز به سفر ضر.ری دارند از قطار وهواپیما واتوبوس استفاده کنند ترا خدا تا قبل از بروز فاحعه ملی این پر.ژه را اجرائی کنید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۲
1
15
یک ماهه فقط دارین هشدار میدین.به غیر از هشدار دادن چکار کردین؟ اقا جان با توصیه و هشدار نمیشه کاری کرد.مثل تمام دنیا با احبار برخورد کنید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۲
اقای روحانی یک دنده گی بسه. کوتاه بیایید . قرنطینه را اجرا کنید . تنها 15 روز طول میکشه. مثل اونایی شدید که از آمپول می ترسه. درد نداره نترسید. . شجاع باشید. بخاطر حفظ جان مردم اقدام کنید. زبان مردم مو در آورد از بس گفتند. چقدر دست دست میکنید.
رضا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۲
0
13
به دولت پیشنهاد می دهم اعلام کند که هر کس مسافرت برود نشان می‌دهد که از تمکن مالی بالایی برخوردار است، در نتیجه یارانه اش قطع می‌شود. دولت می‌تواند پلاک خودرو هایی که به سفر میروند با دوربین های جاده ها کنترل و شناسایی و اقدام به حذف یارانه کند.
ناشناس
|
-
|
۱۸:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۲
0
11
مگه قرنطینه ایم که حالا اونم بشکنیم!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۲
0
14
دقیقا کدوم قرنطینه رو بشکنن ؟؟؟همچین از شکستن قرنطینه میگه گفتم اینجا پاریسه جون ملت ارزش داره یا کالیفرنیاست با اون اقتصادش!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۲
قرنطینه را اجرا نکردند حالا کم کم میخوان بگن دولت قرنطینه را اعمال کرد تا بعد اگر فاجعه ای اتفاق افتاد بگویند این مردم بودند که آنرا شکستند . بیچاره مردم. آش نخورده و دهن سوخته . خوبه والا .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۲
0
3
عجب انتظاری دارن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۲
0
14
آقایون عقلا ... قرنطینه کنید ... قرنطینه کنید .... تو رو خدا قرنطینه کنید تا زودتر برگردیم سر زندگیمون. بخاطر نفهمی یه عده داریم بیچاره میشیم.
م
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۲
0
5
من موندم چرا تو ایران اصلا سفت وسخت نمیگیریم. هرکی ازعوارضی رد شد، با تیربار بزنین. به خدا به نفع نظامه، به خدا به نفع انقلابه، به خدا به نفع کشور، به نفع اسلام، به نفع ملت. خیلی دیگه تو بعضی مسائل آزادی هست. تواروپا هم اینطورنیس.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۲
2
3
طبیعت برای متعال کردن چرخه خود راه کارهای زیادی دارد. از جمله بیماری کرونا. این بیماری که موجب وحشت بشر شده منافعی دارد .مانند
1- کاهش مصرف بشر 2- کاهش الودگی هوا 3- کاهش مصرف سوخت های فسیلی 4- جوان کردن جمعیت بشری 5- کاهش هزینه های سازمان های بازنشستگی 6- ارامش بشری هیجان زده و0000
سید عباس تسبیحی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۲
0
5
بهترین راه برای درآمد زایی هم که شده برای دولت دریافت مبلغ ۲ میلیون تومان به اعضای هر سرنشین خودرو ، و همچنین دریافت مبلغ ۵ میلیون تومان از سرنشین کودک و نوجوان هست که از طریق شماره پلاک خودرو در عوارضی ها که بعدا در حین فروش خودرو از مالک خودرو در حساب بدهی آنها کسر شود ،،،، اونوقت باید دید آقایانی که به دروغ بهانه پیدا میکنند بازهم میرن
سید عباس تسبیحی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۲
0
8
متاسفانه بهترین فرصت رو در ۳ هفته اخیر برای قرنطینه هوشمندانه و جدی از دست دادید و الان هم بعد از بازگشایی معلوم نیست چه تعداد هم وطن باید از دست برود، ،، آقای روحانی و تیم‌ سلبتریتی که برای ۱۷۶ مسافر هواپیما غصه میخوردند الان برای عدم قرنطینه اجباری ایا احساس غم نمی کنند روز ی ۱۰۰۰ نفر اط عزیزانمان رو داریم از دست می دیدم، بعد هم که اجباری باید بزن سر کار
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۲
0
7
شکست سیاست کنترل شیوع فقط و فقط تقصیر شخص رییس جمهور
اونجا که گفت: از شنبه همه چیز عادی میشه
اونجا که بعد از صحبتهای ستاد مشترک که گفت کم کم محدودبت اجرا میشه، اومد و گفت هیچ قرنطینه و محدودیتی نه الان و نه بعد داریم.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۲
0
5
اقای روحانی یک دنده گی بسه. کوتاه بیایید . قرنطینه را اجرا کنید . تنها 15 روز طول میکشه. مثل اونایی شدید که از آمپول می ترسه. درد نداره نترسید. . شجاع باشید. بخاطر حفظ جان مردم اقدام کنید. زبان مردم مو در آورد از بس گفتند. چقدر دست دست میکنید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۳
مگه اوضاع دست روحانیه؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۲
0
4
فعلا که مردم به حال خود رها شده اند. عده ای ازمردم از طریقه شیوع ویروس اطلاع ندارند .خب همه که سواد و اطلاعاتشان در حد پزشکی نیست خب برای حفظ جان اینگونه افراد باید از قوه قهریه استفاد ه کرد. شما حساب کنید یک بچه ای که اطلاع از خطر پریز برق ندارد و درحال دست کردن در آن است آیا والدین او به نصیحت کردن بسنده میکنند و می نشینند وتماشا میکنند و اگر برقش گرفت و او را کشت میگویند چشمش کور تا باشه دیگه دست به برق نزنه؟ یا بر میخیزند و جلوی اورا میگیرند. فعلا مثل اینکه دولت نشسته و همین را میگوید که چشمشان کور تا اینا باشند به مسافرت نروند . اینگونه مسئول جان مردمند؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۲
0
7
حالا اگه اینا منافع این مسولین رو به خطر می انداختن ۱۰۰ درصد کسی جرات نمی کرد بیرون بیاد ولی چون واسه دولت مهم نیست به همون توصیه اکتفا می کنه
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۲
0
0
قرنطینه کردن هزینه بسیار سنگینی بر دوش دولت بار می‌کنه.و این در این شرایط تحریم اصلا امکان ندارد.اگرذدولت قرنطینه بکند می‌بایستی تمام هزینه های زندگی افراد قرنطینه شده را بپردازد.و این موضوع هزینه سرسام آوری دارد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۳
0
0
اين عدالت نيست كه عده اى در خانه بمانند و عده اى ديگر به ريش در خانه مانده ها بخندند كاش به اينجا ختم ميشد تازه برگشتشان از مسافرت هزينه اى دو چندان دارد و بايد از جيب در خانه ماندگان هزينه شود اين افراد بى فرهنگ جز چك و لگد چيز ديگرى نميفهمند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۳
0
0
ایران و کرونا: انفعال کامل، استراتژی تسکین، استراتژی سرکوب؟

