arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۳۸۴۸۹
تعداد نظرات: ۱۵ نظر
تاریخ انتشار: ۲۸ : ۱۰ - ۰۷ فروردين ۱۳۹۹
الجزیره بررسی کرد؛

چرا آمار مرگ و میر کرونا در ایتالیا تا این حد بالا است؟

۲۳ درصد ایتالیا‌یی ها بالای ۶۵ سال سن دارند بدین ترتیب این کشور بعد از ژاپن بیشترین جمعیت سالمند را دارد. ناظران معتقدند که توزیع سن نیز می‌تواند در افزایش نرخ مرگ و میر نقش داشته باشد. یکی دیگر از عوامل احتمالی سیستم بهداشت و درمان ایتالیا است که پوششی جهانی ارائه می‌دهد و تا حد زیادی رایگان است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ویرجینیا پیرتومارکی در الجزیره نوشت: چهارصد و سی و سه کشته، ششصد و بیست و هفت کشته، هفتصد و نود و سه کشته، اعداد و ارقام واقعا گیج کننده و هولناک هستند.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: هفته‌هاست که گزارش‌های روزانه مقامات بهداشتی ایتالیا از تعداد کشته‌های بیماری عفونی تنفسی جدید کووید ۱۹ باعث تاثر عمیق همگان شده و این کشور را در صدر لیست تلفات و مرگ و میر‌های ناشی از این ویروس در دنیا قرار داده است.

علیرغم یکسری اقدامات برای متوقف کردن شیوع ویروس کرونا از جمله تعطیلی کل کشور، ایتالیا هنوز نتوانسته منحنی ابتلا را مسطح و سرعت شیوع ویروس را کند کند.

آخرین آمار این کشور ۶۰۷۸ مرگ و میر از ۶۳.۹۲۸ مورد ابتلای گزارش شده است، میزان مرگ و میر به نسبت ابتلا بیش از ۹ درصد است.

در مقابل، در چین، که این بیماری از آن جا شروع شده، میزان مرگ و میر ۳.۸ درصد است. در آلمان نیز که بیش از ۲۴ هزار مورد ابتلا داشته تنها ۹۴ مورد فوت به ثبت رسیده که نرخ آن ۰.۳ درصد می‌شود.

اما ممکن است دلایل مختلف و در عین حال هشدار دهنده‌ای برای میزان مرگ و میر بالا در ایتالیا وجود داشته باشد.

ماسیمو گالی، رئیس بخش بیماری‌های عفونی بیمارستان ساکوس در میلان، شهر اصلی در منطقه بحران زده لومباردی که ۶۸ درصد از کل تلفات متعلق به آنجاست، گفت که با توجه به وخیم‌تر شدن وضعیت اضطراری در طی یک ماه گذشته، ایتالیا آزمایش خود را فقط بر روی افرادی که علائم شدید دارند و در مناطقی با شدت اپیدمی بالا زندگی می‌کنند، متمرکز کرده است. به گفته کارشناسان نتیجه چنین اقدامی، این است که اعداد موجود در حال حاضر به نوعی مصنوعی به نظر برسند.

گالی گفت: چنین رویکردی طبیعتا باعث افزایش نرخ مرگ و میر می‌شود چرا که نه کل افراد آلوده بلکه تنها شدیدترین موارد آزمایش می‌شوند.

کرونا ویروس ممکن است تا ۱۴ روز قبل از اینکه عفونت در فرد مبتلا به علائمی بالینی مانند تب و سرفه خشک تبدیل شود، از بیمار بدون علائم به دیگران منتقل شود. کارشناسان معتقدند که این به اصطلاح انتقال در خفا باعث شیوع سریع این بیماری شده است.

از ۱۵ مارس، ایتالیا حدود ۱۲۵۰۰۰ آزمایش در روز انجام می‌دهد. در مقابل، کره جنوبی که یک استراتژی آزمایش گسترده را اجرا کرده حدود ۳۴۰ هزار آزمایش انجام داده به طوری که حتی کسانی که علائم خفیف یا بدون علائم هستند نیز تست می‌شوند. این بیماری در کره تا به امروز تقریباً ۹۰۰۰ را آلوده کرده که میزان مرگ و میر بین آن‌ها ۰.۶ درصد بوده است.

ماتریس تماس اجتماعی در ایتالیا
در حالی که کروناویروس جدید می‌تواند افراد در هر سنی را آلوده کند، اما معمولا افراد مسن که قدرت سیستم ایمنی بدن آن‌ها با افزایش سن کاهش یافته در معرض تهدید بیشتری هستند.

