arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۶۴۹۵۸
تعداد نظرات: ۷۸ نظر
تاریخ انتشار: ۱۷ : ۱۴ - ۰۸ مرداد ۱۳۹۹
مقاله مفصل نشریه «آتلانتیک»:

ترامپ را دست کم نگیرید / به این ۶ دلیل ممکن است ترامپ بازهم رئیس جمهور شود

نظرسنجی ها ممکن است اشتباه از آب در آیند. اقتصاد ممکن است به اندازه کافی بهبود یابد. ترامپ امکان دارد تعجب همگان را در اکتبر برانگیزد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

پیتر نیکولاس در نشریه «آتلانتیک» نوشت: بیایید بی درنگ این طور در نظر بگیریم که رئیس جمهور دونالد ترامپ در حال باختن انتخابات است. جزئیات را در نظر بگیرید، اینکه چطور رأی دهندگان حومه شهر به سمت جو بایدن متمایل می شوند و افراد سالخورده در مورد حمایت شان از نامزدها تجدیدنظر می کنند. اصول را در نظر بگیرید.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: رئیس جمهوران قرار است آمریکایی ها را در شغل هایشان حفظ کنند. اکنون نرخ بیکاری 11 درصد است، 3 درصد بیشتر از زمانی که جیمی کارتر در سال 1980 فرصت انتخاب مجدد را از دست داد و هنگامی که جورج دبلیو بوش در سال 1992 در انتخابات شکست خورد.

رئیس جمهوران قرار است آمریکایی ها را ایمن نگه دارند. در حالیکه حدود 140 نفر در اثر کووید-19 جان خود را از دست داده اند که بیش از دو برابر تعداد کسانی است که در جنگ ویتنام جان باختند. گفتنی است، بر اثر این اتفاق، لیندون جانسون در سال 1968 شانس انتخاب مجددش را از دست داد.

رئیس جمهوران قرار است رأی دهندگان خارج از پایگاه وفاداری خود را جذب کند. به گفته موسسه گالوپ، میزان محبوبیت ترامپ، 38 درصد است. مهم اینکه، هیچ رئیس جمهوری از زمان هری ترومن در سال 1948 با کمتر از 40 درصد محبوبیت، مجدداً انتخاب نشده است.

پس چه شده است؟ شاید ترامپ در مواجهه با ترکیبی از مصیبت هایی همچون یک بیماری همه گیر و بحران اقتصادی سقوط نکرده است. درست است که پایگاه هواداری از او واقعاً رشد نمی کند اما وفاداری از وی از بین نرفته است و  همین باعث شده که ترامپ بتواند به رقابت ادامه دهد.

به نظر می رسد که رفتارهای بی معنای ترامپ، توئیت های خشمگینانه، توطئه ها و انتخاب های غیرعقلانی او در داخل کشور هضم شده است و دیگر کسی از انتخاب مجدد او در حوزه های انتخابی تعجب نمی کند. بنابراین، او می توانست برنده شود و الان هم می تواند مجدداً انتخاب شود. شش دلیل برای این ادعا وجود دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم.

1- این امکان وجود دارد که اقتصاد به اندازه کافی رشد کند

اگرچه بازگشایی مشاغل یک تصمیم شدیداً بی پروا و به دور از ملاحظه ای  بود، اما نشان داد که محدودیت های ماندن در خانه باعث شده است که اقتصاد به یک مشکل ناخوشایند تبدیل شود. آمارها نشان می دهد که در مجموع 7.5 میلیون شغل در ماه می و ژوئن اضافه شد. اگرچه ممکن است که این آمارها در ماه های آینده با غلظت فعلی ادامه نیابند، اما ترامپ می تواند این دستاوردهای زودگذر را به عنوان یک بازیابی تمام عیار اقتصاد کشور مطرح کند.

گِره گوری داکو، اقتصاددان ارشد شرکت مشاوره اقتصاد آکسفورد با اشاره به کاهش نرخ بیکاری به من گفت: به نظر می رسد یک بازگشت سریع اتفاق افتاده است. لیکن ما باید این را به خاطر بسپاریم که هنوز درگیر مشکلات هستیم. ما فقط حدود یک سوم شغل های از دست رفته را جبران کرده ایم و بخش دوم مرحله بهبودی بسیار کندتر است.

البته برای ترامپ، عرصه ی گسترده تر، اهمیتی نخواهد داشت. او به پیشرفت اشاره می کند و بقیه ی چیزها را نادیده می گیرد. به این ترتیب، ممکن است برخی از افراد متقاعد شوند که به او رأی دهند. نظرسنجی جدید «ای بی سی نیوز» و «واشنگتن پست» نشان می دهد که رای دهندگان به دلایلی غیر از اقتصاد به ترامپ تمایل ندارند، اما 50 درصد هنوز هم شیوه ی او را برای اداره اقتصاد دوست دارند.

یک مقام ارشد سابق کاخ سفید به من گفت: رئیس جمهور نیاز به اتفاقاتی دارد که در پاییز امید را در مردم ایجاد کنند و این اتفاقات امیدبخش برای اقتصاد کافی خواهند بود.

