arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۷۷۱۲۵
تاریخ انتشار: ۲۲ : ۱۳ - ۰۸ مهر ۱۳۹۹

ربیعی: اختلاف جمهوری آذربایجان و ارمنستان راه حل صلح آمیز دارد؛ ایران و ترکیه و روسیه می‌توانند به حل اختلافات کمک کنند / مواضع ایران در خصوص به رسمیت شناختن تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان روشن است / در منطقه قفقاز، شاهد مهندسی ترکیب جمعیتی، پاکسازی‌های قومیتی و تبعیدهای دسته جمعی بوده ایم / رعایت پروتکل های بهداشتی به ۶۱ درصد و استفاده از ماسک به ۵۸ درصد کاهش یافته / بررسی قضایی برخورد با افرادی که ماسک نمی‌زنند در دستور کار قرار گرفته / تاکنون ۵/۱ میلیون دوز واکسن آنفلوانزا وارد کشور شده

سخنگوی دولت، راه حل اختلاف دو کشور همسایه جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان را صلح‌آمیز عنوان کرد و گفت: ایران و ترکیه و روسیه می‌توانند در جهت اجرایی‌سازی قطع‌نامه‌های سازمان ملل، آن دو همسایه را کمک کنند تا اختلافات خود را در اشکال مسالمت آمیز حل کنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سخنگوی دولت، راه حل اختلاف دو کشور همسایه جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان را صلح‌آمیز عنوان کرد و گفت: ایران و ترکیه و روسیه می‌توانند در جهت اجرایی‌سازی قطع‌نامه‌های سازمان ملل، آن دو همسایه را کمک کنند تا اختلافات خود را در اشکال مسالمت آمیز حل کنند.

به گزارش «انتخاب»، «علی ربیعی» روز سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: امروز روز جهانی مولاناست و شاید برخی از اشعار و مطالب مولانا در تاریخ ایران اسلامی برای ما قابل توجه باشد و ما معمولا با قرآن مجید و اشعار و ادبیات سرزمین ایران در شرایط مختلف تاریخی بحث کردیم که راهگشا بوده است امروز یادمان مولانا شاعر عشق و صلح همبستگی است او انسان شناس بزرگی بود و درد و رنج بشر را به خوبی می‌دانست.

دستیار اجتماعی رییس جمهوری افزود: مولانا معتقد است باید به جای هیجان‌های منفی با صبوری و شناخت بحران‌ها و رنج‌ها با چشمانی باز به آینده نگریست و باور داشت تلخ و شیرینی زندگی با هم آمیخته شده است.

ربیعی تاکید کرد: در شرایط جنگ اقتصادی سخت که زندگی را بر مردم تلخ کرده و رنج به جامعه وارد کرده با ایده گرفتن از مولانا با دو بال امید و صبر از این شرایط عبور می کنیم و در کنار هم روزهای پرامید آینده را رقم بزنیم.

وی با اشاره به جلسات اصلی دولت درباره کرونا، گفت: متاسفانه شاهد کاهش رعایت پروتکل‌ها و دستورالعمل‌های بهداشتی و افزایش مبتلایان و جان‌باختگان هستیم. دقیقا نسبت کاملا مشخصی بین رعایت پروتکل های بهداشتی و میزان ابتلا وجود دارد و متاسفانه به مرور حساسیت‌ها در برخی استان‌ها کاهش پیدا می‌کند و طبیعی انگاری مساله و زدودن پروتکل‌های بهداشتی و بازگشت به عادات زندگی در شرایط طبیعی یکی از مشکلاتی است که با آن رو به رو هستیم.

ربیعی ادامه داد: رعایت پروتکل های بهداشتی به ۶۱/۸۵ درصد در سطح کشور کاهش یافته و استفاده از ماسک ۵۸ درصد کاهش پیدا کرده است و در صنوف و مراکز عمومی هم کاملا پروتکل‌ها اجرا نمی‌شود.

وی ادامه داد: روز شنبه اختیار وسیع‌تری به استان‌ها برای اعمال محدودیت‌های متناسب با شرایط دادیم و در کنار آن بررسی قضایی برخورد با افرادی که از ماسک استفاده نمی‌کنند در دستور کار قرار ستاد ملی کرونا قرار گرفت. ما پیش از این با مراکزی که باید رعایت می‌کردند مثل ادارات و پاسازها دستورالعمل‌هایی داشتیم و به تناسب آن مجازات هایی به دلیل عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در نظر گرفته شده بود این بار از افرادی که استفاده از ماسک نمی‌کنند تدابیری اندیشیده شود.