اولین جلسه ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا در سال ۱۳۹۹ در روز شنبه،‌ ۲ فروردین ۱۳۹۹/ ۲۱ مارس ۲۰۲۰ به ریاست حسن روحانی، رئیس جمهور، برگزار شد. ویدئوی سخنان روحانی در وبسایت ایرنا منتشر شده است:

https://www.irna.ir/news/83722849/

حسن روحانی در دقیقه ۱۱:۳۵ تا ۱۲:۰۸ می‌گوید:

«این چیزی است که من از روز اول توصیه کردم و گفتم در جلسه که ضد انقلاب،‌ که بعد مدرکش را هم وزارت اطلاعات برای ما مفصل فرستاد، توطئه‌اش این است که یک کاری کند که در ایران کار تعطیل شود، فعالیت اقتصادی تعطیل شود. این هدف آن‌هاست. ما نباید بگذاریم این هدف محقق شود. ما همه باید کار کنیم، همه باید فعالیت کنیم البته در چارچوب پروتکل‌های بهداشتی که وزارت بهداشت و ستاد ملی اعلام می‌کند.»

سخن روحانی درباره مقطع زمانی اکنون است که به دلیل تعطیلات نوروزی حتی در فضای غیرکرونایی نیز اقتصاد ایران تقریباً تعطیل بود. پس از تعطیلات نوروزی از حوالی ۶ اردیبهشت ۱۳۹۹/ ۲۵ آوریل ۲۰۲۰ ماه مبارک رمضان آغاز می‌شود که معمولاً در این ماه نیز تولید کاهش می‌یابد.

این دوره دو ماهه فرصتی بزرگ است برای ایران تا استراتژی سخت‌گیرانه مقابله با کرونا موسوم به «سرکوب» را بر اساس «دوری‌گزینی اجتماعی» اعمال کند بدون اینکه اقتصادش، در مقایسه با روال عادی، آسیب چندان ببیند. این فرصت تکرارنشدنی در حال از دست رفتن است.