2- این احتمال وجود دارد که مجدداً نظرسنجی ها اشتباه از آب درآیند

چهار سال پیش، رقابت بین ترامپ و هیلاری کلینتون به ویسکانسین، میشیگان و پنسیلوانیا کشیده شد. ترامپ به سختی در هر سه ایالت پیروز شد. حالا بر اساس میانگین نتایج نظرسنجی های ریل کلییر پالیتیکس، بایدن در هر سه ایالت بین 6 تا 8 امتیاز از رقیب جلو است.

اگر این آمار و ارقام برایتان آشناست، شاید به این دلیل است که بررسی های ایالتی نشان می داد کلینتون در ویسکانسین، میشیگان و پنسیلوانیا صدرنشین است. تنها در پنسیلوانیا، هفت نظرسنجی ایالتی مختلف در دو هفته اول اکتبر 2016 انجام شد و نشان داد کلینتون ترامپ را با حداقل اختلاف 4 تا 9 درصدی شکست می دهد.

تحلیل هایی که پس از اعلام نتیجه ی انتخاب ارائه شد، نقص های جدی نظرسنجی های ایالتی را نشان داد. یکی از نقص ها این بود که این موضوع مدنظر قرار نگرفته بود که بیشتر رأی دهندگان دارای تحصیلات دانشگاهی در نظرسنجی ها شرکت کرده بودند، کسانیکه به سمت کلینتون متمایل بودند. از طرف دیگر، نظرسنجی ها به این موضوع توجه نکرده بودند که رأی دهندگانی که در لحظات پایانی به تفکراتش سر و سامان دادند، به ترامپ رأی دادند.

فرانکلین، مدیر موسسه نظرسنجی دانشکده حقوق مارکز به من گفت که نظرسنجی های موسسه ی تحت هدایت وی اکنون نشان می دهد که بایدن با 8 امتیاز در ویسکانسین برنده خواهد بود. اما سوال اینجاست که با توجه به فاجعه سال 2016، چنین نظرسنجی هایی چقدر اعتبار دارند؟ در پایان رقابت انتخاباتی سال 2016، کلینتون به طور میانگین بیش از 6 امتیاز را در ویسکانسین به ترامپ واگذار کرد و سپس تقریباً با یک امتیاز، برتری را در این ایالت از دست داد. فرانکلین گفت: بنابراین، نظرسنجی ها یک خطای بزرگ بودند.

روشن نیست که نظرسنجی های ایالتی در حال حاضر بهتر از سال 2016 انجام شده باشد. فرانکلین در بررسی ای که به نظرسنجی های دوران انتخابات می پرداخت و توسط انجمن آمریکایی تحقیقات افکار عمومی انجام می شد، شرکت کرده بود، گفت: مطمئناً ما امروز شاهد نظرسنجی های ایالتی ای هستیم که به وضوح نشان دهنده توزیع آموزشی در آن ایالت ها نیستند. این موضوع کمی باعث سرگشتگی است.

کلیان کانوی، یکی از دست اندرکاران نظرسنجی های پیشین و مشاور فعلی رئیس جمهور که به عنوان مدیر تبلیغات انتخاباتی وی در انتخابات سال 2016 خدمت کرده است، اظهار داشت که هیچ مشکلی برطرف نشده است. وی گفت: مشکلات قبلی هنوز هم گریبان گیر نظرسنجی ها است. زیرا بسیاری از افرادی که قبلاً نظرسنجی ها را سامان می دادند، الان هم دست اندر کار این موضوع هستند. بنابراین، هیچ تغییری مشاهده نمی کنیم.

3- ترامپ می تواند در تمام طول روز مبارزات انتخاباتی را انجام دهد

وقتی فردی رئیس جمهور است و در انتخابات ریاست جمهوری برای بار دوم شرکت می کند، می تواند از امکانات موجود به طرز بی رحمانه ای برای اهداف انتخاباتی اش استفاده کند. او می تواند در راستای اجرایی کردن سیاست هایی گام بردارد که در حوزه های انتخابیه ی مختلف اهمیت زیادی دارند. همچنین روسای جمهور می توانند از بازدیدهای رسمی از ایالت ها در راستای اهداف انتخاباتی شان بهره ببرند.

درست است که ترامپ به عنوان یک نامزد انتخاباتی الان دیگر نمی تواند مانند قبل هر کاری را که می خواهد برای کسب رأی انجام دهد، اما در شرایطی که بحران همه گیری کرونا ویروس را داریم، می تواند از امکاناتی برای جلب حمایت مردم استفاده کند که رقیبش قادر به استفاده از آن ها نیست.

باربارا پری، مدیر مطالعات ریاست جمهوری دانشگاه ویرجینیا به من گفت: بیشتر روسای جمهور می خواهند مجدداً انتخاب شوند، بنابراین آنها از تمام مزایای ریاست جمهوری به صورت کامل استفاده می کنند تا حمایت بیش از پیش مردم را جلب کنند.

آرون دیوید میلر، نویسنده کتابی با عنوان پایان عظمت به من گفت: اینکه رئیس جمهور در همه جا هست و در همه ی مسائل کشور دخالت دارد، برای تقویت این احتمال که در دفتر بیضی شکل باقی بماند، کافی است. ترامپ به خاطر تمام حماقت و دیوانگی هایش در این مقام است. حضور وی به عنوان رئیس جمهور فعلی آمریکا برایش یک مزیت در انتخابات محسوب می شود.