براساس آخرین گزارش موسسه ملی بهداشت ایتالیا (ISS)، ۸۵.۶ درصد از کسانی که فوت کرده‌اند بیش از ۷۰ سال سن داشتند.

۲۳ درصد ایتالیا‌یی ها بالای ۶۵ سال سن دارند بدین ترتیب این کشور بعد از ژاپن بیشترین جمعیت سالمند را دارد. ناظران معتقدند که توزیع سن نیز می‌تواند در افزایش نرخ مرگ و میر نقش داشته باشد.

یکی دیگر از عوامل احتمالی سیستم بهداشت و درمان ایتالیا است که پوششی جهانی ارائه می‌دهد و تا حد زیادی رایگان است.

گالی با بیان اینکه بسیاری از بیماران در بیمارستان ساکو یکی از بزرگترین مراکز پزشکی ایتالیا فوت کردند، گفت: ما سالمندان بسیاری داریم که دارای بیماری‌های بی شماری هستند، این افراد به لطف مراقبت‌های گسترده توانستند عمر بیشتری کنند، اما در حال حاضر همین افراد در برابر کرونا شکننده‌تر از سایرین هستند.

براساس آخرین گزارش ISS مشخصات قربانیان کووید-۱۹ نشان می‌دهد، ۴۸ درصد از کشته شده‌ها به طور متوسط سه بیماری زمینه‌ای داشته‌اند.

کارشناسان همچنین شکل ماتریس تماس اجتماعی ایتالیا را دلیل دیگری برای شیوع گسترده بیماری در این کشور می‌دانند.

لیندا لورا سببادینی، مدیر انستیتوی ملی آمار ایتالیا گفت: سالمندان ایتالیایی با وجود آنکه بیشترشان تنها زندگی می‌کنند، اما منزوی نشده و زندگی آن‌ها با تعامل گسترده با فرزندان و جمعیت جوان‌تر همراه است.

وقتی چنین شوک بیرونی مانند شیوع کروناویروس اتفاق بیفتد، مهم است که این فعل و انفعالات اجتماعی کاهش یابد، بنابراین جداسازی افراد سالخورده باید فوراً در اولویت قرار داشته باشد.

کشور برای همیشه آماده این شرایط نیست
پیرلوگی لپالکو، اپیدمیولوژیست و استاد بهداشت در دانشگاه پیزا گفت: سایر کشور‌ها باید بسیار مراقب باشند.

وی گفت: آنچه در ایتالیا مشاهده می‌کنیم همان شرایطی است که قبلاً در چین دیده بودیم، در حالی که ایتالیا اندازه استان هوبئی است و لومباردی مانند ووهان است. گفتنی است کرونا ویروس جدید برای اولین بار در اواخر سال گذشته کشف شد.

لوپالکو که بخشی از کارگروه منتخب پاسخ اپیدمیولوژیک در پوگلیا جنوب ایتالیا است، هشدار داد: من می‌ترسم که ما شاهد همین شرایط در کشور‌های دیگر طی هفته‌های آتی باشیم.

لوپالکو با استناد به منحنی اپیدمی سایر کشور‌ها اختلاف بین آن‌ها و ایتالیا را زمان بندی کرده و معتقد است سایر کشور‌ها به سادگی در مراحل اولیه قرار دارند.

پس از چین، ایتالیا اولین کشوری است که این بیماری تا این حد در آن همه گیر شده است؛ از این رو، ما با اثرات همه گیر مرحله پیشرفته سروکار داریم.

در حالی که بسیاری از کشور‌ها به تدریج تدابیر سختگیرانه تری برای افزایش فاصله‌های اجتماعی اتخاذ می‌کنند، اما تاکنون در برابر اقدامات نگران کننده همان ایتالیا به دلیل نگرانی‌های قابل توجه در مورد اثرات اقتصادی چنین حرکاتی مقاومت نکرده‌اند.

پزشکان ایتالیایی در مرکز نبرد کشور با بیماری همه گیر هشدار داده‌اند که عدم تمایل به عمل سریع و قاطع می‌تواند عواقب مهمی داشته باشد.

گالی با تأکید بر اینکه در این شرایط، همه ما برای همیشه آمادگی نداریم، گفت: اگر من رئیس وزارت بهداشت و درمان هر کشوری باشم سریعا واکنش نشان خواهم داد.

