arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۵۸۱۹۴
تاریخ انتشار: ۵۱ : ۱۱ - ۰۷ تير ۱۳۹۹

مراجعه ۲۳۵۰ بهبود یافته از کرونا برای اهدای پلاسما

سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: تاکنون ۲۳۵۰ بهبود یافته از کرونا برای اهدای پلاسما به مراکز انتقال خون مراجعه کرده‌اند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: تاکنون ۲۳۵۰ بهبود یافته از کرونا برای اهدای پلاسما به مراکز انتقال خون مراجعه کرده‌اند.

بشیر حاجی بیگی افزود: از این تعداد بهبود یافته از کرونا که برای اهدای پلاسما به مراکز انتقال خون مراجعه کرده اند، ۱۸۸۰ واحد پلاسما تهیه شده است.

وی ادامه داد: مردم استان های تهران، خوزستان، اصفهان، خراسان رضوی، گیلان، فارس و کرمانشاه اقبال بیشتری برای اهدای پلاسما نشان داده اند و بیشترین میزان اهدای پلاسما در استان های تهران و خوزستان و خراسان رضوی بوده است.

حاجی بیگی اعلام کرد: اکنون در ۲۲ استان شامل مرکزی، اردبیل، کرمان، آذربایجان غربی، اصفهان، خوزستان، مازندران، آذربایجان شرقی، گیلان، زنجان، قزوین، البرز، سیستان و بلوچستان، همدان، قم، یزد، خراسان رضوی، گلستان، سمنان، تهران، کرمانشاه و فارس طرح جمع آوری پلاسمای بهبود یافتگان از کرونا در حال انجام است.

وی با بیان اینکه وظیفه سازمان انتقال خون جمع آوری و فرآوری پلاسمای بهبود یافتگان است، گفت: پلاسمای بهبود یافتگان از کرونا کرونا به دلیل وجود پادتن ضد ویروس برای نجات بیماران مفید است و این امر در دنیا مورد اقبال قرار گرفته است.

سخنگوی سازمان انتقال خون ادامه داد: بهترین زمان برای اهدای پلاسما بهبودیافتگان حداقل ۱۴ و ترجیحا ۲۸ روز بعد از بهبودی است تا در این فاصله زمانی مطمئن شویم که آنها دیگر ناقل نیستند و می توانند بدون هیچ دغدغه ای پلاسما اهدا کنند. اقدامات لازم برای اهدای پلاسمای بهبود یافتگان کرونا در پایگاه‌های انتقال خون اوایل اردیبهشت ماه آغاز شد و قبل از آن هم این اقدام در بیمارستان ها انجام می شد.
حاجی بیگی با بیان اینکه همه بهبود یافته ها شرایط اهدا را ندارند، خاطر نشان کرد: سن اهدا باید بین ۱۸ تا ۶۰ سال باشد و این در حالیست که میانگین سن مبتلایان به ویروس کرونا بستری شده در بیمارستان ها ۴۵ تا ۵۰ سال است.

وی اضافه کرد: بانوانی که سابقه زایمان داشته باشند ممکن است که پلاسمای آنها برای استفاده بیماران مبتلا به کرونا عوارض داشته باشد، اما پلاسمای این بانوان برای تولید دارو می تواند مناسب باشد، اما برای مصرف مستقیم برای بیماران ممنوع است و لذا این گروه از بانوان از اهدای پلاسما برای مصرف مستقیم در بیماران معاف هستند.

وی تاکید کرد: اما خانم هایی که سابقه بارداری ندارند یا مجرد هستند و همچنین آقایان بین سنین ۱۸ تا ۶۰سال برای اهدای پلاسما در اولویت قرار دارند.

سخنگوی سازمان انتقال خون تصریح کرد: همچنین برخی مبتلان به کرونا که بهبود یافته‌اند هم دارای فشار خون چاقی، دیابت یا برخی علایم دیگر هستند که شرایط اهدای پلاسما را ندارند.

 

منبع: ایرنا
نظرات بینندگان