وقتی نشانه هایی مبنی بر اینکه ترامپ در حال از دست دادن هواداریش در میان سالمندان بود، مشاهده شد، وی طرحی را اعلام کرد، مبنی بر اینکه از آنان در زمینه ی پرداخت پول انسولین شان حمایت به عمل آید. وی با مسخره کردن رقیبش گفت: جوی خواب آلو نمی تواند این کار را برایتان بکند، اما من می توانم. سپس کاخ سفید ویدئویی را منتشر کرد که در آن یک مرد 68 ساله ی مبتلا به دیابت به خاطر کاهش هزینه هایش از ترامپ تشکر می کرد. به این ترتیب، استراتژی باغ گل رز به اجرا گذاشته شد.

هفته گذشته، ترامپ دوباره از موقعیتش استفاده کرد و در حالیکه ظاهراً در مورد هنگ کنگ صحبت می کرد، بیشتر از یک ساعت را به مسخره کردن جو بایدن اختصاص داد. استراتژی باغ گل رز به این معنی است که رئیس جمهور مستقر در کاخ سفید، از موقعیتش برای حاکمیت مجدد استفاده می کند. ترامپ به معنای واقعی از این شرایط بهره می برد. او فضای تاریخی فعلی را به یک کارزار تبلیغاتی تبدیل کرده است.

این هفته، ترامپ مجدداً جلسات روزانه کارگروه ویروس کرونا را که چند ماه پیش کنار گذاشته بود، دایر کرد. از سوی دیگر، در شرایطی که وی نتواند به راحتی اظهاراتش را بیان کند، یک برنامه تلویزیونی برایش تدارک دیده می  شود تا با مخاطبان صحبت کند.

یکی از مقامات سابق کاخ سفید به من گفت که برخی از دستیاران ترامپ بر خلاف آنچه در جلسات توجیهی در بهار مطرح شده بود، عمل کردند. این شخص به من گفت: ما متحیر شده بودیم که ترامپ باز هم کار خودش را انجام داد و ما نبرد کووید-19 را از دست دادیم. گروهی از ما در وست وینگ بودند که می گفتند: ترامپ باید فرمانده کل قوا باشد، نیازی نیست که او سرپرستی کارگروه کروناویروس را برعهده بگیرد. اما این توجیهات در ترامپ  اثری ندارد.

4- بایدن مشکلات خاص خودش را دارد

علمکرد بایدن در مورد بیماری کرونا، باعث شده است وی در اذهان عمومی به عنوان فردی مطرح شود که به اندازه کافی برای آمریکایی هایی که شغل و عزیزان خود را از دست داده اند، اندوهگین نیست. با این حال، او هنوز نمادی از سنتریسم به شمار می رود و این امر موجب از دست دادن آرای برخی از جوانان و اعضای حزب می شود.

کرنل وست، استاد دانشگاه هاروارد و یکی از حامیان برنی سندرز به من گفت: ما باید با خودمان صادق باشیم و تصدیق کنیم که بایدن دارای مواضع میانه، فریبکارانه و نئولیبرالی است و ما بر یک مبنای دمکراتیک در جنگ با آن هستیم.

اگر رأی دهندگان هوادار ساندرز در روز انتخابات در خانه بمانند و رأی ندهند، این موضوع می تواند به احتمال زیاد به بایدن آسیب برساند، خصوصاً در ایالاتی که پیروزی بایدن در آنها قطعی نیست.

نینا ترنر، یكی از دست اندرکاران کمپین ساندرز به من گفت كه او هیچ علاقه ای به انتخاب بایدن ندارد. وی ادامه داد: مثل این است كه به كسی بگویید، جلوی شما یک كاسه پر از چیزهای بد و شر وجود دارد. به جای کل آن، نصفش را بخور، به هر حال این یک نوع فریبکاری است.

همچنین در نظر داشته باشید که ممکن است ترامپ به اختلافاتی دامن بزند که منافعش را پیش می برد. به طور مثال، همانطور که من قبلاً گفتم، ترامپ ماه ها در دوره ابتدایی انتخابات سعی داشت رأی دهندگان را متقاعد کند که  سندرز قربانی توطئه دموکرات هاست تا به عنوان نامزد حزب انتخاب نشود.

5- کسانی که انتظار می رود به بایدن رأی دهند، ممکن است در انتخابات شرکت نکنند

اگر در انتخابات ایالتی که طی ماه های اخیر برگزار شد، شاهد حضور اندک مردم در انتخابات بودیم، ماه نوامبر می تواند یک فاجعه باشد. گفتنی است، علی رغم شیوع کرونا ویروس، تعداد مراکز رأی دهی در این دوره از انتخابات کم بود و رأی دهندگان باید ساعت ها منتظر می ماندند تا رأی بدهند. به طور مثال، بیش از 80 مرکز رأی دهی در منطقه مترو آتلانتا تعطیل یا تلفیق شدند، در میلواکی نیز مراکز از 180 به 5 مورد کاهش یافتند.

این شرایط در واقع به منزله ی جلوگیری از رأی دادن مردم است. به همین ترتیب، ممکن است که امکان رأی دادن هواداران بایدن در ایالت هایی که به طرفداری از دموکرات ها می پردازند، کاهش یابد و در نتیجه افراد اندکی رأی بدهند.

میلیون ها رأی دهنده بالقوه بایدن با یک انتخاب سخت روبرو هستند: یا باید در  خانه بمانند، یا به پای صندوق های رأی بروند و خطر ابتلا به یک بیماری بالقوه کشنده را به جان بخرند.

