arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۵۸۵۶۶
تاریخ انتشار: ۰۷ : ۲۰ - ۰۸ تير ۱۳۹۹
اسناد ویکی لیکس در «انتخاب»؛ شماره ۱۵۹/

۱۳۸۲؛ ماجرای امید بستن آمریکا به واتیکان برای مذاکره با ایران بر سر عراق

«انتخاب» اسناد ویکی لیکس در رابطه با ایران را که متعلق به سال های ۱۹۷۲ تا ۲۰۰۹ است، را به صورت روزانه و به منظور آگاهی مخاطبان نسبت به تحولات و اتفاقات گذشته، منتشرمی کند
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

«انتخاب» اسناد ویکی لیکس در رابطه با ایران را که متعلق به سال های ۱۹۷۲ تا ۲۰۰۹ است، را به صورت روزانه و به منظور آگاهی مخاطبان نسبت به تحولات و اتفاقات گذشته، منتشرمی کند

سرویس تاریخ «انتخاب»: سفارت آمریکا در واتیکان در تلگرافی محرمانه به تاریخ دوشنبه، ۳ شهریور ۱۳۸۲ به بحث لابی کانادا با البرادعی علیه ایران پرداخته است.

به گزارش «انتخاب»؛ متن این سند که ویکی لیکس آن را منتشر کرده، در زیر آمده است:

موضوع سند: حمایت پاپ از شورای حکومتی و روند بازسازی در عراق

طبقه بندی: محرمانه

دوشنبه 15:23 دقیقه بیست و پنجم آگوست 2003 (دوشنبه، ۳ شهریور ۱۳۸۲)

از: واتیکان

به: نامشخص

 

خلاصه

  1. به توجه به حمله به مقر سازمان ملل، پارولین، معاون وزیر امورخارجه واتیکان واکنش مثبتی به درخواست ما برای حمایت از شورای حکومتی عراق داشت و گفت که دولت واتیکان احتمالا از مذاکره با نمایندگانش استقبال خواهد کرد. پارولین ابراز علاقه کرد که مشارکت واتیکان در کنفرانس آتی حامیان مالی در اسپانیا تضمین شود. واتیکان از طریق نمایندگان خود در عراق بر اهمیت حفظ تعهد بین المللی به بازسازی عراق بعد از حملات تروریستی، تاکید کرد. نماینده واتیکان در جریان سفر اخیر خود به رم، ارزیابی کلی و مثبتی از موقعیت میدانی این کشور ارایه داده بود. پارولین از گزارشها درباره مداخله ایران در عراق ابراز نگرانی کرده و گفت که از دریافت اطلاعات آمریکا درباره فعالیت های ایران استقبال می کند. واتیکان روابط فعالی با ایران دارد و ممکن است مایل به مذاکره با ایران بمنظور جلوگیری از مداخلات بیشتر باشد. به بخش درخواست برای اقدام در پاراگراف 6 مراجعه کنید. پایان خلاصه

حمایت واتیکان از تلاشهای بازسازی

  1. پیترو پارولین، معاون وزیر امورخارجه واتیکان در مذاکره با نماینده سیاسی سفارت در روز 20 آگوست جدیدترین اطلاعات را درباره عراق دریافت کرد. پارولین که از حمله روز قبل به مقر سازمان ملل ناراحت شده بود، از رویکرد ما در حمایت از شورای حکومتی عراق و روند بازسازی بصورت کلی، استقبال کرد. او پذیرفت که ائتلاف و جامعه بین المللی باید برای پیشبرد روند بازسازی فشار بیاورد. پارولین هیچ مشکلی در دیدار با نمایندگان شورای حکومتی بمنظور مذاکره درباره نگرانی های دوجانبه از جمله احتمال ایجاد یک دفتر نمایندگی برای واتیکان، استقبال کرد تا بتواند بر زیرساخت نمایندگی قبلی واتیکان در عراق مبتنی باشد.
  2. پارولین به شرکت واتیکان در کنفرانس اهداکنندگان در روزهای 23 و 24 اکتبر در اسپانیا ابراز علاقه کرد. هرچند خود واتیکان منابع محدودی برای کمک دارد، اما نهادهای وابسته خیریه مانند CARITAS که توسط شورای Cor Unum واتیکان هماهنگ می شوند، سالهاست در عراق فعال بوده و زیرساخت کاملا مناسبی برای بازسازی و کمک رسانی در این کشور دارند. بعلاوه پارولین نشان داد که واتیکان خواهان تاکید بر حمایت اخلاقی از بازسازی عراق است. بر اساس تلگراف B ما به واتیکان اطلاع خواهیم داد که آنها باید برای هماهنگی شرکت در این دیدار، با اسپانیا هماهنگ کنند.

