arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۸۲۰۹۴
تاریخ انتشار: ۰۵ : ۱۲ - ۰۸ آبان ۱۳۹۹

تعیین مهلت از بهارستان برای پاستور! / موج گرانی ها در گفت و گو با دو نماینده مجلس

روزنامه اینترنتی فراز نوشت: از ابتدای پاییز موج تازه‌ای از گرانی‌ها کلید خورده است. موجی که در آن می‌توان سیاهه بالا بلندی را دید؛ از گوجه و پیاز تا انواع لوازم بهداشتی، انواع گوشت قرمز، مرغ، ماهی و محصولات پروتئینی. همچنین اخیراً هم روغن خوراکی کمیاب شده و زمزمه گرانی‌اش پیچیده است. اما در این میان جدای از اقدامات ستاد تنظیم بازار و دولت که وعده‌هایشان هنوز هیچ خروجی نیافته است، وعده‌های قوه تقنینی نیز جالب توجه است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

روزنامه اینترنتی فراز نوشت: از ابتدای پاییز موج تازه‌ای از گرانی‌ها کلید خورده است. موجی که در آن می‌توان سیاهه بالا بلندی را دید؛ از گوجه و پیاز تا انواع لوازم بهداشتی، انواع گوشت قرمز، مرغ، ماهی و محصولات پروتئینی. همچنین اخیراً هم روغن خوراکی کمیاب شده و زمزمه گرانی‌اش پیچیده است. اما در این میان جدای از اقدامات ستاد تنظیم بازار و دولت که وعده‌هایشان هنوز هیچ خروجی نیافته است، وعده‌های قوه تقنینی نیز جالب توجه است. مجلس چندیست که در رابطه با وضعیت آشفته بازار و گرانی‌هایی که هر از چندی شک جدیدی به جیب خالی مردم وارد می‌کند، در حال خودنمایی است. از یک سو محمدباقر قالیباف رئیس این قوه، شبانه وزرای اقتصادی دولت را فرامی‌خواند، کمیسیون‌های اقتصادی‌اش هم هر از چندی وزرا یا مقامات وزارت خانه‌های اقتصادی دولت را فرامی‌خوانند و در انتهای جلسه‌هایشان خطاب به مردم می‌گویند صبور باشید، نمایندگانتان در تلاش‌اند و انشاالله درست می‌شود.

بی‌خیال وعده‌ها، گرانی به ایستگاه انواع گوشت رسید

موج گرانی‌ها اما انگار گوشه چشمی هم به این وعده‌ها و اقدامات بی‌نتیجه دو قوه ندارد و در آخرین نمونه، گوشت را نصیب قرار داده است. حدوداً 10 روز است که از گوشه و کنار کشور خبرهایی از گرانی انواع گوشت و محصولات پروتئینی می‌رسد. بر اساس آخرین گزارش‌ها در روز چهارشنبه، گوشت قرمز در قصابی‌ها تا 50 درصد و در فروشگاه‌های زنجیره‌ای تا 35 درصد نسبت به حدود 2 هفته گذشته افزایش قیمت داشته و مرغ هم که مدتی است برای بسیاری از هم‌وطنان جایگزین گوشت گران قرمز شده و همین دو ماه پیش پس از کش‌وقوس‌های فراوان مقرر شد باقیمت کیلویی 15 هزار تومان به دست مردم برسد، روز گذشته در حدود 24600 تومان به دست مردم رسیده است.