یک امر بدیهی این است که از روش رای گیری الکترونیک استفاده شود. اما ترامپ از موقعیت خود استفاده و این ادعای جعلی را مطرح کرده است که ایده ی رای گیری الکترونیکی در واقع با هدف شکست جمهوریخواهان مطرح شده است. این موضوع پیام روشنی را برای حزب جمهوری خواه و دست اندر کاران انتخابات دارد که وی از دسترسی بیشتر مردم به صندوق های رأی حمایت نمی کند. همانطور که اخیراً همکار من آدام هریس نوشت، روند ارسال پست الکترونیکی در بعضی از ایالت ها برای رای دهندگان دشوار است.

6- اگر در ماه اکتبر شاهد یک سورپرایز باشیم چه می شود؟

ترامپ به عنوان یک فرد اهل شو و نمایش های تبلیغاتی می تواند با اعلام پیشرفت چشمگیر در جنگ کووید-19 روند رقابت را تغییر دهد. اخبار مربوط به دستیابی به موفقیت در زمینه ی مقابله با کرونا ویروس توجه کافی را به خود جلب می کند. از سوی دیگر، مشخص شدن اینکه آیا او راست می گوید یا نه، ممکن است تا مدت ها بعد از زمان شمارش آرا به عقب بیفتد. آن زمان، ترامپ آرای افراد زیادی را کسب کرده است و مهم نیست که حقیقت برملا شود. در همین ارتباط، چارلی بلک، استراتژیست بلند مدت جمهوریخواه با خنده به من گفت: ترامپ احتمالاً در ماه اکتبر اعلام خواهد کرد که واکسن کرونا کشف شده است.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۷۸
در انتظار بررسی: ۳
غیر قابل انتشار: ۵
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
10
88
منم که یه آدم کم سوادی هستم میگم ترامپ دوباره ریس جمهوره آمریکاس برا چهارسال آینده.واقعیت اینه که واقعیتارو نمیگن به مردم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
از درگیری های پلیس با مردم هم نباید غافل شد ( زانو بر گردن ) و این موضوع ضربه شدیدی به ترامپ زده @
کاظم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
7
38
از مترجم‌های الکترونیکی استفاده نکنید.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
30
72
چندین ماه قبل تذکر داده شد که از بگشودن باب مذاکرات با ترامپ نباید ابایی داشت ما فرصت های راحت تر در سازمان مل را با خنده ها و کرشمه های نابجا و بی مورد از دست دادیم مگر مذاکره چه چیزی را از ابهت و عظمت و اقتدار ادعایی کم می کرد انهم به دست کسی که خودش هم می داند قرار بود مقصر جلوه داده شده و پیروزی های احتمالی و دستاوردها به حسابهای دیگر بستنانکار شود؟ اکنون هم خیلی دیر نیست ولی سخت تر است مذاکره هیچ ضرری به منافع ملک و ملت ندارد و بلکه ممکن است فرو پاشی اقتصادی را در همین وضعیت حداقلی متوقف کند. به شزط تصویب اف ای تی اف و کلیه توافقات مشابه که اغلب انها سالها پیش تایید هم شده اند! مذاکره فشار را از روی سران و ملت بر می دارد. البته وزن سهم و بهره یکسانی تخواهند داشت اما بهتر از هیچ و از دست دادن همه جیز است ...
پاسخ ها
ناشناس
| - |
۰۰:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
همون برجامتون بس بود.
طاها
| Iran, Islamic Republic of |
۰۱:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
دقیقا.
چهار سال ثبات نسبی اقاثادی فقط به خاطر برجام بود و از وقتی که کمرنگ شد مشکلات اقتصادی پدیدار شدند و با رد اف ای تی اف به نقطه اوج رسیدند
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۶:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
بعضی ها هنوز نفهمیدند مشکلات ما به خاطر بی تدبیری غربگرایان و خیانت اونهاست و فقط دلشون میخاد منافع کشور رو دو دستی تقدیم غرب کنند و مهم اینه که خودشون به یه نون و نوایی برسند
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
به شخصه با گفتگو و مذاکره و تعامل با جهان موافقم
اما اگر کسی بگوید با امریکا که از همه توافق‌ها خارج شده و هیچ رفتار عقلانی ندارد و هزاران انسان بیگاه را هم اکنون روزانه می‌کشد، مذاکره کنیم در عقلش شک می‌کنم
جواد
| Netherlands |
۰۱:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۰
هر کی به فکر جیب خودشه ،راستی جیب شما که سوراخ نداره!!
اگر سواره جیبم رو می بستم ،دو تا کک محکم هم می زدم نه اینکه پولی از کفم نمی رفت الان می تونستم به تو هم قرض بدم
همسایه هم دزد خطاب نمی کردم حتی اگه واقعا دزد بود آخه جرات نمی کرد دست درازی کنه
اما حالا پولاک که هی گم میشه ناچار بگم دزد پولا همسایه هست
بعدش هی باهاش دست می دم که تو خدا ندزد به منم تازه درد رحمتت رو نشون بده
اونم از خدا خواسته
راستی چه خبر از خاوری ،خاور ،پیکان ،پراید
الان قیمت پراید چنده .....
مانی
| Iran, Islamic Republic of |
۰۱:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۰
