arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۸۱۷۰۷
تاریخ انتشار: ۴۷ : ۲۳ - ۰۵ آبان ۱۳۹۹

چین ۴ شرکت‌ آمریکایی را تحریم کرد

وزارت خارجه چین روز دوشنبه اعلام کرد که این کشور تحریم‌هایی را علیه ۴ شرکت آمریکایی "بوئینگ"، "لاکهید"، "مارین" و "ریتون" اعمال می‌کند. وزارت خارجه این کشور امروز با اعلام این خبر، فروش تسلیحات از سوی این شرکت ها به تایوان را علت اصلی اعمال این تحریم ها خواند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

وزارت خارجه چین روز دوشنبه اعلام کرد که این کشور تحریم‌هایی را علیه ۴ شرکت آمریکایی "بوئینگ"، "لاکهید"، "مارین" و "ریتون" اعمال می‌کند.

به گزارش ایرنا به نقل از  روزنامه "خلق چین"، وزارت خارجه این کشور امروز با اعلام این خبر، فروش تسلیحات از سوی این شرکت ها به تایوان را علت اصلی اعمال این تحریم ها خواند.

براساس این گزارش، پنجشنبه گذشته ژائو لیجیان سخنگوی وزارت خارجه این کشور اعلام کرده بود از آنجایی که پیشنهاد آمریکا مبنی بر فروش سلاح به تایوان «پیام بسیار غلطی» به نیروهای جدایی‌طلب به حساب آمده بر روابط پکن- واشنگتن تاثیر منفی خواهد گذاشت، چین با توجه به تحولات پیرامون این مسئله، پاسخ لازمی را در این باره خواهد داد.

وزارت امور خارجه آمریکا چهارشنبه گذشته به رغم مخالفت‌ها و هشدارهای پیاپی مقام‌های پکن، فروش تسلیحات پیشرفته به ارزش ۱.۸ میلیارد دلار به تایوان را تأیید کرد.

پنتاگون نیز اعلام کرد که با تأییدیه وزارت خارجه آمریکا، هم‌اکنون کنگره باید مجوز نهایی را برای فروش تسلیحات پیشرفته به تایوان صادر کند.

این اقدامات تحریک‌آمیز ایالات متحده در شرایطی صورت گرفته که پکن پیشتر نیز بارها هشدار داده بود که پاسخ متناسبی به واشنگتن خواهد داد و فروش هرگونه تسلیحات به تایوان، به‌شدت به منافع امنیتی چین لطمه وارد می‌کند و روابط چین و آمریکا را خدشه‌دار خواهد کرد.

بنابراین، تحریم های این ۴ شرکت آمریکا توسط پکن در حالی صورت می گیرد که چین همواره به آمریکا و متحدان غربی درباره خط قرمز خود مبنی بر لزوم احترام به اصل چین واحد که مستلزم عدم تحریک جریان‌های جدایی‌طلب مناطق تابعه شامل تایوان، هنگ کنگ، ماکائو و تبت است، هشدار داده است.

چین تایوان را بخشی از خاک سرزمین اصلی خود می‌داند و اعلام کرده از طریق گفت‌وگو یا به روش نظامی آن را پس خواهد گرفت. در حال حاضر سازمان ملل متحد و بسیاری از کشورهای عضو آن، تایوان را کشور مستقل نمی‌دانند.
با این وجود، آمریکا با استناد به رویکرد چرخش به ایندوپاسیفیک و با هدف ممانعت از قدرت‌یابی چین، همچنان دست به اقداماتی می‌زند که علاوه بر تقابل دیپلماتیک به ویژه در منطقه دریای جنوبی چین، بیم رویارویی نظامی دو کشور را نیز افزایش می‌دهد.

چین منطقه تایوان را که در سال ۱۹۴۹ میلادی در پایان جنگ داخلی از این کشور جدا شد، همچنان بر اساس اصل چین واحد بخشی از خاک خود می‌داند.

نظرات بینندگان