arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۸۲۳۶۳
تاریخ انتشار: ۵۳ : ۱۰ - ۱۰ آبان ۱۳۹۹

پرونده غرق شدن خانواده پناهجوی ایرانی در کانال مانش / یک متهم ایرانی در فرانسه بازداشت شد / دادستان دانکرک فرانسه: این فرد راننده قایق بود / سایر مسافران گفته اند او به قاچاقچیان نزدیک بوده

سباستین پیو، دادستان منطقه دانکرک در فرانسه گفته که یک مرد ایرانی را به ظن ارتباط با مرگ چهار پناهجوی ایرانی در کانال مانش بازداشت کرده است. فرد بازداشتی متولد سال ۱۹۸۳ میلادی (۱۳۶۱ شمسی) در ایران است و هدایت یک قایق نیمه لاستیکی حامل ۲۲ پناهجو را برعهده داشت که از اردوگاه پناهجویان گراند-سینت در نزدیکی دانکرک عازم بریتانیا بودند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سباستین پیو، دادستان منطقه دانکرک در فرانسه گفته که یک مرد ایرانی را به ظن ارتباط با مرگ چهار پناهجوی ایرانی در کانال مانش بازداشت کرده است.

رسول ایران‌نژاد و همسرش، شیوا محمد پناهی و دو فرزند آنان به نام‌های آنیتا، ۹ ساله، و آرمین، ۶ ساله، هنگامی که با قایق از فرانسه عازم بریتانیا بودند، در نتیجه غرق شدن قایق حامل پناهجویان جان خود را از دست دادند.

فرزند ۱۵ ماهه این خانواده به نام آرتین و دو سرنشین دیگر قایق ناپدیده شده‌اند و احتمال می‌رود که آنان نیز جان باخته باشند.

این قایق از سواحل دانکرک به سوی بریتانیا عزیمت کرده بود و قرار بود با عبور از کانال مانش، ۲۲ سرنشین خود را در سواحل بریتانیا پیاده کند.

فرد بازداشتی متولد سال ۱۹۸۳ میلادی (۱۳۶۱ شمسی) در ایران است و هدایت یک قایق نیمه لاستیکی حامل ۲۲ پناهجو را برعهده داشت که از اردوگاه پناهجویان گراند-سینت در نزدیکی دانکرک عازم بریتانیا بودند.

هنگام عبور قایق از کانال مانش شرایط جوی نامساعد و دریا متلاطم بود.

دادستان دانکرک گفته است که فرد بازداشتی براساس اظهارات نجات‌یافتگان این حادثه شناسایی و بازداشت شده است. او در حال حاضر "در مرحله بازپرسی" است.

در کیفرخواست او به ۷ فقره قتل غیرعمد به دلیل رعایت نکردن نکات ایمنی متهم شده است و همچنین به خطر انداختن جان سایر مسافران که نجات یافته‌اند.

گروه دادستانی همچنین برای او به خاطر "کمک به ورود و اقامت غیرقانونی خارجی‌ها" به طور سیستماتیک و سازمان یافته درخواست مجازات کرده است.

به گفته دادستان، این فرد پذیرفته که راننده قایق بوده اما "گفته نقشی در این ماجرا نداشته و خودش یک مهاجر بوده است؛ اما سایر مسافران او را فردی توصیف کرده‌اند که به قاچاقچیان نزدیک بوده است."

دادستان گفته این تنها بازمانده قایق است که فارسی حرف می‌زند و اظهاراتش با سایر مسافران که همه کرد و عراقی هستند، در تناقض است.

با سختگیری بیشتر کشورهای دیگر در پذیرش پناهجویان در سال‌های اخیر، بسیاری از ایرانیان، افغانستانی‌ها و کشورهای دیگر درگیر جنگ در خاورمیانه می‌کوشند از راه‌های غیرقانونی و گاه پرمخاطره خود را به کشورهای دیگر برسانند که در مواردی به نتایج فاجعه‌بار منجر شده است.

منبع: بی بی سی

نظرات بینندگان