این دوستمون راست میگه که همه مشکلات ما از این غربگراهاست، الان که ما این یکی دوساله که از غرب فاصله گرفتیم دیگه همه مشکلات مملکت حل شده و دیگه هیچ ایرانی دغدغه شغل، مسکن و... رو نداره
ناشناس
| - |
۱۰:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۰
بله آقا المؤمن کیّس
ایران
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۰
فقط چین....
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۰
آزموده را آزمودن خطاست مشکل مملکت ما افکار هایی چون شماهاست واسه طرز فکرت متاسفم که بعد از این همه بلایی که برجامتون سرمون اورد بازم از مزاکره حرف میزننین
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
110
34
سگ زرد برادر شغاله. سگ زرد برادر شغاله. سگ زرد برادر شغاله. و بس. امریکا دشمن جمهوری اسلامی ایرانه. مرگ بر امریکا.
پاسخ ها
پرویز
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
اگر ادم باهوشی باشی سگ رو میتونی رام کنی و ازش استفاده کنی نیازی نیست سنگ بندازی تا برگرده و تورو گاز بگیره/
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
سگ وحشی رام شدنی نیست دوستاش رو هم گاز میگیره چه برسه به دشمنانش بایدخم شی سنگ برداری تازه موقعی رام میشه که زیر دست تو باشه
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۲:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
مرگ برجنگ افروز همه انسانیم چرا جنگ بجای صحبت
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
سگی که مرض هاری گرفته دیگه نیازی به رام کردن نداره
ناشناس
| United Kingdom |
۲۱:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
ترامپ و دلواپسان هر دو مخالف برجامند
ن
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۰
خداوند در آیات قرآن میفرماید من از روح خودم در انسان ها دمیدم.
پس آدم عاقل بهتره به کسی توهین نکنی. بعدشم ترامپ که یکی از پرفروش ترین کتاب های دنیا رو نوشته سگه زرد میشه؟؟!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
13
63
بشه به ماربطی ندار برای کشورخودش که پدر خوبی ریسس جمهور ما هیچ خوبی به حق مردمش نکرده جز اینکه نابود کرد ایران ومردم جوان هامون افسرده کرد گرونی ماشین خانه و همه چیز باعث فقر مردم ایران شده مردم شو نابودکرده خدا نساز براش وبرای باعث بانی این بد بختی
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
4
24
چنین گفت رستم به اسفندیار که دشمن مدار ار چه خردهاستخار
پاسخ ها
طاها
| United Arab Emirates |
۲۲:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
ندانم کاری دولت ملت رابه نابودی کشید ::ملت ومملکت فلج کردن با این انعادشون الان اقتصاد شده صفراز وزیولا هم بدرخردزدی بیدادمیکنه گرانی کمرمردم ومسجارین شکسته
یک هموطن
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
13
26
من فکرنمیکنم که بایدن کرخاص ومعجزهای انجام دهد این اقامعاونانکسی است گهجوهرامضاب،برجام هنوزخشک نشده بود کهاولین بدعهدی وکارشکنیراشروع کردبنابراین دلخوش کردن باین وانکاملااشتباه است فقطبایددست دزدان وخپیثانرادرداخل ازبازوقطع کردوگرنه دوحزب کثیف والوده کاریکه بنفع خودشان نباشدانجام نمیدهند
پاسخ ها
پرویز
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
هموطن موقع تایپ عصبی نشو عزیزم برات خوب نیست. قبل زدن دگمه ارسال یک بار بخون ببین چی نوشتی.
نيما
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
جان ؟؟
ناشناس
| United Kingdom |
۲۱:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
خودت ببین چه نوشتی
ها ها ها ها
| Iran, Islamic Republic of |
۰۱:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۰
بیب
سهیل
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۰
وات؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
26
98
یه مرد که حرف میزنه و عمل میکنه ترامپه
زنده باد پرزدنت ترامپ که فقط بفکر مردمشه
از عربستان و کشورهای دیگه میدوشه میده مردمش
پاسخ ها
پرویز
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
قربون اون برزدنت برم شما با فیلتر شکن از امریکا با پرچم ایران پیام دادی؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
چقدر کج فکری که دشمن ترین دشمن ملت ایران را اینگونه تحسین می کنی! این بابا نمی خواد حتی یک ایرانی هم زنده باشد!
اینکه یکی قلدری کنه و زورگویی کنه و از با زور و قلدری از دیگران بگیره و به خودی ها بده کجاش در مرام یک انسان کار مثبیته؟ این که کار حیواناته نه انسانها.
نادر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
34
11
هر شش دلیل، بی‌معنی و یک‌طرفه است.
آمریکاذرا مثل کشور ما حساب نکنید که به یک‌باره همه چیز عوض می‌شود.