اگر این فرصت از دست برود و بیماری کرونا پس از ماه رمضان اقتصاد ایران را فلج کند با فاجعه‌‌ای بزرگ مواجه خواهیم شد که شورش گسترده تنها یکی از پیامدهای آن است.

امروزه، دولت‌ها عموماً، حداقل در حرف، به این نتیجه رسیده‌اند که «استراتژی سرکوب» تنها راه مقابله با کرونا است. در مقابل «استراتژی سرکوب»‌ دو راهکار عرضه می‌شود: ۱- انفعال کامل، ۲- استراتژی تسکین.

معنای «انفعال کامل‌» Do Nothing روشن است. در برخی مدل‌سازی‌ها پیامد «انفعال کامل»،‌ که «بدترین سناریوی محتمل»‌ worst-case scenario را رقم می‌زند، بسیار سنگین پیش‌بینی شده است.

امروزه عموماً به این نظر رسیده‌اند که «استراتژی تسکین» نیز پیامد مطلوب ندارد و، بر اساس مدل‌سازی‌ها، تلفات سنگین انسانی خواهد داشت. در وبسایت سرشناس بریتانیایی «مدیکال نیوز تودی» دو سیاست موسوم به «تسکین»‌ Mitigation Strategy و «سرکوب» Suppression Strategy توضیح داده شده:

COVID-19 suppression 'only viable strategy at the current time'
https://www.medicalnewstoday.com/articles/covid-19-suppression-only-viable-strategy-at-the-current-time

دولت بوریس جانسون در بریتانیا، بر اساس تئوری «ایمنی گله‌ای» Herd Immunity، ابتدا «استراتژی تسکین» را دنبال کرد ولی با انتشار پیش‌بینی مبتنی بر مدل‌سازی دو مرکز مهم علمی این کشور، کالج سلطنتی لندن و دانشکده مطالعات بهداشتی و بیماری‌های گرمسیری دانشگاه لندن، در روز دوشنبه ۱۶ مارس ۲۰۲۰/ ۲۶ اسفند ۱۳۹۸ اتخاذ «استراتژی سرکوب» را اعلام کرد. «استراتژی سرکوب» مبتنی بر «دوری‌گزینی اجتماعی» Social Distancing است و بهترین مدل موفق آن اقداماتی است که در ووهان چین برای مهار کروناویروس انجام گرفت.

@abdollahshahbazi
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۳
0
0
اگه دولت دلش بخواد از همین فردا همه رو مجبور میکنه از خونشون بیرون نیان.اما انگار گسترش بیشتر کرونا و تلفات جانی همچی برا سیاست بد نیست. جون مردم کی براتون اهمیت پیدا میکنه.یه عده که ابله هستن نمیدونن مسافرت و زیارتو اینا یعنی مرگ خودشون به جهنم اون بدبختی ک تو خونه نشسته هم بیچاره میکنن
سرباز معلم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۳:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۳
0
0
سلام و عرض ادب ...با کمال احترام با نظر اقای رئیس جمهور موافقم ...درسته در شرایط بحرانی قرار گرفتیم و میگین باید قرنطینه بشود ...ب فرض مثال قرنطینه بشه ایا بنده نوعی یا امثال کم درامد جامعه که با روز مزد خود گذران زندگیشون هستن چاره ایی اندیشیدید...ماهم جان خود را دوست داریم ولی چاره ای نیست،یا باید بسته حمایتی بحساب سرپرستان واریز بشود و یا اینک مردم عزیز جونشونو بگیرن دستشون ،برن سرکار
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۵:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۳
0
0
آقای رئیس جمهور مملکت را به فنا نده با قرنطینه کامل موافقت کن
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۶:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۳
0
0
دقیقا میتونید توضیح بدید کدوم قرنطینه ماکه میبینیم تهران خالی شده جادها ترافیک
مهدی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۳
0
0
لطفا ملو رفت آمد مردم را بگیرید تا هر چه زودتر این قضیه حل شود
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۳
0
0
احسنت
من نمی دانم چرا پیام های متفاوت از مسءولین به مردم مخابره می شود.
آقا بگویید اوضاع وحشتناک است بگویید ما تا تست مثبت تا نشود اعلام نمی کنیم بگویید. کشته ها بیشتر است بگویید دنیا امریکا با تحریمش دارد ملت ما را می کشد.
بگویید و بگویید و بگویید
مصطفی دلیر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۴
0
0
خب از هفته بعد کارها شروع میشه
دولت به کارفرماها دستور بده که حقوق ما رو بدن و کارها تعطیل بشه
ما هم میمونیم خونه
نظرات بینندگان