arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۰۶۲۰۵
تاریخ انتشار: ۰۳ : ۰۰ - ۱۹ اسفند ۱۳۹۹

یادداشت‌های محمدعلی فروغی سه‌شنبه ۱۸ اسفند ۱۲۹۸؛ از دولت آذربایجان گله کردیم آن‌ها عذر خواستند

عصر به اتفاق نصرت‌الدوله [وزیر خارجه] به بازدید توپچی‌باشوف رفتیم و مذاکره و از دولت آن‌ها گله کردیم. آن‌ها اظهار موافقت و در حقیقت از طرف دولت خود عذر نادانی و بی‌تجربگی آن‌ها را می‌خواستند. گفتیم در هر صورت نتیجه خرابی کار است. قرار شد طرفین تلگراف و توصیه و توبیخ کنیم و نصرت‌الدوله از من خواهش کرد تلگراف را بنویسم و بعد از شام نوشتم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سرویس تاریخ «انتخاب»؛ صبح پس از تحت‌القلیان [صبحانه] و خواندن روزنامه‌ها به کلیسای وست‌مینستر رفته سیاحت خود را در آن‌جا تکمیل کردم و یک کارت‌پستال خریده برای میرزا ابوالحسن‌خان نوشتم.

عصر به اتفاق نصرت‌الدوله [وزیر خارجه] به بازدید توپچی‌باشوف [سرپرست هیات نمایندگی آذربایجان در کنفرانس صلح پاریس] رفتیم و مذاکره و از دولت آن‌ها گله کردیم. آن‌ها اظهار موافقت و در حقیقت از طرف دولت خود عذر نادانی و بی‌تجربگی آن‌ها را می‌خواستند. گفتیم در هر صورت نتیجه خرابی کار است. قرار شد طرفین تلگراف و توصیه و توبیخ کنیم و نصرت‌الدوله از من خواهش کرد تلگراف را بنویسم و بعد از شام نوشتم.

یحیی‌خان اعتمادالدوله خیلی از اوضاع مشرق و پیش‌آمدهایی که ممکن است در ایران پیش بیاید اظهار تشویش می‌کند. قدری هم حق دارد و معلوم نیست اوضاع عثمانی و خاصه امر روس چه نتایج می‌دهد. اما من امیدوارم که خیلی بد نشود. بعد از شام تلگرافی هم به طباطبایی راجع به اتصال انجمن طهران به انجمن‌های مجمع ملل کردم و روزنامه خواندم.

امروز امان‌الله میرزا که مباشر امور محاسبات است حواله حقوق را داد. از بابت ماه فوریه پانصد تومان مقرری دویست و پنجاه لیره شد که هر لیره دو تومان محسوب شد و مخارج یومیه را که به فرانک می‌دهند بیست و سه روزه حساب کرد ۱۷۲۵ فرانک. چون روزی هفتادوپنج فرانک است و از روز بیست‌وچهارم که سفر لندن را کرده‌ایم مخارج به عهده آن‌هاست و دیگر پول دستی نمی‌دهند. برای من تفاوتی نمی‌کند الا این‌که روزی بیست و هفت فرانک و نیم کرایه اطاقی که در پاریس می‌دهم ضرر من است.

 

منبع: یادداشت‌های روزانه محمدعلی فروغی، به کوشش محمدافشین وفایی و پژمان فیروزبخش، تهران: بنیاد موقوفات دکتر افشار و سخن، چاپ هفتم، ۱۳۹۸، ص ۳۳۶.

برچسب ها: محمدعلی فروغی
نظرات بینندگان