وی با اشاره به همپوشانی آنفلوآنزا و کرونا اظهارداشت: بررسی کشورهای واقع در نیم کره جنوبی که فصل سرد را سپری کرده‌اند نشان می‌داد که در مقایسه با سال گذشته ابتلا به آنفلوانزا خیلی کمتر بوده است.

ربیعی با بیان اینکه تعطیلی‌های مراکز به علت و فاصله‌گذاری فیزیکی و رعایت پروتکل‌ها عامل کاهش آنفولانزا نسبت به سال قبل خواهد بود، گفت: تاکنون ۵/۱ میلیون دوز (واحد) واکسن آنفلوانزا وارد کشور شده است؛ این تعداد برای گروه‌های در معرض خطر با ریسک بالا و خانم‌های باردار به مراکز بهداشتی و درمانی دولتی تحویل داده شده که براساس پرونده‌های موجود به طور رایگان توزیع خواهد شد.

وی گفت: تا اواخر مهرماه یک میلیون دوز دیگر به مراکز بهداشتی توزیع خواهد شد. در مجموع ۵/۲ میلیون دوز به طور رایگان برای گروه یاد شده در نظر گرفته شده است.

ربیعی با یادآوری اینکه سال گذشته ۲۵۰ هزار دوز واردات داشته ایم، افزود: به علاوه ۱۴ میلیون دوز دیگر وارد کشور خواهد شد که با محاسبه نرخ با ارز ۴۲۰۰ هزار تومانی تحویل داروخانه‌ها برای جمعیت بالای ۶۵ سال و گروه‌های هدف دیگر داده و براساس کد برچسب روی دارو و کد ملی توزیع خواهد شد.

سخنگوی دولت گفت: سال گذشته برای گروه‌های خاص ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار دوز واکسن خریداری شده بود. این نشان می‌دهد دولت برای تامین واکسن آنفلوآنزا در شرایط اهتمام داشته است. با توجه به اینکه رعایت پروتکلها احتمال کاهش واگیری را داشت ولی به هر حال واکسن به تعداد قابل توجهی یعنی بیش از ۱۰ برابر وارد کردیم اگر امکانات ارزی بود می‌شد زودتر از اینها تهیه کرد با چالش‌هایی که بود الان فصل خوبی بود و این کار انجام می‌شود.

وی تاکید کرد: مردم پروتکل‌های بهداشتی را جدی بگیرند زیرا هیچ راهکاری جز رعایت اصول بهداشتی نداریم و اگر مراعات نشود قطعا کنترل همه‌گیری بیماری امکان پذیر نیست.

سخنگوی دولت در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه با دقت ونگرانی مناقشه اخیر در مناطق اشغالی جمهوری آذربایجان را تعقیب می کنیم، گفت: منطقه قفقاز در طول قرن‌های متمادی در زیر چتر وحدت بخشِ حوزه تمدنِ اسلامی-ایرانی، جغرافیای همزیستی وآشتی ادیان، زبان ها وهویت‌های فرهنگی ودینی گوناگون بوده اما از هنگامی که برجسته سازی استعماریِ اختلاف های هویتی عرصه را بر مشترکات قرونِ تمدنی تنگ کرد شاهد عملیاتی از قبیل مهندسی ترکیب جمعیتی وپاکسازی‌های قومیتی وتبعیدهای دسته جمعی بوده ایم.

وی افزود: ما براین باوریم که جمهوری آذربایجان وجمهوری ارمنستان با الهام و انرژی گرفتن از تاریخ و از عصر همزیستی تمدنی در قرون پیشا-استعماری، وبا تکیه بر مشترکات فرهنگی خود می‌توانند راهی صلح آمیز برای اسکان آوارگان و برای بازگشت به دوران پیش از اشغال بیابند و جمهوری اسلامی آماده کمک به برقراری صلح پایدار در این منطقه است.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری تصریح کرد: مواضع جمهوری اسلامی در خصوص ضرورت رعایتِ و به رسمیت شناختن تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان بسیار روشن است و دولت جمهوری اسلامی ایران تاکنون بارها براین حق مشروع درچارچوب حقوق بین الملل وقطع‌نامه‌های سازمان ملل تاکید کرده است.

ربیعی یادآورشد: ما همچنین براین باوریم که اختلاف دو کشور همسایه جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان راه حلِ صلح‌آمیز دارد و ایران و ترکیه و روسیه می‌توانند در جهت اجرایی‌سازی قطع‌نامه‌های سازمان ملل، آن دو همسایه را کمک کنند تا اختلافات خود را در اشکال مسالمت آمیز حل کنند.

نظرات بینندگان