البته من به شخصه امیدوارم در دور دوم پذیرفته شود. نه به دلیل عملکرد و رفتارش خوبش!! بلکه مطمئنم احمدی‌نژادِ آمریکاست.
چنان زیر و زبر خواهد کرد که هیچ‌کس نتواند آمریکا را مجددا به جایگاه سابقش برساند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
8
53
آقایان محترم به جریانات نژاد پرستی که در ایالت های آمریکا در جریان است دل خوش نکنید،اینها بازیهای سیاسی ناشی از عوامل صهیونیست هاست برای سرگرم کردن افکار عمومی(داخل وخارج آمریکا) است،این را بدانید و آگاه باشید که ترامپ برای ۴ سال دیگر مجددا رئیس جمهور آمریکا خواهد بور
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
دقیقا
سام
| United States |
۰۱:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۰
خخخخخخخخ!! پس همه چیز زیر سر صهیونیست هاست دوست عزیز اگر اطلاع از تاریخ امریکا نداری و توانایی تحلیل مسایل سیاسی را نداری مجبور نیستی صحبت کنی ماشاالله همه شدن یه پا دایی جان ناپلعون!!
مری
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
61
10
شاید خیلیا آرزشون باشه که ترامپ دوباره رأی بیاره، چون رأی آوردن ترامپ از یه جهت به نفع امنیت ملی ایرانه. از این جهت که دیگه جریان غربگرای واداده منحط تا ابد خفه خون میگیرن و میرن در کنجی بازنشست میشن و مملکت بالاخره دست انقلابیا میافته.
هرکی غیر از ترامپ رأی بیاره، باز اینا عوام فریبانه بحث مذاکره با آمریکارو وسط میکشن و باز وقت و سرمایه های کشور برای یه رؤیای پوچ دوستی با آمریکا هدر میره
دستکش مخملی الان دست بایدن هست، ترامپ از این دستکشا نداره و کسیو نمیتونه گول بزنه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
50
23
لعنت خدابر ترامپ جانی
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
18
26
رقیب اصلی ترامپ ویروس ذره ای به نام کروناست و نه بایدن
حامد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
48
16
امیدوارم ترامپ نشه چون باید چهارسال دیگه سختی گرانی تحریم یا حتی جنگ رو تحمل کنیم .شالله بایدن بشه از این وضعیت دربیاییم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
سگ زرد برادر شغاله
با تغییر افراد٬٬ نظام سلطه گری و ماهیت استثماری آمریکا تغییر نمیکنه
سام
| United States |
۰۱:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۰
انشاالله دوست من توجهی به منفی ها و کامنت های مخالف نداشته باش اینها یه عده فرصت طلبند که نفعشان در فلاکت مردم و اقتصاد رانتی و عدم ارتباط ایران با دنیای خارج است الان هم با زیاد شدن احتمال رفتن ترامپ ماتم گرفته اند!!!!!!!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
5
38
به احتمال ۹۹درصد ترامپ رییس جمهور میشه چون قدرت دستش هست من که یک فرد بیکار لیسانس هستم می فهمم حالا مسیولین شک دارن ببینند .من پیشنهاد میکنم به مسیولین که در قضییه تحریم ها اول منافع ملی را در نظر بگیرند ببینند آیا روسیه و چین میتوانند منافع ملی یمان در آینده را حفظ کنند یا مذاکره و یا مقاومت و بعد تصمیم بگیرند دوم دزدی و فساد که راس آن درونی هست که بعد به جامعه کشیده میشه مخصوصا در قوه قضاییه را از بین ببرند سوم اینکه صنعت را در کشور رونق دهندو مواد خام رو مفت به کشور چین ندهند و جوانان ما بیکار باشند و بعد کمک به کشورهای دیگر
دکترای اقتصاد و بودجه
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
10
61
قدرتمند ترین رییس جمهور اقتصادی امریکا تا‌کنون ترامپ بوده و مردم امریکا اینو فهمیدند . ایجاد شغل و تامین بودجه و وووووبدون شک ترامپ انتخاب مجدد است
پاسخ ها
سام
| United States |
۰۱:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۰
جناب دکتر مثل این که در نظر شما ویروس کرونا و رکود ناشی از اون و التهابات داخلی امریکا و نقش تعیین کننده سیاهان و رنگین پوستان در انتخابات امریکا کشک است!!؟؟
امیر
|
Romania
|
۲۳:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
7
54
تا مردم و احزاب ایرانی پی نبرند که دشمنی با آمریکا نادرست بود وضع همینه.دشمنی با آمریکا نگاه مردم و حکومت رو از روی پتانسیل های اجتماعی و اقتصادی در کشور و منطقه به سوی آن سوی مرز ها برد و اینگونه هم فرصت های اقتصادی رو ازدست دادیم و هم تحریم و انزوای جهانی را برای خود خریدیم.چرا باید آینده ی ایران در گروی ریاست جمهوری آمریکا باشه؟؟؟؟دوستان گفتند ترامپ ایران رو بدبخت کرده ولی باید پرسید چه کسانی زمینه ساز این درگیری ها شدند که این درگیری ها منجر به فشار های کنونی آمریکا شد؟؟؟؟
مردم ایران،ایران مشکلات و بحران ها فراوانی در زمینه محیط زیست و آب و اجتماع و اقتصاد داده.فرصت سوزی ها فراوانی بوده، بیایید این نگاه های کور کورانه و بر خاسته از احزاب مردم فریب هست رو پایان بدیم و کشورمان را بسازیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۶:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
دشمنی امریکا با ما درست بوده لابد ؟!!
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
