arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۹۰۲۳۵
تاریخ انتشار: ۱۸ : ۱۳ - ۲۶ آذر ۱۳۹۹
القدس العربی:

تکرار هدف گرفتن نفت کش‌ها در بنادر عربستان؛ بن سلمان به جنگ یمن پایان می‌دهد؟

طی یک ضربه جدید به امنیت ملی عربستان سعودی و نه تنها به بخش انرژی و نفت، شرکت بارگیری سنگاپوری هافنیا اعلام کرد که یکی از نفت کش هایش در نزدیکی بندر جده مورد حمله قرار گرفته که این حمله موجب وقوع انفجار شده و این احتمال وجود دارد حدود ۶۰ هزار تن بنزینی که نفت کش مذکور از بندر ینبع عربستان بارگیری کرده بود، به هدر برود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

تکرار هدف گرفتن نفت کش‌ها در بنادر عربستان؛ بن سلمان به جنگ یمن پایان می‌دهد؟

انتشار مطالب رسانه های خارجی با هدف اطلاع رسانی از نوع نگاه و برداشت آنان از تحولات صورت می گیرد و به منزله تایید آن از سوی «انتخاب» نیست.

القدس العربی نوشت: طی یک ضربه جدید به امنیت ملی عربستان سعودی و نه تنها به بخش انرژی و نفت، شرکت بارگیری سنگاپوری هافنیا اعلام کرد که یکی از نفت کش هایش در نزدیکی بندر جده مورد حمله قرار گرفته که این حمله موجب وقوع انفجار شده و این احتمال وجود دارد حدود ۶۰ هزار تن بنزینی که نفت کش مذکور از بندر ینبع عربستان بارگیری کرده بود، به هدر برود.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: این حمله پس از ضربات مشابهی صورت گرفته که اخیرا متوجه بخش انرژی عربستان شده است، همانطور که در نوامبر گذشته، نفت کش یونانی در بندر شقیق عربستان مورد تعرض قرار گرفت و پیش از آن هم شاهد حمله موشکی به ایستگاه توزیع فراورده‌های نفتی وابسته به شرکت ارامکو در شمال شهر جده بودیم. در حالی که در دو مورد قبل مسئولان سعودی به سرعت انگشت اتهام را به سمت حوثی‌ها گرفتند، این بار و در مورد نفت کش سنگاپوری سکوت اختیار کرده اند.

این در حالی است که حوثی‌ها هم از مسئولان سعودی پیروی کرده و از اعلام مسئولیت حمله اخیر سر باز زدند. اما منطق سلیم می‌گوید جنگی که سعودی‌ها از سال ۲۰۱۵ تا کنون در یمن رهبری می‌کنند، علت اصلی این وقایع و دلیل واقعی تنش‌ها و حملات موشکی به اهداف حیاتی سعودی، ایستگاه‌ها و تاسیسات ارامکو و بخش نفت آن است. در همین رابطه اولین سوالی که مطرح می‌شود آن است که، ولی عهد سعودی ماجراجویی شکست خورده خود در یمن را تا چه زمانی ادامه می‌دهد، بویژه آنکه عناصر شکست او روز به روز نمود بیشتری می‌یابد و تناقض بین دو شریک این ماجراجویی یعنی عربستان و امارات در سطوح سیاسی، نظامی و دیپلماتیک پدیدارتر شده است؟

سوال دومی که با قدرت مطرح می‌شود و ارتباطی به ماجراجویی شکست خورده ندارد و به سیاست‌های بن سلمان و گزینه‌های سبکسرانه او در هدر دادن اموال ملت سعودی و ثروت نسل‌های آینده مربوط می‌شود ان است که معاملات سلاح میلیاردی با ایالات متحده کجا رفتند؟ چرا این سلاح‌ها در مقابله با هدف گرفته شدن مهمترین بنادر سعودی در دریای سرخ ناتوانند؟ ضمانت‌های حمایتی که دونالد ترامپ با باجگیری از حاکمان سعودی داد، کجا هستند؟ در شرایطی که ناوگان پنجم آمریکایی هیچ توضیحی در مورد هدف گرفته شدن نفت کش‌ها در امتداد سواحل سعودی نداد و حتی از ارائه یک تفسیر ساده در مورد اجرای این حمله ناتوان است.

سوال سوم به سرپوش گذاشتن عامدانه بر این اخبار از سوی مسئولان سعودی و وعده‌های بن سلمان در مورد شفافیت و صداقت با ملت سعودی در مورد مسائل امنیت ملی و اقتصادی و نظامی را نیز سوال می‌برد، ارتباط دارد.

اما سوال چهارم آن است که میلیارد‌ها دلاری که بن سلمان به ترامپ باج داد و هزینه کرد، جز شکست و سردرگمی و ناکامی چه چیزی برای او به بار آورده است؟

نظرات بینندگان