امیدواری برای عدم ایجاد موجی تازه از بیماری
از آنجا که ایتالیا تلاش‌های گسترده‌ای برای کاهش سرعت شیوع بیماری به کار گرفته، اما به نظر می‌رسد سیستم بهداشت و درمان از حجم بالای بیماران دچار فرسایش شده است.

براساس گزارش‌ها، برخی پزشکان در لومباردی به عنوان خط مقدم مبارزه با کروناویروس بدون تجهیزات محافظ کافی کار کرده و خود را در معرض خطر بزرگی قرار می‌دهند. براساس اطلاعات مقامات بهداشتی ایتالیا، تاکنون ۱۴ نفر از آن‌ها فوت کرده و در کل ۳۷۰۰ پرستار و پزشک در حین انجام وظیفه به بیماری مبتلا شده‌اند.

در مرکز میلان، هتل چهار ستاره میکل آنژ برای حدود ۳۰۰ نفر به یک مرکز قرنطینه تبدیل خواهد شد، در حالی که همزمان قرار است یک غرفه نمایشگاهی برای تعداد مشابهی از بیماران به یک بخش مراقبت‌های ویژه تبدیل شود. قرار است هر دو این مراکز تا پایان این هفته به بهره برداری برسند.

آخرین به روزرسانی آمار مبتلایان این امیدواری را ایجاد کرده که روند مبتلایان شیب نزولی بگیرد. تعداد موارد ابتلای جدید روز یکشنبه در مقایسه با ۴۸۲۱ نفر روز قبل، به ۳۹۵۷ رسیده است در حالی که مرگ و میر‌ها نیز از یک رکورد ۷۹۳ مورد در روز شنبه به ۶۵۱ نفر کاهش یافته است. این کاهش موارد ابتلا و فوت در روز دوشنبه نیز ادامه یافت.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۵
غیر قابل انتشار: ۰
فرج الله خبیر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۷
20
14
ایران هم تقریبا همین میزان مرگ و میر را دارد ولی کسی توضیح نمی دهد چرا؟
کوروش
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۷
19
20
نکته اصلی اینست که دولتمردان ایتالیا آمارهای راست می دهند و نیازی به توجیه و پنهان کاری نمی بینند!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۷
شماها بیمارید . کلا خارجی ها از نظر شماها راستگو هستن
ناشناس
| Italy |
۱۹:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۷
یک ویروس بسیار مخربی سالهاست که در وجود ایرانیها رخنه کرده و آن تصویری بهشت گونه از اروپا و آمریکا در ذهن خود ساخته است...
متاسفانه این ذهنیت در مهاجرین سومالیائی و سودانی و بورگینافاسوئی که به اروپا خود را میرسانند دیده نمیشود و این خود باختگی فقط مختص ایرانیهاست...کلا درد بیدرمان ایرانیهاست...
رسانه های ایتالیا دیگر اجازه ندارند اخبار شهر برگامو قتلگاه ویروس کرونا را منتشر کنند...
ایرانیه در زمینه فرهنگ بیگانه پرستی از قبایل بادیه نشین آفریقائی هم عقب افتاده تر هستند من با آفریقائیهای زیادی در اروپا از ملیت های مختلف سروکار داشته ام و از درد بیدرمان بیگانه پرستی ایرانیان در وجود آنان جیزی مشاهده نکردم...
قصد توهین ندارم...متاسفانه یک واقعیت انکار نشدنیست...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۷
17
17
دلیلش میتونه عدم ارائه آمار درست از طرف ایران باشه بالاخره هرکی اطرافش هستن که مبتلا یا فوت شدن چندین مورد فوتی به نام آنفولانزا یا چیز دیگه جا میزنن
ناشناس
|
Italy
|
۱۷:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۷
3
19
من در ایتالیا زندگی میکنم بنظر من عوامل دیگری جز گهولت سن عامل مرگ و میر بالا در ایتالیاست..بعبارتی ایتالیائیها سیستم ایمنی بسیار ضعیفی دارند که به نوع خوراک و استایل زندگی آنان بستگی دارد..
1 - بیشتر ایتالیائیها علیرغم اینکه ادعا دارند که بهترین غذاها را دارند ولی متاسفانه اصلا در پخت غذا از موادی که سیستم ایمنی را تقویت می کنند مثل زرد چوبه پیاز و سیر و زنجبیل اصتفاده نمی کنند...پیزا و پاستائی که قوت اصلی ایتالیائیها را تشکیل میدهد از یک نان ساده و مقداری آب گوجه و گمی موتزارلا که فاقد هرگونه ارزش غذائی هستند تشکیل شده است.
