arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۴۲۱۸۸
تاریخ انتشار: ۳۹ : ۱۸ - ۲۵ فروردين ۱۳۹۹

پیشنهاد تمدید حالت فوق العاده در قرقیزستان به خاطر کرونا / راه اندازی سامانه نظارت بر قرنطینه

رئیس ستاد مقابله با کرونا در قرقیزستان با توجه به وضعیت بیماری در این کشور و بیان اینکه صحبت از اوج (پیک) بیماری بسیار زود است، به رئیس جمهوری این کشور پیشنهاد کرد که وضعیت اضطراری را تمدید کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

به گزارش خبرگزاری اوآنا به نقل از منابع خبری قرقیزستان، سورونبای جینبکوف رئیس جمهوری قرقیزستان روز دوشنبه قبادبیگ بارانوف معاون نخست وزیر و رئیس ستاد مقابله کرونا را به حضور پذیرفت. دفتر ریاست جمهوری قرقیزستان اعلام کرد که در این دیدار وضعیت جاری شیوع کرونا در این کشور و همچنین اقدامات انجام شده برای مقابله با کرونا و تاثیرات ناشی از آن مورد بحث قرار گرفت.

رئیس جمهور قرقیزستان در این دیدار بار دیگر بر ضرورت تامین لوازم محافظتی لازم برای کادر درمانی را مورد تاکید قرار داد.

وی همچنین خواستار یک تحلیل عمیق و جامع از اوضاع برای تهیه پیشنهادات موثر به منظور تثبیت شرایط بهداشتی و اپیدمولوژیک و اقتصادی در کشوبر شد. جینبکوف تاکید کرد که اولویت توجهات در این اوضاع باید به بخش‌های آسیب پذیر جامعه و حمایت از کارگاه‌های کوچک باشد.

بارانوف رئیس ستاد ملی مقابله با کرونا هم گفت: با توجه به وضعیت هفته‌های اخیر بسیار زود است که از اوج بیماری در قرقیزستان سخن گفته شود. وی همچنین با توجه به افزایش نرخ روزانه ابتلا به ویروس کرونا در کشور و با توجه به شرایط جهان و کشور‌های همسایه، پیشنهاد کرد که حالت اضطراری در برخی از شهر‌ها و مناطق این کشور تمدید شود. این اقدام برای کاهش تماس‌های اجتماعی افراد و جلوگیری از گسترش بیماری کرونا انجام شده است.

** راه اندازی سامانه نظارت بر قرنطینه افراد در خانه

در همین حال در قرقیزستان سامانه‌ای برای نظارت بر قرنطینه افراد در خانه‌های خود راه اندازی شده است. این سامانه از طریق یک برنامه کاربردی (اپلیکیشن) روی موبایل کار می‌کند و افرادی که لازم است در قرنطینه خانگی باشند با رضایت خود این برنامه را روی گوشی موبایل خود نصب می‌کنند.

این برنامه به افراد اجازه می‌دهد تا اطلاعات مربوط به وضعیت سلامتی خود را به کارکنان امدادی ارسال کنند. این سامانه نظارتی را اداره فناوری اطلاعات تحت نظارت کمیته دولتی اطلاعات و ارتباطات قرقیزستان ایجاد کرده است.

بر اساس تازه‌ترین آمار تا کنون ابتلای ۴۱۹ نفر به کرونا در قرقیزستان تایید شده و حدود ۷ هزار نفر هم به علت تماس با افراد مبتلا تحت نظارت قرار دارند. در ماه جاری میلادی تا کنون نزدیک به ۲۵ هزار مورد تست کرونا در این کشور انجام شده است.

قرقیزستان در آسیای میانه اوایل فروردین ماه در پی دوبرابر شدن شمار مبتلایان به کرونا ضمن اعلام وضعیت اضطراری در سه شهر اصلی این کشور از جمله بیشکک پایتخت، این شهر‌ها را قرنطینه و مقررات منع آمدو شد اجرا کرد.

دولت قرقیزستان اعلام کرد که علاوه بر شهر‌های بیشکک، اوش و جلال آباد، تدابیر محلی حالت اضطراری در چند منطقه دیگر هم اعلام شده است. از مردم این شهر‌ها و مناطق خواسته شده که فقط برای مقاصد ضروری از خانه‌های خود خارج شوند.

منبع: ایرنا
نظرات بینندگان