arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۰۹۲۶۱
تاریخ انتشار: ۳۵ : ۱۹ - ۰۴ فروردين ۱۴۰۰

ستاد کرونا: ۳۵ درصد از کادر درمان شهر تهران واکسینه شده‌اند / بر اساس مطالعات آنتی بادی در بدن حدود ۳۰ درصد از مردم ایران وجوددارد اما هنوز به ایمنی جمعی نرسیده ایم

معاون ستاد کرونای پایتخت درباره واکسیناسیون کادر درمان اظهار داشت: حدود ۳۵ درصد از کادر درمان شهر تهران واکسینه شده اند. بخشی از کادر درمان در اورژانس و بخش های مرتبط با کرونا واکسینه شده اند و در مقطع بعدی به کلینیک های سرپایی و مطب ها خواهیم رسید. به صورت مرحله ای همکاران ما از واکسن استفاده خواهند کرد چون آزمایشگاه ها و مراکز تصویربرداری هم جزو کادر درمان هستند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

فارس: نادر توکلی معاون ستاد کرونای پایتخت در گفتگو با چهارمین برنامه «تهران ما سلامت» رادیو تهران در نوروز با تقدیر از رسانه ملی مبنی بر اطلاع رسانی درست و مناسب در مورد کرونا و شرایط شیوع آن در کشور درباره پیک جدید کرونا در کشور و توانایی مدیریتی کشور گفت: در پیک سوم کرونا که در آبانماه ۹۹ رخ داد فشار زیادی به بیمارستان ها وارد شد. در استان تهران آمار بستری ها در این مقطع به ۷۰۰۰ نفر رسید. در حال حاضر بیمارستان ها شرایط بهتری دارند و آمار بستری ها در این استان به ۲۳۰۰ نفر رسیده است.

وی افزود: با توجه به اینکه اعمال الکتیو بیمارستان ها در نوروز کاملا متوقف شده و خدمات غیر اورژانسی زیادی ندارند. جراحی های سرپایی زیادی انجام نمی شود و بیمارستان ها تا ۱۵ فروردین ظرفیت لازم را دارند اما نکته مهم در افزایش بیماران بدحال در هفته آخر اسفند و هفته اول فروردین است. شهرهایی از استان تهران مثل فیروزکوه و دماوند به سمت قرمز متمایل شده اند و برخی از مناطق تهران در حال شلوغ شدن است. بخشی از عدم رعایت پروتکل ها در نیمه دوم اسفندماه تاثیر خود را بر جای گذاشته است. در حال حاضر تهران کم جمعیت شده است اما با توجه به بازگشت مسافرین به تهران ازهفته سوم و چهارم ما انتظار افزایش مرگ و میر و بستری ها را داریم.

معاون ستاد کرونای پایتخت درباره واکسیناسیون کادر درمان اظهار داشت: حدود ۳۵ درصد از کادر درمان شهر تهران واکسینه شده اند. بخشی از کادر درمان در اورژانس و بخش های مرتبط با کرونا واکسینه شده اند و در مقطع بعدی به کلینیک های سرپایی و مطب ها خواهیم رسید. به صورت مرحله ای همکاران ما از واکسن استفاده خواهند کرد چون آزمایشگاه ها و مراکز تصویربرداری هم جزو کادر درمان هستند.

وی درخصوص ازادسازی شهرها برای مسافرت های نوروزی خاطرنشان کرد: ما گزارش هایمان را تحویل ستاد ملی کرونا می دهیم. بخشی از آزادسازی ترددها به واسطه خستگی مفرط مردم و فشارهای موجود بوده و بخشی دیگر به آزاد شدن برخی شهرها باز می گردد. اما قطعا تعداد زیادی از مردم به این بیماری مبتلا شده اند و بر اساس مطالعاتی که صورت گرفته آنتی بادی در بدن حدود ۳۰ درصد از هموطنان وجود دارد اما برخی هم آزمایش نشده اند. حتی با احتساب این افراد هنوز به ایمنی جمعی نرسیده ایم چون برای ایمنی جمعی حداقل ۶۰ تا ۷۰ درصد مردم باید درگیر بیماری شوند.

توکلی درباره علائم جدید کرونا خاطرنشان کرد: علائم اولیه تغییر خاصی نکرده و در ابتدای بیماری به دلیل اینکه هنوز ویروس تکثیر پیدا نکرده بیشتر علائم غیر اختصاصی مثل کوفتگی و خستگی را داریم بعد وارد فاز تنفسی می شویم اما نکته مهم درهفته چهارم تا ششم است که علائم تاخیری آن موجب عوارض مرگباری همچون سکته قلبی و عفونت های شدید خونی در فرد می شود. فرد پس از بهبودی و انتقال به منزل دچار علائم جدید می شود بنابراین هرگونه تب و علائم جدید در بدن از یک تا دوهفته پس از بهبودی باید رصد شود.

وی همچنین درباره افزایش سکته های قلبی و اینکه آیا می توان این مورد را به کرونا مربوط دانست؟ اظهار داشت: آمار مستندی در این مورد وجود ندارد اما آنچه مسلم است برخی از حوادث قلبی عروقی به مشکلات تاخیری بیماری کرونا باز می گردد. کرونا می تواند افزایش انعقاد خون و لخته شدن را افزایش دهد و امکان مشکلات عروقی هم به تبع آن بیشتر می شود.

معاون ستاد کرونای پایتخت از بی توجهی مردم نسبت به هشدار مسئولان گفت و اظهار داشت: اکثر مردم مسافرت های زمینی و هوایی داشته اند. حجم تردد از تهران به شهرستان ها زیاد است. بر اساس گزارش های جدید ستاد ملی کرونا، خطر بزرگی که در شهرهای فیروزکوه و دماوند وجود دارد ویلاها و منازل اجاره ایست. اگر شخصی کرونا داشته باشد تمامی افرادی که پس از او از این منازل استفاده می کنند به کرونا مبتلا خواهند شد.

وی در مورد استفاده داروی "آیورمکتین" برای درمان کرونا و هشدار آژانس اروپا گفت: در برخی مقالات آمده این دارو می تواند از برخی حملات جلوگیری کند این دارو ضد انگل است و در دام استفاده می شود. برخی پزشکان در دوزهای محدود چهار روزه از آن استفاده می کنند و اما جزو پروتکل های درمانی نیست و صرفا در مقالاتی آمده که پشتیبانی قوی علمی ندارند. اثر ثابت شده درمانی در مورد آن وجود ندارد و صرفا بر اساس تشخیص پزشکان تجویز می شود.

توکلی با تاکید بر اینکه بیشترین مرگ و میر حاصل از کرونا در سنین بالای ۶۰ سال رخ می دهد گفت: مردم سعی کنند شرایط بهداشتی را در رستوران ها رعایت کنند. مراقب سالمندان باشیم تا واکسیناسیون ملی آغاز شود و بتوانیم به ایمنی جمعی برسیم.

نظرات بینندگان