arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۵۱۱۲۴
تاریخ انتشار: ۲۴ : ۲۰ - ۰۳ خرداد ۱۳۹۹

تحریم ۳۳ شرکت چینی از سوی آمریکا / پکن: طرح سیاست «تهدید چین» می‌تواند وضعیت روابط را بدتر کند

درپی افزایش فشار‌های دولت دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا و راهبرد امنیتی وی برای تحریم شرکت‌ها و موسسات چینی، "جائو لی جیان" سخنگوی وزارت خارجه چین از آمریکا خواست فورا ذهنیت جنگ سرد را کنار گذاشته و مداخله در امور داخلی این کشور را متوقف کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رویارویی دو کشور پس از آن شدت می‌گیرد که دولت آمریکا اعلام کرد در راستای فشار‌های بیشتر بر پکن، ۳۳ شرکت و موسسه این کشور را نیز به فهرست تحریم‌ها اضافه کرده است.

به گزارش ایرنا، سخنگوی وزارت خارجه چین ضمن اشاره به رویکرد آمریکا که باعث آسیب رساندن جدی به روابط دو کشور و مخدوش کردن مناسبات می‌شود، گفت: راهبرد‌های امنیتی آمریکا که مشابه برخی از سناریو‌های قدیمی است و طرح سیاست «تهدید چین» می‌تواند وضعیت روابط را بدتر کند.

وی افزود: چین در برابر سیاست فشار و اقدامات تند آمریکا، واکنش جدی داشته و اعتراضات خود را به این کشور اعلام کرده و موضعگیری مقتدرانه‌ای داشته است.

امروز شنبه روزنامه ساوث چاینا مورنینگ پست رسانه متعلق به شرکت علی بابا چین اعلام کرد که دولت دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا ۳۳ شرکت چینی را تحریم کرده است.

به نوشته این روزنامه، این اتفاق درست پس از آن می‌افتد که کنگره ملی خلق چین از بررسی لایحه قانون جدید امنیتی هنگ کنگ برای برخورد با شورشیان، فتنه گران، تجزیه طلبان، تروریست‌ها و کسانی خبر داد که قصد براندازی دارند.

این نشریه می‌نویسد که اقدام آمریکا برای تحریم بی سابقه این تعداد شرکت چینی روابط دو کشور را به پایین‌ترین سطح در سال‌های اخیر رسانده و باعث تشدید تنش‌ها در روابط آن‌ها شده است.

از جمله شرکت‌های ذی ربط می‌توان به شرکت فناوری چیهو ۳۶۰ چین اشاره کرد دستکم ۹ شرکت نیز بنا به این گزارش به دلیل مرتبط بودن با نقض حقوق بشر اویغور‌ها ملیت ترک زبان در منطقه خودمختار سین کیانگ در شمال غرب چین تحریم شده اند.

گزارش می‌افزاید که تحریم‌های آمریکا روی این تعداد شرکت و موسسه چینی باعث شکل گیری موجی از مناسبات خصمانه میان آمریکا و چین شده است.

موسسه فورنسیک زیرنظر وزارت امنیت عمومی چین، شرکت کلاد ماین پکن سازنده ربات نت پوسا، فایبر هوم و تعدادی از شرکت‌های فناوری و سازنده نرم افزار و سخت افزار‌های هوشمند از جمله تحریم شدگان هستند.

از سوی دیگر لایحه‌ای در مجلس سنا آمریکا برای بیرون کردن شماری از شرکت‌های چینی از بازار اوراق بهادار آمریکا به تصویب رسیده است که مجلس نمایندگان هم باید درباره آن رای گیری کند این تحریم‌ها برای شرکت‌های چینی که صادرات زیادی به آمریکا دارند و برای دستیابی به برخی از سخت افزار‌ها و قطعات به بازار آن کشور نیاز دارند، بسیار زیانبار توصیف شده است.

نظرات بینندگان