ظاهرن هنوز به ماهیت نظام استثماری آمریکا پی نبردی
سام
| United States |
۰۲:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۰
احسنت به این می گن حرف حساب!!!! هر چند باید گفت نرود میخ اهنین در سنگ!! این جماعت چند دهه است با منزوی کردن کشور و سو استفاده از ادبیات مورد استفاده چپ در اوایل انقلاب مبنی بر مبارزه با امپریالیسم امریکایی ملت را تحت تنگنا قرار داده اند ای کاش اینها واقعا در عمل به امریکاستیزی باور داشتند ولی متاسفانه اینها همه اش فیلم است!!!! با جدا کردن کشور از بقیه دنیا اینها فقط برای خودشان دکان درست کرده و اقتصاد رانتی را جایگزین اقتصاد بازار ازاد کرده اند!!!!!!!!!!
ناشناس
| - |
۱۱:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۰
آفرین
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
9
24
ترامپ دوباره انتخاب میشه شک نکنید
فریبرز
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
18
7
باور کنید اینها همه حرفه ترامپ بشه اینطوری میشه و اگه نشه اینطوری میشه. آقا جان مسئولین کمی درست عمل کنند واقعا آمریکا هیچ غلطی نمیتونه بکنه
Amir
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
22
9
دعا کنید که ترامپ دوباره انتخاب بشه خدا خودش میدونه اگه ترامپ بازم در راس امور قرار بگیره کمر امریکا برای همیشه خواهد شکست اگه کسی دیگه بیاد و به برجام بر گردیم ۵۰ سال دیگه از دنیا عقب میافتیم اشتباه نکنید اون اقتصادی که با برجام کمی متعادل شد از چیزهایی عقب انداختمون که ۱۰ سال برای جبرانش وقت لازمه امریکا زور خودشو زد بیشتر از این نمیتونه هیچ کاری بکنه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
2
18
فرقی به حال ما نمیکند
800 میلیارد دلار طی 8 سال وارد کشور شد اتفاق خاصی نیفتاد
دیگر بالاتر از این نداریم که
تازه در آن زمان نگرانی بابت هزینه کرد آن دلارها وجود نداشت
الان اگر دولت 800 میلیارد دلار داشته باشد آن را قطه چکانی وارد بازار میکند چون تا قیامت امکان تحریم مجدد ایران و همجنین جنگ وجود دارد
حسین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
4
21
مهم ترین دلیلی که به ترامپ وجهه داد و در مسائل ایران کاملا در اذهان عمومی آمریکا محق شد، شلیک به هواپیمای اوکراینی بود. همون روز آرای ترانپ ۶درصد رشد کرد که نشان از محبوبیتش داره.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
1
21
مشکل اینه که سایت های ایران مثل صدا وسیما عمل می کنند شما دقت کنید که بیشتر خبرهایی که میاورند از نشریات دموکرات هاست من تا به حال ندیدم که خبرهایی از رسانه های جمهوریخواه بگذارند و از تحلیلگران بیطرف هم استفاده نمیکنند و در آخر مثل هیلاری که می گفتند در نظرسنجی ها جلوست با یک تاکتیک حرب جمهوری خواه کله پاشد.وایقدری که ما از حزب دموکرات ضربه خوردیم از کس دیگه ای نخوردیم کما اینکه در زمان احمدی نژاد حزب دموکرات بود که ضربه مهلک را بر پیکره اقتصاد رو به موت ما زد.ترامپ شاید برای ما بد باشد ولی کشور ومردم خودش خوب عمل کرده است.
رضا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
10
5
مرگ بر آمریکا
رضا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
11
3
مرگ بر آمریکا
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
6
3
به ما چه چه خری تو آمریکا میاد سر کارچراحرص میخورید که بایدن باشه مگه فرقی هم میکنه
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۳:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
1
9
تنها چیزی که برای امریکائی ها مهم است پول، درآمد و اشتغال است که ترامپ بیش از هر رئیس جمهوری آنرا فراهم کرده همچنین سیاستمداران در سایه امریکا از دیوانگی ترامپ برای زورگویی به دیگر کشورها و اخاذی از انهابه بهترین وجه استفاده می کنند با این وضع ترامپ بالاترین شانس را برای انتخاب مجدد دارد
ناشناس
|
United States
|
۱۳:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
3
10
یقین بدانید ترامپ برنده انتخابات است
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
0
15
ترامپ بهونست یکی بزرگای مملکتمون رو باید بگیره الکی ترامپ رو گنده کردن دستشون رو تا ارنج کردن تو جیب مردم تا حرف هم میزنی میگن ضد انقلاب. ضد انقلاب و اسلام شمایید انشالله ظهور امام زمان عج قطع شدن گردن دزدامون هر چه سریعتر ببینیم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
0
6
سلام به همه دوستان کسی که همچنین کشوری ساخته مطمعن باشید سالها تلاش کردن تا به اینجا رسیدن نباید زور بهمون داشته باشه سیاست مداران ما هم تلاش کردن به اینجا رسوندنن کشور را یا باید جنگ کنیم یا باید صلح کنیم دوراه بیشتر نداریم حالا ترامپ باشه یا هرکسی دیگه برای ما فرقی نمیکنه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
8
4
خیلی غلط کرد ترامپ با اون افرادهایی که....... بخصوص اون ایرانیهای وطن فروش که فقط دینشان را میدن به دینار خاک برسرتان
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
1
11
