arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۵۷۱۸۳
تاریخ انتشار: ۱۱ : ۱۷ - ۰۲ تير ۱۳۹۹
اسناد ویکی لیکس در «انتخاب»؛ شماره ۱۵۴/

۱۳۸۲؛ گروکشی پوتین؛ تا وقتی ایران پروتکل الحاقی را امضا نکند، دیگر در نیروگاه بوشهر همکاری نمی‌کنیم

«انتخاب» اسناد ویکی لیکس در رابطه با ایران را که متعلق به سال های ۱۹۷۲ تا ۲۰۰۹ است، را به صورت روزانه و به منظور آگاهی مخاطبان نسبت به تحولات و اتفاقات گذشته، منتشرمی کند
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

«انتخاب» اسناد ویکی لیکس در رابطه با ایران را که متعلق به سال های ۱۹۷۲ تا ۲۰۰۹ است، را به صورت روزانه و به منظور آگاهی مخاطبان نسبت به تحولات و اتفاقات گذشته، منتشرمی کند

سرویس تاریخ «انتخاب»: سفارت آمریکا در ایتالیا در تلگرافی محرمانه به تاریخ جمعه، ۱۰ مرداد ۱۳۸۲ به بحث مذاکرات پوتین و برلوسکونی در مورد برنامه هسته ای ایران پرداخته است.

به گزارش «انتخاب»؛ متن این سند که ویکی لیکس آن را منتشر کرده، در زیر آمده است:

موضوع سند: پوتین به برلوسکونی گفته است تمامی همکاری ها در بوشهر متوقف شده است

طبقه بندی: محرمانه

جمعه 7:07 دقیقه اول آگوست 2003 (جمعه، ۱۰ مرداد ۱۳۸۲)

از: ایتالیا

به: نامشخص

 

  1. خلاصه: طی دیداری در روز 29 جولای در مسکو، پوتین، رییس جمهور روسیه به برلوسکونی، نخست وزیر ایتالیا گفته است که همکاری روسیه با برنامه هسته ای ایران از جمله تاسیسات هسته ای بوشهر متوقف شده است. آنها همچنین درباره روابط نزدیکتر روسیه-اتحادیه اروپا، اماده سازی برای دیدار 6 نوامبر پوتین از رم و دیدگاه دولت روسیه درباره مشارکت جامعه بین المللی در بازسازی عراق بدون نیاز به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل مذاکره کردند. پایان خلاصه.   
  2.  
  3. بیشتر بخوانید:
  4.  جیان پائولو اسکارانته مشاور سیاسی برلوسکونی، به مشاور سیاسی وزیر و فرستاده سیاسی ما گفته است که پوتین رییس جمهور روسیه در دیدار 29 جولای خود با برلوسکونی، نخست وزیر ایتالیا گفته است که همکاری روسیه با برنامه هسته ای ایران از جمله در تاسیسات هسته ای بوشهر متوقف شده است. روسیه از ایران خواسته است تا تمامی مواد هسته ای را به روسیه برگرداند. پوتین می گوید دلیل این کار عدم امضای پروتکل الحاقی توسط ایران بوده و روسیه تصمیمی برای احیای همکاری های خود با ایران قبل از امضای این پروتکل الحاقی ندارد.
  5. اسکارانته گفت که این دیدار که پنجمین دیدار میان رهبران از زمان رسیدن برلوسکونی به نخست وزیری است، دیداری کوتاه بوده (زیرا برلوسکونی برای نهار به آنجا پرواز کرده و پس از آن نیز فورا به رم برگشته بود) و اساس بر تمایل آنها برای پیشبرد روابط اتحادیه اروپا-روسیه در زمان ریاست ایتالیا تمرکز دارد. آماده سازی برای نشست اتحادیه اروپا-روسیه در روز 6 نوامبر و رسیدن به «توافقی منسجم» برای امضا در رم، هنوز جای کار بسیار زیادی دارد. برلوسکونی و پوتین به دنبال این هستند که در کمترین زمان ممکن شورای جدید همکاری دایم روسیه-اتحادیه اروپا را عملیاتی کنند. مذاکرات مربوط به این شورا باید بر بخش انرژی، حمل و نقل، اقتصاد، کشاورزی و محیط زیست متمرکز باشد.
  6. برلوسکونی از رویکرد عملگرایانه و غیرایدئولوژیک پوتین در برابر مداخله جامعه جهانی در بازسازی عراق تحت تاثیر قرار گرفته بود. دیدگاه پوتین این است که شرکتهای روسی در همکاری با عراق تجربه دارند و این می تواند کمک مهمی به بازسازی زیرساختهای این کشور کند. پوتین گفت که بازسازی می تواند همین حالا و بدون نیاز به قطعنامه ای جدید از سوی شورای امنیت آغاز شود.
  7. به گفته اسکارانته، پوتین گفته است که هرچند روسیه هنوز عضو کمیته چهارجانبه روند صلح خاورمیانه است و این روند کمک خواهد کرد اما در مذاکرات آینده بیشتر در مقام «ناظر» عمل خواهد کرد.

سمبلر

نظرات بینندگان