2- ایتالیائیها بشدت عاشق کشیدن سیگار هستند و بجرات میتوان گفت که بیش از 80 درصد آنان ریه هائی ناسالم دارند...
3- اگر به آمارهای بهبود یافته گان توجه کنید در می یابید که تقریبا آمار بهبودیافته گان از بیمارستانهای ایتالیا فوق العاده کم است بعبارتی اگر در گنین شرائطی وارد یک بیمارستان ایتالیائی شوی امکان بهبود یافتنت تقریبا صفر است جون اساسا ایتالیائیها مسئولیت پذیر نیستند و در شرائط بحرانی آنقدر نق میزنند و کم کاری میکنند که براایشان اهمیتی ندارد که بیمار درحال مردن است...بعبارتی واژه ای بنام ایثار در ایتالیا معنی ندارد...اگر وارد یک بیمارستان ایتالیائی شدی خودت را مرده فرض گن...
ناشناس
|
Italy
|
۱۸:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۷
14
26
کرونای آدمکش یک مزیتی هم داشت و آن اینکه به تمام جهانیان نشان بدهد اروپا و آمریکا و کلا بلوک غرب فقط بلوف هستند بخصوص اروپای پیر هیچی بجز سیاست مزورانه ندارد امکانات این کشور برای مردم خودشان هم کم هست آنقدر بدبخت هستند که مثل سگ از آمریکا میترسند همون آمریکائی که الان خودش هم مثل خر تو گل گیر کرده! اگر کشورهای صاحب منابع و ثروت خاورمیانه مثل آدم زندگی کنند و دست از جهالت نفاق و جنگ خانمان سوز بردارند و به مردم خودشان اعتماد کنند ورق کمتر از 5 سال برمی‌گردد و حتی امکان دارد اروپای ها و آمریکایی برای کارگری به این منطقه بیان نه اینکه با کلی سلاح و جنگ افزار بخواهند برای ما صلح بیاورند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۷
شما فعلا به کشور خودمون فکر کن
علي
| Iran, Islamic Republic of |
۰۲:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۸
بنده خدا اونا يه نمايشگاه رو آي سي يو ميكننن پس امكانات دارن
ناشناس
|
Italy
|
۱۸:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۷
1
2
و یکی از بزرگترین دلیلش اینه از چهار تا مغازه سه تا چینی هست و دانشگاه و بازار لباس در قرق چینی هاست و هیچ کنترلی وجود نداره دولت مافیایی .
morteza
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۷
3
10
با سلام مردم ایران قابل مقایسه با هیچ ملتی نیستند.زیرا اولا اینقدر در مقابل ناملایمات روزگار و دشمنان داخلی و خارجی سختی دیده و کشیده اند که مثل فولاد آبدیده شده اند.ثانیا ایمان و اعتقاد به خدای متعال و عشق و ایثار اکثر آنان در خدمت به همنوع باعث می شود که انشاءالله این مورد را نیز شکست بدهند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۷
7
3
با توجه به اینکه دربین کشورهای اروپایی ایتالیا مذهبی تر از بقیه هست و کشیش ها قدرت بیشتری دارند و زیارت در و دیوار و طلب بخشش از حضرت مسیح بیشتر رواج دارد این هم یک بیماری مسری میباشد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۷
4
6
چرا ما به رلستگوی مسوولان اعتماد کنیم؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۸
0
3
Universal دراینجا معنای سراسری می دهد نه جهانی
یک معلم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۸
0
10
به چندین علت می توان اشاره کرد:
۱- تراکم جمعیتی این کشور نسبت به ایران بسیار بالا است. ایتالیا تقریبا ۳۰۰ هزار کیلومتر مربع است با جمعیتی ۶۰ میلیونی و ایران ۵/۵ برابر ایتالیا وسعت دارد با جمعیت ۸۰ میلیونی!
۲- ایتالیا مثل ایران آفتاب گیر نیست و بلکه شاید رطوبت زیادتر از ایران هم بتواند علت این شیوع باشد.
۳- ایتالیا کلا کشوری با میانگین سنی بالایی است.
۴- مصرف سیگار در ایتالیا و نیز بیماری های ریوی واقعا بالا است. یکجوری ایتالیای فعلی مثل ایران قلیونی و توتونی سابق خودمون است.
۵- با انگیزه بودن تیم های درمانی ایران و شاید بتوان گفت توحیدی بودن جامعه ایران در مقایسه با ایتالیا
و چند عامل دیگر
نظرات بینندگان