دیدگاه سازنده درباره رخدادهای میدانی

  1. دیدگاه واتیکان درباره رخدادهای میدانی عراق از زمان پایان جنگ همچنان سازنده و بصورت عجیبی حمایتی است. فرستاده واتیکان به عراق، اسقف فرناندو فیلونی روز 21 آگوست به رادیو واتیکان گفته بود که حمله به مقر سازمان ملل نباید مانع از تعهد جامعه بین المللی در رساندن عراق به شرایط عادی شود. هرچند کسانی وجود دارند «که خواهان عادی شدن شرایط نیستند» اما اکثریت عراق خواهان آن هستند. فیلونی گفت روش رسیدن به شرایط عادی ایجاد یک رابطه بین المللی میان عراق و دیگر کشورها است. در واقع فیلونی، اخیرا برای مرخصی به رم رفته بود و گفته می شود روحیه خوبی داشته. او به پارولین گفته است که هرچند شرایط امنیتی بر توزیع کمکها تاثیرگذار بوده است اما شرایط عمومی کشور رو به بهبود است. او معتقد بودکه اولویت اصلی باید بیمارستان و امنیت باشد. فیلونی کشتار اخیر یک مسیحی در شمال عراق را به واتیکان گزارش کرده است اما می گوید این نمایندگی هنوز در حال تحقیق روی احتمال مذهبی بودن انگیزه های آن است.

انتخاب اسقف برای جامعه کلدانی ها

  1. پارولین به ما گفته است که واتیکان اخیرا خبر چندانی از جامعه کاتولیک کلدانی داخل عراق دریافت نمی کند. البته جامعه کلدانی در آستانه انتخاب یک اسقف اعظم جدید برای کلیسای خود است. اسقف رافائل بیدواید که اخیرا مرحوم شد، رابطه نزدیکی با حکومت صدام داشت و کاملا در مخالفت با تحریم های سازمان ملل و سیاست های کلی آمریکا سخنرانی می کرد. هویت و رویکرد اسقف جدید می تواند بر فضای آینده در عراق و آینده جامعه کلدانی تاثیرگذار باشد. پارولین کسی را دارای شانس بالا نمی داند.

نگرانی از مداخلات (!) ایران

  1. در انتهای بحث درباره عراق، معاون وزیر امورخارجه از ما خواست تا نظرمان را درباره میزان دخالت ایران در ناآرامی و بی ثباتی در جنوب عراق مطرح کنیم. نماینده سفارت پاسخ داد که دولت آمریکا آشکارا از نگرانی خود درباره مداخله ایران صحبت کرده و ما این نگرانی ها را با چند کشور دیگر هم مطرح کرده ایم. او خواهان اطلاعات بیشتر درباره نگرانی های آمریکا شده و گفت که واتیکان از این بحث استقبال خواهد کرد. ما متوجه شدیم که واتیکان گفتگوهای دوجانبه ای با ایران دارد و معتقدیم این احتمال وجود دارد که آنها برای جلوگیری از ادامه این مداخلات با ایران صحبت کنند.

هاردت

نظرات بینندگان