گرانی غذا و میوه وآهن سیمان ماسه چه ربطی به ترامپ وتحریم داره مگه با دلار درست میشه همش تو ایران موجوده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۰
دوست عزیز
برادر گرامی
واحد پول بین الملل دلاره
وارداتمون با دلار انجام میشه
یعنی بطور مثال یخچال و وسایل الکترونیکی یا چیزای دیگه با دلار مبادله میشه
وقتی دلار کم باشه یا گرون باشه ارزش ریال میاد پایین
ارزش ریال بیاد پایین تورم ایجاد میشه
تورم ایجاد بشه قیمتا میره بالا
حالا متوجه شدی ؟
سیمان رو خودمون تولید میکنیم
اما فی الوقع پولمون بی ارزشه
پدرام
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
0
16
دشمن اصلی مردم ایران نه آمریکاست و نه اسرائیل
دشمن اصلی درون خودمان است که با فریب مردم و چپاول اموال و افکار مردم ، فرهنگ و آینده جوانان این مرز و بوم را به تاراج برده است و نمونه آن ، مقایسه پیشرفت کشور ما و کشورهای همسایه در چهل سال گذشته است ، وضعیت معیشت و اقتصاد و آرامش روحی و احترام بین المللی ما را با کشورهایی مثل قطر و کویت و امارات وآذربایجان و ... مقایسه کنید تا برسد به کشورهای پیشرفته ی دیگر
سطح فهم مردم ما را اینقدر پایین فرض نکنید .
برای پایین ماندن سطح فهم و درک مردم ایران ، اینقدر اخبار را سانسور نکنید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
0
4
اگر صدا سیما اینقدر که راجب ارامپ خدا لعنت کرده و مردم و کشور امزیکا برنامه و عزینه میکند. این وقت ها و هزینه ها را بجای این برنامه عای امریکا ی های بد وزیر های ایران نمایندگان مجلس اقتصاد دانان را میاورد وضع ما بهتر بود. خدا کند این امزیکا لز کره زمین نابود شود که همش صدا سیما داره امریکا را ترامپ را تشون نیدهد.
مجتبی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
6
3
نظر آمریکا وترامپ وحشی در مورد ایران وایرانی همان نظریه که در مورد قهرمان ملی ما بعد از ترور بزدلانه او داشتن و دارن ایرانی با غیرت اگر تهریم سختی‌هایی داشته خوبیش اینبود ما اتکای کمتری به نفت واجنوی داریم با امید بخدا واعتماد بجوانان وصداقت وپاکی در مسئولان(آقای رئیسی)مشکلات حلشدنی است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۰
به همین خیال باش
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۰
ترامپ
دانشجو
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
1
0
خیلی فرق نمیکنه که چه کسی رئیس جمهورآمریکامیشه. اساسا با رژیم ایران مشکل دارن. تصمیم گیرنده اصلی کنگره است. انشاالله خدا شر دشمنان به ویژه آمریکا و اسرائیل را از کشور ایران دور کند.
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۲۲:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
0
0
خدایاماچه گناهی کردیم که این دوره بدنیااومدیم کاشکی یکی ازادمای شعب ابی طالب بودم لااقل کمترسختی میکشیدم البته مشکل مایه عده ای توکشورمون هستن خودشون گزاشتن انقلابی خیال میکنن فقط خودشون دلسوزنظام هستن
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۰
0
1
دونالد ترامپ ، همیشه برنده است ، حتی وقتی رسانه ها شایعه شکست او را شایع میکنند .
Sasan
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۰
0
0
بنظر من رئیس جمهور آمریکا را برنامه ریزی های بلند مدت سازمان های اطلاعاتی این کشور انتخاب میکنند
ترامپ را آوردند تا از همه توافقنامه های جهانی بیاد بیرون و دنیا را گوشه رینگ ببره تا رئیس جمهور بعدی اومد هر امتیازی خواست همه دنیا بگن ای قربونت برم خوب که ترامپ رفت هرچی تو بگی قبوله
معلوم نیست رئیس جمهور بعدی آمریکا چه کسی است چون کسی از برنامه های بلند مدت سازمان های اطلاعاتی آمریکا خبر نداره
داوود
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۰
0
1
جالبه که ما تو انتخابات خودمون اشتباه انتخاب می کنیم بعد منتظریم مردم کشور دشمن اشتباه انتخاب کنن
تا وقتی نگاه مون به بیرون هست اوضاع بدتر میشه
الف
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۰
1
0
ما اول فکر خود کنیم بعد اینکه ما ایرانی ها فقط نقد وبررسی شده کارمان جنگ جای خود رای جای خود و بیماری هم جای خود ما ازدرون سوختیم مثل بچه ای که براش پفک بخرند شاد بشه رفتند برای ثبت نام انتخابات هر کس بر طبل خویش زد و کسی هم نبود بگوئید ای راه وروش شماست وقتی روحانی از برادر جهانگیر تشکر که رای هایش به او داده این چه جور کاذبه آنهم در تلویزیون بعد از برنده شدن مگه کسی که مسولیت پذیر باشه حرفها نمی زنه اگه زندگی ساده و ریس ساده ای حکومت رو می چرخند بهتر بود والبته کا که تا سپاه هس غمی نیس این روزها می گذره و مردم بدانند که کرونا فکرها را باز خواهد کرد و ریس جمهور انقلابی چون ریس قوه قضائیه سر کار کار خواهد آمد کمی صبور باشن انقلاب ما بر می گردد به دوران امام رضوان الله تعالی و عدل برقرار
Avenger
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۰
0
2
به نام خدا
سلام دوستان
من فکر می کنم هیچ احمقی توی دنیا نمی تونه بهتر از ترامپ آمریکا رو زمین بزنه.
ان شاء الله اونی که از همه برای آمریکا بدتر و برای دنیا بهتره رای بیاره
نظرات بینندگان