arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۷۵۱۹۶
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۸ - ۲۸ شهريور ۱۳۹۹
العربی الجدید:

ورود اسرائیل به معادلات امنیتی خلیج فارس؛ رفتار ایران چه تغییری خواهد کرد؟

برخی تحلیلگران بر این عقیده اند که مسئولان ایرانی، در حال بررسی دقیقتر مساله هستند و نمی‌خواهند موضع گیری‌های دیگری داشته باشند، تا زمانی که ارزیابی فراگیر آن‌ها از این توافق، به پایان برسد. در واقع مسئولان ایرانی می‌خواهند موضع گیری شان براساس واقعیت‌ها و به دور از شعار باشد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ورود اسرائیل به معادلات امنیتی خلیج فارس؛ رفتار ایران چه تغییری خواهد کرد؟

انتشار مطالب رسانه های خارجی با هدف اطلاع رسانی از نوع نگاه و برداشت آنان از تحولات صورت می گیرد و به منزله تایید آن از سوی «انتخاب» نیست.

بشیر البکر در العربی الجدید نوشت: چند روز پس از اعلام توافق امارات و بحرین با اسرائیل ، سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح ایران تاکید کرد: خط مشی تهران در برخورد با امارات تغییر می‌کند و اگر اتفاقی در خلیج فارس بیفتد که به امنیت ملی ایران آسیبی هر چند کوچک برساند، امارات را مسئول آن می‌دانیم.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: این در حالی است که سرلشکر علی فدوی، جانشین فرمانده سپاه پاسداران ایران، در تاریخ ۲۲ آگوست تصریح کرد کشورش اجازه نمی‌دهد در‌های منطقه از طریق برخی دولت‌ها به روی اسرائیل گشوده شود. فدوی افزود: هر اقدامی در این خصوص، باعث شکست و خواری دولت‌هایی می‌شود که با اسرائیل همکاری می‌کنند. ضمن اینکه کاخ‌های شیشه‌ای حاکمان این کشور‌ها نیز از آن‌ها در برابر قدرت انقلاب اسلامی حمایت نمی‌کند.

در این میان، برخی تحلیلگران بر این عقیده اند که مسئولان ایرانی، در حال بررسی دقیقتر مساله هستند و نمی‌خواهند موضع گیری‌های دیگری داشته باشند، تا زمانی که ارزیابی فراگیر آن‌ها از این توافق، به پایان برسد. در واقع مسئولان ایرانی می‌خواهند موضع گیری شان براساس واقعیت‌ها و به دور از شعار باشد.

توافق امارات بحرین و اسرائیل، براساس مقابله با [ادعای] خطر ایران برای امنیت خلیج فارس ایجاد شد، همانطور که وزیر خارجه آمریکا چند ساعت قبل از امضای توافق تصریح کرد امارات و بحرین واقعیت تهدید ایران را درک کرده اند. این در حالی است که بحرین این توافق را «توافق حمایت» می‌نامد. در این رابطه، سخنگوی وزارت خارجه ایران، پیش از امضای توافق، به واشنگتن توصیه کرد که وارد یک ماجراجویی جدید در منطقه نشود، چرا که این مساله باعث بر هم خوردن امنیت منطقه می‌شود. همانطور که ملاحظه می‌کنیم، مساله حول محور امنیت می‌گردد و این موضوع می‌تواند به یک نقطه تلاقی و عاملی برای تفاهم و نه برخورد، ختم شود و راهی به سمت صلح باشد و نه جنگ.

درگیری‌های زیادی بین تهران و واشنگتن بوده است و بار‌ها دو طرف طرح‌هایی را برای امنیت خلیج فارس و نقش همه طرف‌ها در آن، مورد بررسی قرار داده اند. اختلافات، تنها در خصوص نقش‌ها و سهم‌ها بوده و ارتباطی به اصل و مبدأ صلح نداشته است. مساله جدید ان است که اسرائیل بعنوان یک طرف مستقیم در معادله امنیت خلیج فارس ورود کرده است.

دولت آمریکا در ایجاد یک روزنه بین اسرائیل و فلسطینی‌ها شکست خورد، به این دلیل که از اسرائیل طرفداری می‌کند. در صورتی که ایالات متحده بتواند موضع ایران را به سمت توافق سوق دهد، در این شرایط، معادله در منطقه تغییر می‌کند.

نظرات بینندگان