arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۵۹۱۱۳
تاریخ انتشار: ۵۸ : ۱۲ - ۱۱ تير ۱۳۹۹

عرضه آثار شبکه نمایش خانگی در «وی.او.دی»ها بدون انعقاد قرارداد اعتبار قانونی ندارد

موسوی گفت: قراداد‌های منعقدشده برای نمایش خانگی، برای نمایش در «وی.او.دی»ها اعتبار قانونی ندارد و قابل تعقیب قضایی است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

موسوی گفت: قراداد‌های منعقدشده برای نمایش خانگی، برای نمایش در «وی.او.دی»ها اعتبار قانونی ندارد و قابل تعقیب قضایی است.

 

 غلامرضا موسوی دبیر شورایعالی تهیه‌کنندگان سینمای ایران درباره قانونی نبودن نمایش برخی فیلم‌ها وی.اُ.دی‌ها گفت: در سال‌های گذشته به خصوص قبل از فعالیت پلتفرم‌های نمایش اینترنتی، قرارداد‌هایی بین تهیه کنندگان و موسسات نمایش خانگی منعقد شد. این قرارداد‌ها صرفاً برای نمایش فیلم در اشکال فیزیکی همچون دی.وی‌.دی و امثال آن بود. برخی از این موسسات پس از شروع فعالیت «وی.او.دی»ها و آی.پی.تی.وی فیلم‌ها را به این مراکز فروخته‌اند؛ این اقدام غیر قانونی و قابل تعقیب قضایی است.

موسوی اظهار کرد: این موضوع در دو جلسه اخیر شورایعالی تهیه کنندگان مطرح و مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد تا به تهیه‌کنندگان اطلاع داده شود که نمایش فیلم هایشان در پلتفرم‌های نمایش فضای مجازی، بدون ذکر کلمه «وی.او.دی» اقدامی غیر قانونی است؛ فروشنده نیز همانند فروشنده «اموال مال غیر» است. فروشنده و خریدار در این شکل از نظر برخی وکلای دادگستری همانند خریدار «مال دزدی» هستند.

دیبر شورایعالی تهیه کنندگان افزود: از سوی دیگر برخی قرارداد‌ها صرفاً برای داخل کشور است و واگذاری آن‌ها از سوی این گونه موسسات برای درآمدزایی به موسسات خارج از کشور مثلاً یوتیوب و امثال آن غیرقانونی است.

موسوی تاکید کرد: شورایعالی تهیه کنندگان از کلیه همکاران و سرمایه گذاران فیلم‌ها دعوت می‌کند با دقت در متن قرارداد‌های منعقده اجازه سوء استفاده را به پلتفرم‌های اینترنتی و موسسات نمایش خانگی ندهند. ضمناً بر اساس نظر کارشناسی شورایعالی، فیلم‌هایی که تاکنون در این پلتفرم‌ها نمایش داشته اند، باید نسبت به کسب رضایت تهیه کنندگان و مالکان فیلم اقدام نمایند. در غیر این صورت با طرح شکواییه در مراجع قضایی روبرو خواهند شد.

دبیر شورایعالی تهیه‌کنندگان سینمای ایران به همکاران خود توصیه کرد که در عقد قرارداد با موسسات شبکه نمایش خانگی و یا «وی.او.دی»ها به زمان و موضوع قرارداد دقت نمایند؛ چرا که بهترین زمان قرارداد ۳ سال و در مواردی استثنایی ۵ سال است. موضوع قرارداد نیز چاپ دی.وی.دی و فروش فیزیکی آن یا نمایش در پلتفرم‌هاست.

موسوی در پایان گفت: کلیه همکارانی که با سوء استفاده طرف‌های قراردادشان روبرو شده اند، می‌توانند شکایت و یا در صورت نیاز موضوع را با کپی قرارداد و زمان‌های سوء استفاده پلتفرم‌ها و یا موسسات به دبیرخانه شورایعالی تهیه کنندگان واقع در خانه سینما خیابان وصال اعلام نمایند.

 باشگاه خبرنگاران جوان

نظرات بینندگان