این ایستگاه جدید گرانی البته گوشه‌ای از روند فرسایشی گرانی‌هایی است که سبب شده تا خرج مردم روزبه‌روز فربه‌تر از دخل نحیفشان شود. البته این‌همه در شرایطی رخ می‌دهد که حدود سه هفته قبل و در نیمه مهرماه، رئیس‌جمهور در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت به وزارتخانه‌های صمت، جهاد کشاورزی، اطلاعات، دادگستری و تعزیرات دستور داد با هماهنگی یکدیگر نظام توزیع و نظارت بر قیمت کالاها را اجرا و در یک وضعیت نظام‌مند با تأمین کالاهای اساسی مردم، قیمت کالاها را به‌ویژه در مورد اقلامی که با ارز ترجیحی تأمین‌شده‌اند، به شکل دقیق کنترل و مدیریت کنند. از سوی دیگر وزارت صمت و زیرمجموعه‌هایش چون ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان نیز مدام از نظارت‌ها سخن می‌گویند. این‌ها همه البته تا به اینجای کار نه‌تنها خروجی ملموسی نداشته است بلکه روند افزایش قیمت‌ها در بخش‌های گوناگون خود موئید بی‌نتیجه بودنشان است.

نمایش‌های ساکنان ساختمان هرمی بهارستان

از سوی دیگر در این وانفسای گرانی انواع اقلام و جیب خالی اکثر مردم که با جیب خالی دولت هم‌زمانی پیداکرده است، مجلسی‌ها نیز تلاش دارند تا میدان‌داری کنند. رسانه‌ای‌ترین اقدام بهارستان نشینان نیز تا به اینجا جلسه‌ای شبانه‌ای است که 27 مهرماه رئیس مجلس با وزرای اقتصادی دولت گذاشت و در آن ضرورت اتخاذ سیاست‌گذاری مناسب پولی، مالی و تجاری به‌منظور مدیریت نرخ ارز و تأمین ارز کالاهای اساسی تا پایان سال موردبررسی قرار گرفت. جلسه‌ای که علیرغم گفته محمدباقر قالیباف که بنا شد هر ده روز یک‌بار تکرار شود، روز گذشته برگزار نشد و نتایجش هم هنوز به‌صورت ملموس دیده نمی‌شود. از سوی دیگر کمیسیون‌های اقتصادی مجلس و بسیاری از نمایندگان مدعی هستند که در چنین وانفسایی بی‌عمل نیستند و می‌گویند هر آنچه از دستشان می‌آید انجام می‌دهند تا در برابر بر این موج گرانی‌ها و جیب خالی بسیاری از مردم سدی بنا کنند.

در رابطه با موج جدید گرانی‌ها که جدیداً به ایستگاه گوشت رسیده و اقداماتی که کمیسیون اقتصادی در این رابطه در دست انجام دارد از با نائب رئیس کمیسیون اقتصادی پرسیدیم که در پاسخی کوتاه به فراز، گفت: ما در کمیسیون اقتصادی بیشتر بر موضوع نرخ ارز و موارد کلان این‌چنینی متمرکز هستیم و معتقدیم به این سبب که بخش قابل‌توجهی از افزایش قیمت‌ها به افزایش نرخ ارز برمی‌گردد باید مقدم بر هر چیز برای این موضوع چاره‌اندیشی کرد.

او همچنین خاطرنشان کرد: گرانی‌ها در بخش‌های مختلف به‌صورت بخشی از سوی کمیسیون‌های مربوطه در حال بررسی است.

مردم در برابر مشکلات سعه‌صدر باشند

پس از او به سراغ کاظم موسوی نائب رئیس دوم کمیسیون اقتصادی رفتیم و با او نیز همین پرسش‌ها را در میان گذاشتیم که به فراز، گفت: روز سه‌شنبه در کمیسیون اقتصادی میزبان وزیر صمت و رئیس سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان بودیم. موضوع این نشست نیز در رابطه با موضوع گرانی‌های اخیر و بررسی وضعیت کالاهای اساسی بود. خرجی مباحثی که مطرح شد و تصمیماتی که اتخاذ شد بسیار خوب بود و بر این اساس انشا الله به‌زودی شاهد کاهش آلام و مشکلات مردم در رابطه با گرانی‌های اخیر باشیم.

