arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۰۰۳۴۶
تاریخ انتشار: ۴۲ : ۱۹ - ۱۷ بهمن ۱۳۹۹

جوزپ بورل در مسکو: روابط اتحادیه اروپا و روسیه در «پایین‌ترین» سطح خود قرار دارد

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه در جریان دیدار با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه سطح کنونی روابط بروکسل و مسکو را در «پایین‌ترین سطح خود» توصیف کرد و خواستار همکاری بیشتر دو طرف شد. جوزپ بورل با این حال برغم اشاره به تاثیر ماجرای الکسی ناوالنی در کاهش چشمگیر سطح روابط اتحادیه اروپا و روسیه، به سرگئی لاوروف اطمینان داد که فعلا از تحریم‌های تازه خبری نیست.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یورونیوز: جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه در جریان دیدار با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه سطح کنونی روابط بروکسل و مسکو را در «پایین‌ترین سطح خود» توصیف کرد و خواستار همکاری بیشتر دو طرف شد.

آقای بورل که برای یک سفر رسمی و به منظور بررسی شرایط موجود در روسیه پس از بازداشت الکسی ناوالنی، سرسخت‌ترین مخالف ولادیمیر پوتین به مسکو سفر کرده، پایین بودن سطح روابط میان دو طرف را به ماجرای مسمومیت و سپس بازداشت الکسی ناوالنی مرتبط دانست و خواستار همکاری مشترک برای حل اختلافات موجود شد.


سفر رئیس دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا به روسیه در حالی صورت گرفته که بروکسل و واشنگتن به شدت نسبت به دستگیری الکسی ناوالنی ابراز نارضایتی کرده و کرملین را به دلیل سرکوب تظاهرات هفته‌های اخیر هواداران جنبش اپوزیسیون مورد سرزنش قرار داده‌اند.

آقای ناوالنی که چهارشنبه گذشته به دلیل نقض مقررات مربوط به حبس تعلیقی که حکم آن قبلا صادر شده بود به تحمل مجازات قطعی سه سال و نیم زندان محکوم شد، قرار است روز جمعه بار دیگر برای رسیدگی به اتهام افترا در دادگاه حاضر شود.

دستگیری، بازداشت و محاکمه الکسی ناوالنی با انتقاد شدید کشورهای غربی از جمله اعضای اتحادیه اروپا و نیز ایالات متحده همراه شده است.

جوزپ بورل با این حال برغم اشاره به تاثیر این ماجرا در کاهش چشمگیر سطح روابط اتحادیه اروپا و روسیه، به سرگئی لاوروف اطمینان داد که فعلا از تحریم‌های تازه خبری نیست.


مسئول سیاست خارجی اروپا در حالی این اطمینان را در خصوص تحریم‌های جدید به مقامات روسیه داده که بروکسل قرار است بر اساس تحولات بعدی و نیز نتیجه گزارش سفر آقای بورل به مسکو و بررسی ماحصل گفتگوهای وی با مقامات کرملین، ماه مارس در خصوص آینده روابط با روسیه تصمیم‌گیری کند.

آقای بورل در ادامۀ این دیدار، بار دیگر خواست اروپا برای آزادی فوری الکسی ناوالنی را مطرح کرد و خواستار آغاز تحقیقات بی‌طرفانه در خصوص نحوه و چگونگی مسمومیت وی شد.

رئیس دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا تاکید کرد که مسائل مربوط به «حاکمیت قانون، حقوق بشر، جامعه مدنی و آزادی‌های سیاسی» همچنان در بطن روابط روسیه و اروپا باقی خواهد ماند.

این در حالیست که کرملین بارها درخواست‌‌های مطرح شده از سوی اتحادیه اروپا و ایالات متحده برای آزادی الکسی ناوالنی و توقف سرکوب مخالفان را دخالت آشکار در امور داخلی روسیه قلمداد و غیرقابل قبول توصیف کرده است.


استقبال اروپا از واکسن «اسپوتنیک وی»

برغم اختلاف‌های عمیق موجود میان بروکسل و مسکو بر سر موضوعات مهم بین‌المللی چون بحران اوکراین، تحولات سوریه و لیبی، آقای بورل و سرگئی لاوروف در این دیدار ابراز امیدواری کردند که اروپا و روسیه بتوانند در زمینه‌های مختلف از جمله استفاده از واکسن روسی «اسپوتنیک وی» با یکدیگر همکاری کنند.

وزیر خارجه روسیه نیز ضمن اعلام آمادگی کشورش برای همکاری عملی با اروپا در زمینه‌های مورد علاقه دو طرف از فرهنگ، تحقیقات علمی، بهداشت، سلامت، تبادل اطلاعات در خصوص بیماری کووید۱۹ و مسائل اقلیمی به عنوان موضوعاتی نام برد که می‌تواند محور این همکاری‌ها قرار گیرد.

جوزپ بورل نیز تولید و اثبات کارایی واکسن روسی «اسپوتنیک وی» را «خبری خوب برای بشریت» خواند و ابراز امیدواری کرد که این واکسن برای استفاده گسترده به تایید آژانس دارویی اروپا نیز برسد.

گفتنی است که نشریه معتبر علمی «لنست» به تازگی در گزارشی نتایج مثبت آزمایش‌های انجام گرفته روی افراد داوطلب دریافت کننده واکسن اسپوتنیک را مورد تایید قرار داده است.

بنا به گزارش لنست، نتایج منتشر شده از روند آزمایش‌های صورت گرفته روی دریافت کنندگان واکسن روسی «اسپوتنیک‌ وی» حکایت از آن دارد که این واکسن عوارض جانبی بسیار اندکی دارد و تا حدود ۹۲ درصد بر ایمن‌سازی بدن در برابر ویروس کرونا کارایی دارد.

سرگئی لاوروف خطاب به جوزپ بورل گفت که کشورش قصد دارد به زودی قرادادهایی برای فروش این واکسن با مقامات اروپایی و آمریکایی منعقد کند.

 

روابط روسیه با اتحادیه اروپا در دهه گذشته همواره به دلیل اختلافات موجود پر تلاطم و پرتنش بوده است. اتحادیه اروپا در این راستا دولت روسیه به رهبری ولادیمیر پوتین را به دلیل اقداماتی چون جاسوسی، حملات سایبری، کمپین خبرهای جعلی و نادرست، دخالت در انتخابات و مسومیت‌های شیمایی مورد سرزنش و انتقاد شدید قرار داده؛ مسائلی که کرملین دست داشتن در همه آنها را انکار می‌کند.

بحران اوکراین و مسئله الحاق کریمه از جمله موضوعات پرتنش میان مسکو و بروکسل است، به نحوی که اتحادیه اروپا از سال ۲۰۱۴ به این سو همواره تحریم‌های وضع شده علیه روسیه به همین منظور را تمدید می‌کند.

نظرات بینندگان