arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۴۳۹۱۲
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۱۴ - ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۹

ناگفته‌هایی از «خانه دوست اینجاست»، آخرین فیلم سیامک شایقی

دستیار سیامک شایقی می‌گوید: در مستند «خانه دوست اینحاست»، بدون هیج خط قرمزی حرف‌هایی درباره خانه سینما خواهید شنید که شاید تا به حال در جایی نشنیده باشید.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ناگفته‌هایی از «خانه دوست اینجاست»، آخرین فیلم سیامک شایقی«خانه دوست اینجاست» نام مستندی است که سیامک شایقی سال گذشته آن را ساخت ولی عمرش کفاف ندارد به طور کامل تمامش کند و مرحله صداگذاری موسیقی آن باقی مانده است.

به گفته خود این فیلمساز؛ «خانه دوست اینجاست» با همراهی یک زوج یعنی فاطمه معتمدآریا و همسرش (احمد حامد) ساخته شده و روایتی است از اختلاف نظر این دو پس از برگزاری و اهدای جوایز یکی از جشن‌های خانه سینما که همین بهانه‌ای می‌شود تا سراغ برخی اهالی سینما بروند و با آن‌ها درباره خانه سینما صحبت کنند.

حال که یک هفته از درگذشت سیامک شایقی می‌گذرد در گپ و گفتی کوتاه با مهرداد موفق، دستیار این کارگردان از آخرین تجربه فیلمسازی سیامک شایقی پرسیدیم.

موفق که خودش را یکی از بنیانگذاران انجمن دستیاران و برنامه‌ریزان خانه سینما معرفی می‌کند، به ایسنا می‌گوید:‌ مستند «خانه دوست اینجاست» روایت ‌کننده تاریخچه خانه سینما از بدو تاسیس تا به امروز است. در این مستند با افراد مختلفی صحبت شده از جمله آن هیاتی که موسس چنین مجموعه‌ای بودند و خانه سینما را به وجود آوردند تا کسانی که امروز در سینمای حرفه‌ای فعال هستند و با همه این‌ها گفت‌وگوهایی انجام شده که بخاطر نوع سوالاتی که آقای شایقی از قبل طرح می‌کردند گاهی بسیار چالشی شده است.

او با اشاره به اینکه احمد حامد معمولا به طرح سوال می‌پرداخت و گاهی هم خود سیامک شایقی داخل بحث می‌شد، ادامه می‌دهد: در این صحبت‌ها هر کسی نظر و پیشنهادی داشت مطرح می‌کرد و چون محدودیت و خط قرمزی در صحبت‌ها وجود نداشت گاهی کار به مناظره می‌کشید.

موفق با اشاره به علاقه و تعصب سیامک شایقی به خانه سینما می‌گوید: یک ویژگی جالب این فیلم شاید این باشد که هیچ خط قرمزی در آن لحاظ نشده و همه آزاد بودند هر چه می‌خواهند بگویند. سوالات اقای شایقی گاهی بسیار تند و ژورنالیستی و نیز بنیادی و اساسی مطرح می‌شد تا بحث کاملاً چالش برانگیز باشد. به همین دلیل افرادی که صحبت می‌کردند برخی موافق رویه خانه سینما و برخی مخالف بودند و برخی هم اساسا با خانه سینما مخالف بودند. برای آقای شایقی آنقدر خانه سینما مهم بود که برخلاف بسیاری از گفت‌وگوهایی که انجام می‌شود و همه سعی می‌کنند از خوبی‌ها بگویند، تلاش می‌کرد نوعی دیگر سوال بپرسد و نتیجه‌اش هم این شده که حرف‌هایی در این مصاحبه می‌شنوید که شاید تا بحال جایی نشنیده باشید.

او که آشنایی و دوستی قدیمی هم با سیامک شایقی داشته ادامه می‌ دهد: فیلمبرداری دو، سه ماه طول کشید و تدوین هم تقریبا تمام شده و صداگذاری و موسیقی باید انجام شود. دو سه هفته پیش که با هم صحبت کردیم از روند کار می‌گفتند اما چند روز بعد هر چه تماس گرفتم دیگر جواب ندادند و چون اوج شیوع کرونا هم بود نتوانستم به منزلشان بروم. ایشان در مدت ساخت این مستند دو، سه روز بخاطر بیماری سر فیلمبرداری نیامدند و فقط سوال‌ها را می‌فرستادند. بعضی روزها حالشان اصلا خوب نبود و وقتی می آمدند کاملا متوجه می‌شدیم که شرایط خوبی ندارند، اما در یک مقطعی خیلی حالشان خوب شده بود طوری که اصلا فکر نمی‌کردیم مریض باشند ولی ناگهان شرایط تغییر کرد و الان نبودنشان برای من بسیار تاسف‌آور است.

موفق در پایان این گفت‌وگو درباره نگاهی که شایقی از ساخت این مستند درنظر داشت، می‌گوید:‌ هدف از ساخت این مستند ارتقای خانه سینما و پیدا کردن رهنمودهای درجه یکی بود که هر کسی می‌تواند در حرف‌هایش برای خانه سینما مطرح کند تا خانه سینما به نوعی پالایش و از جمع‌بندی صحبت‌ها و نظرها دچار دگردیسی شود. «خانه دوست اینجاست» یکی از بهترین مستندهایی است که برای خانه سینما ساخته شده و مطمئنا یک اثر برجسته خواهد بود.

در مستند «خانه دوست اینجاست؟» آرش صادقی در مقام فیلمبردار، میشا اسلامیه و مازیار شیخ محبوبی به عنوان صدابردار و بهمن اردلان صداگذار همکاری داشته‌اند.

منبع: ایسنا
نظرات بینندگان