او افزود: در این جلسه از جانب مسئولان اجرایی برای کنترل جریان بازار قول‌هایی داده شد و ما هم امیدوار هستیم که این قول‌ها اجرایی شود، فقط انتظار دارم تا مردم نیز باحوصله و سعه‌صدر با این شرایط و مشکلات روبرو شوند تا انشاالله در آینده‌ای نزدیک شاهد گشایش‌هایی باشیم.

این نماینده مجلس یازدهم همچنین به تصویب کلیات یارانه معیشتی جدید نیز اشاره کرد و گفت: یارانه 45 هزار 500 تومانی دیگر کارایی خود را ازدست‌داده و برای آنکه به دهک‌های کم برخوردار جامعه ازلحاظ معیشتی یاری برسانیم کلیات طرحی را مصوب کردیم که بر مبنایان برای 20 میلیون خانوار به ازای هر نفر 120 هزار تومان و برای 40 میلیون خانوار به ازای هر نفر 60 هزار تومان ماهانه یارانه کمک معیشتی داده شود.

او در انتها گفت: با این طرح سالانه 30 هزار میلیارد تومان به‌عنوان یارانه کمک معیشتی پرداخت می‌شود تا کمکی در هزینه‌های اقشار کم برخوردار باشد.

مهلت دوهفته‌ای برای حل مشکل نهاده‌ها و کاهش قیمت گوشت

محمدجواد عسکری نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی دیگر نماینده‌ای است که در رابطه با موج گرانی‌های جدید به‌خصوص گرانی اخیر گوشت، به فراز می‌گوید: طی هفته‌های اخیر جلساتی را با مسئولان محترم وزارت کشاورزی داشتیم و در این جلسات خوشبختانه ایرادات در بحث نهاده‌های دامی را در حال احصا هستیم و انشاالله امیدواریم به‌زودی اتفاقات خوبی را شاهد باشیم.

او می‌افزاید: ما مشکلاتی در حوزه نهاده‌های دامی داشته و داریم که این مشکلات برگرفته از سوء مدیریت است. برای اینکه این‌سو مدیریت رفع شود در حال تلاش هستیم تا تمرکززدایی از وزارت صمت صورت گیرد و بر همین اساس اخیراً شاهد توافقی میان وزیر کشاورزی و وزیر صمت بودیم که تمام اختیارات واردات نهاده‌ها در اختیار وزارت کشاورزی قرار گیرد و از صفرتا صد این موضوع دیگر با وزارت جهاد کشاورزی باشد.

این نماینده مجلس یازدهم در پاسخ به این پرسش که فکر می‌کند چه زمان قیمت گوشت و دیگر محصولات پروتئینی کاهش یابد نیز می‌گوید: این اتفاق به‌زودی محقق خواهد شد. در حال حاضر نهاده‌های دامی به‌اندازه کافی واردشده و در بندرگاه است. فقط برای ترخیص آن‌ها باید یک سازوکار عملیاتی ترسیم شود تا بازارگاه (گمرک) ایراداتش برطرف شود و انشاالله آنچه واردشده در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد. در این صورت به‌سرعت شاهد این خواهیم بود که محصولی که به دست مصرف‌کننده می‌رسد با نرخ منطقی داشته باشد.

عسکری در انتها و در پاسخ به این پرسش که کاهش قیمت‌هایی که انتظاران را دارد تا چه اندازه خواهد بود نیز به فراز می‌گوید: با اقداماتی که در دست انجام است قیمت‌ها به‌زودی به سطح قیمت‌ها در ماه‌های گذشته بازخواهد گشت. ما حتی سازوکار لازم را پیشنهاد دادیم و دستگاه‌های متولی نیز پذیرفته‌اند و تنها منتظر اجرای بی کم‌وکاست اقدامات لازم در این فرایند از سوی دستگاه اجرایی هستیم. فرایندی که برای انجام آن به دستگاه‌های اجرایی دو هفته زمان داده‌ایم.

نظرات بینندگان